معاون تحقیقات وزارت بهداشت خبر داد؛
افزایش سن امید به زندگی در بدو تولد
معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: افزایش امید به زندگی در بدو تولد در زنان و مردان در ۴۵ سال گذشته به ترتیب به ۲۲ و ۲۱ سال افزایش یافته است.
رضا ملکزاده با اشاره به افزایش امید به زندگی در زنان و مردان به 22 و 21 سال در 45 سال گذشته، گفت: در نظر داریم 10 سال به سالهای ذکر شده اضافه کنیم.
وی افزود: تابلوی مرگ و میر در سالهای گذشته در ایران تغییر یافته است به گونهای که در سال 2010، 165 هزار مرگ به علت سکته مغزی و قلبی روی داده است که بر این اساس افراد 10 سال زودتر میمیرند و اگر بتوانیم از سکتهها پیشگیری کنیم میتوانیم 10 سال را به بیمار باز گردانیم.
ملکزاده خاطرنشان کرد: در یک دورهای تلاش کردیم در استان گلستان سرطان مِری را کنترل کنیم زیرا میگفتند بالاترین آمار را در جهان دارد. مطالعات نشان داد زنان ایرانی از زنان آمریکایی چاقترند و مردان ایرانی تقریباً به مردان آمریکایی نزدیک هستند ضمن اینکه 10 درصد افراد دیابت و 30 درصد کبد چرب داشتهاند چرا که بیشتر غذاهای کربوهیدرات دار مصرف میکردند.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: بسیاری از بیماریهای مزمن از زمان کودکی آغاز میشود که در این بیماریها مسائل ژنتیکی و محیطی موثرند بنابراین دوران بارداری و پیش از آن و تغذیه و آلودگی محیط نقش زیادی در مرگ و میر دارند.
وی گفت: در بحث پژوهش باید تلاش زیادی انجام دهیم تا محصولات تحقیقاتی را پرشمار و اثربخش کنیم که در این راستا دو چالش وجود دارد که یک مشکل نیروی انسانی پژوهشگر و دیگری مشکل مالی است.
ملکزاده با اشاره به سهم زیر یک درصدی پژوهش از تولید ناخالص داخلی در سالهای گذشته گفت: در حالیکه طبق برنامه قرار بود بودجه تحقیقات امسال به 2/5 درصد افزایش یابد، این رقم در حال حاضر 0/4 درصد است که نشان میدهد باید تلاش کنیم با رایزنی با مجلس و دولت، سهم پژوهش را افزایش دهیم.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت تاکید کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا 2/4 درصد از تولید ناخالص به تحقیقات اختصاص داده میشود و در کره جنوبی 3/5 درصد از تولید ناخالص برای تحقیقات اختصاص داده شده است و علت پیشرفت روز افزون این کشورها نیز همین بودجه تحقیقات است که متاسفانه در ایران به قانون عمل نشده است.
نگرانی وزارت بهداشت
از تقلب در فرآوردههای غذایی
رئیس سازمان غذا و دارو از برنامه جامع وزارت بهداشت برای کنترل سموم و برخورد با تقلب در فرآوردههای غذایی خبر داد.
رسول دیناروند در گفتگو با ایسنا، با اشاره به برنامههای در دست اجرا و همچنین تفاهمنامه امضا شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور افزایش قدرت نظارت و برخورد با تقلبها در حوزه غذا تأکید کرد.
وی افزود: در این راستا امسال در کل کشور و به ویژه در دانشگاههای علوم پزشکی قطب نمونهگیریها در حال انجام و بررسی است. به این ترتیب سال 94 تصویر نسبتا جامعی از وضعیت آلایندهها در فرآوردههای اصلی غذایی و کشاورزی ارائه خواهیم داد.
دیناروند گفت: زیرساختهای پیشرفته جهت کنترل سریع و دقیق آلایندهها و تقلبهای غذایی در آزمایشگاههای مرجع و قطب سازمان غذا و دارو ایجاد میشود تا به این ترتیب نظارتها و کنترلها با دقت و سرعت بیشتری پیش برود.
معاون وزیر بهداشت همچنین به امضای تفاهمنامهای در جهت پایش سموم و آلایندهها در بازار میوه و تره بار تهران اشاره کرد و اظهار داشت: کارگروه مشترکی را با وزارت جهاد کشاورزی تشکیل دادهایم و به نتایج خوبی هم رسیدهایم، به عنوان مثال امسال برنامه مفصلی برای گوجه فرنگی داریم چرا که برخی مطالعات حاکی از وجود نیترات بالا و سموم در این کالای پرمصرف است، بنابراین به منظور ارتقای سلامت این کالا، اقدامات لازم در دست انجام است.