kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۹۲۷
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷
فایننشال‌تایمز مدعی شد

چین پس از کوبا و جزایر سلیمان در کامبوج پایگاه نظامی می‌سازد

 
سرویس خارجی-
پس از انتشار اخباری از فعالیت‌ها و همکاری‌های نظامی و امنیتی چین با جزایر سلیمان و کوبا، نشریه فایننشال تایمز با استناد به تصاویر ماهواره تجاری یک شرکت آمریکایی ادعا کرده است، چین در حال ساخت یک پایگاه نظامی جدید در کامبوج است.
چین در طول یک دهه گذشته، چند پایگاه نظامی را در جزایر مصنوعی که خود در دریای چین جنوبی ساخته، احداث کرده است. اما پایگاه‌های چین در کشورهای دیگر می‌توانند هر گونه پاسخ نظامی آمریکا در زمان وقوع یک درگیری را با پیچیدگی روبه‌رو کنند. پس از رسانه‌ای شدن اخباری مبنی بر آغاز فعالیت‌های نظامی چین در جزایر سلیمانی و انتشار اخباری که مبنی بر فعالیت‌های پکن در کوبا است؛ حالا خبر دیگری منتشر شده است که توجهات را به خود جلب کرده است.
نشریه انگلیسی فایننشال تایمز با استناد به تصاویر ماهواره‌ای ادعا کرد، چین پیشرفتی چشمگیر در ساخت یک پایگاه نیروی دریایی در کامبوج داشته و در آستانه تکمیل یک اسکله مخصوص ناوهای هواپیمابر در این پایگاه است. به نوشته این نشریه، تصاویری که توسط ماهواره تجاری شرکت آمریکایی «بلک اسکای» گرفته شده‌اند نشان می‌دهد، چین در این پایگاه تحت عنوان پایگاه دریایی «ریم»، ساخت یک اسکله را با طراحی و ‌اندازه مشابه با اسکله به کار رفته در تنها پایگاه نظامی خارجی چین در جیبوتی تکمیل کرده است. به نوشته فایننشال تایمز، پنتاگون معتقد است که چین با ساخت این تأسیسات در کامبوج به دنبال تقویت توانمندی خود برای قدرتنمایی نیروی دریایی است. با این حال چین و کامبوج این موضوع را که ارتش آزادیبخش خلق چین به این پایگاه دسترسی خواهد داشت، رد کرده‌اند. نیروی دریایی چین از آمریکا بزرگ‌تر است اما تاکنون شبکه‌ای از تأسیسات لجستیکی و پایگاه‌ها در سطح بین‌المللی نداشته و به اصطلاح به سطح یک نیروی دریایی «آب‌های آبی» (نیروی دریایی که از توان عملیات در آب‌های عمیق اقیانوس‌های آزاد برخوردار است) نرسیده است. گفتنی است، با توجه به این قرائن به نظر می‌رسد که چین می‌خواهد این شرایط را تغییر دهد. به نوشته این نشریه انگلیسی، دسترسی چین به پایگاهی در خلیج تایلند، به آن یک مزیت استراتژیک خواهد داد. به گزارش ایسنا، یک مقام اطلاعاتی سابق آمریکایی در این باره گفته است: «در داخل دولت آمریکا بحث درباره این است که چین دقیقا با این پایگاه چه‌کار خواهد کرد و این که چرا این پایگاه می‌تواند برای چین از پایگاهی در دریای چین جنوبی یا جزیره ‌هاینان بهتر باشد.» چین در پاسخ به انتقادهای غرب و آمریکا به خود تأکید می‌کند که ارتش آمریکا نیز صدها تأسیسات نظامی در سراسر جهان از جمله در آسیا دارد. واشنگتن چندی پیش با فیلیپین نیز بر سر دسترسی ارتش آمریکا به چهار پایگاه جدید در این کشور به توافق رسید. «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا چند روز دیگر تبدیل به اولین وزیر دفاع تاریخ کشورش می‌شود که به کشور پاپوا گینه نو سفر کرده است. همچنین گفتنی است، چین و کامبوج در ماه مارس (اسفند 1401 و فروردین 1402) اولین رزمایش دریایی مشترک خود را در آب‌های منطقه‌ای کامبوج برگزار کردند.
«وانگ ‌یی» بار دیگر وزیر خارجه چین شد
خبر دیگر آن‌که بار دیگر «وانگ یی» وزیر خارجه چین شد. چند روز پیش در جریان سفر پُر سروصدای «هنری کیسینجر» به چین یک چیز جلب توجه می‌کرد و آن ‌این‌که با «چین گانگ»، وزیر خارجه وقت چین که بیش از سه‌ هفته بود در انظار عمومی دیده نشده نبود، دیداری نداشت؛ اما با وانگ یی که در آن زمان یکی از مقام‌های ارشد سیاست خارجه این کشور بود، دیدار کرد. حالا هم که خبر می‌رسد گانگ از سِمَت خود برکنار شد و وانگ یی بار دیگر به سمت وزیر امور خارجه چین منصوب شد. از آن‌جایی که ساختار سیاسی چین به شدت بسته است جزئیاتی از سرنوشت آقای چین در دست نیست، حداقل تا زمانی که حزب کمونیست چین تصمیم بگیرد و در این زمینه توضیحی ارائه دهد. البته شایعاتی در مورد چرایی این برکناری مطرح شده است.