kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۵۷۴
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۲
تولیدکننده سرشناس لباس:

استقبال از مانتوهای ایرانی- اسلامی افزایش یافته است

‌‌یک تولیدکننده سرشناس لباس گفت: استقبال از مانتوهای بلند که نقش‌های سنتی و ایرانی- اسلامی روی آن طراحی شده، امسال بسیار زیاد شده است.

محمد حسن مشهدی که یکی از تولید‌کنندگان و فروشندگان باسابقه و سرشناس لباس در میدان هفت تیر است در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس درباره وضعیت پوشاک حجاب گفت که استقبال از مانتوهای بلند که نقش‌های سنتی و ایرانی- اسلامی روی آن طراحی شده است‌ امسال بسیار زیاد شده است. 
او افزود: علاوه‌بر مشتریان ایرانی، تعدادی از مشتریان مانتوهای ما از کشورهای عربی هستند از جمله عراق که هم به صورت تکی خرید می‌کنند و هم برای خرید عمده مراجعه می‌کنند. ‌خانم‌های کشورهای عربی اغلب خریدار مانتوهای بلندی هستند که روی آن کار شده باشد یعنی منجوق دوزی یا گلدوزی شده باشد اما با این وجود برخی از این افراد خریدار مانتوهای کوتاه و ساده نیز هستند. در واقع ایران محلی برای خرید مانتو برای این افراد محسوب می‌شود مانتوهای ایرانی در کشورهای عربی شناخته شده است و بانوان عراقی نیز بسیار علاقه‌مند به خرید مانتوهای ما هستند و این مانتوها را یا برای مصرف خودشان یا به عنوان سوغاتی به عراق می‌برند. 
میرزایی، یک تولیدکننده و فروشنده مانتو در محله امامزاده‌حسن‌(ع) هم گفت: تا سال 85 خبری از مانتوی کوتاه نبود. مدل مانتوهای کوتاه بدون دکمه هم در نیمه دوم دهه 90 شکل گرفت و در سال 96 مانتوهایی به بازار آمد که نه‌تنها کوتاه بود بلکه دکمه هم نداشت.
رویه عجیب برخی واردکنندگان و شبه کاسب‌ها
گفتنی است، قیمت‌ مانتوی محجبه باکیفیت واقعا گران است. قیمت مانتویی‌هایی که روی آنها پولک دوزی یا منجوق‌دوزی شده نیز معمولا بیش از چهار میلیون تومان است و برخی از مانتو‌های مجلسی هم هشت یا 9 میلیون تومان قیمت دارد؛ یعنی قیمت یک مانتو معادل حقوق یک ماه یک کارگر یا کارمند است. ناگفته نماند که قیمت مانتوها در مزون‌ها بعضا بیش‌ از اینهاست و گاهی قیمت یک مانتو به 20 میلیون تومان و حتی بیشتر هم می‌رسد. البته مانتوی محجبه با قیمت 700 هزار تا
یک میلیون و 200 هزار تومان هم وجود دارد اما بی‌کیفیت یا بدشکل و قواره است و جوان پسند هم نیست.
شایان ذکر است این روزها در بازار انواع مانتو عرضه می‌شود. مانتو با طراحی ایرانی- اسلامی و پوشش مناسب برای بانوان هم کم نیست. البته تولیدکنندگان و فروشندگان مانتو معتقدند مانتوهای کوتاه و نامتعارف در مزون‌هایی که نظارتی بر آنها نیست تولید یا از ترکیه وارد یا الگوبرداری می‌شود.
جمعیت چند میلیونی خانم‌های محجبه ترکیه اعم از جوان و میان‌سال، در خیابان، دانشگاه، ادارات دولتی و... حضور اجتماعی دارند و از مانتوها و لباس‌های بلند و پوشیده و در عین حال شیک و خوش رنگ و خوش قواره استفاده می‌کنند اما برخی واردکنندگان در ایران، در رویه‌ای عجیب، صرفا لباس‌های کوتاه یا چاک‌دار و پاره از این کشور وارد می‌کنند.
همچنین برخی تولیدی‌ها هم صرفا از لباس‌های برهنه ترکیه‌ای الگوبرداری می‌کنند حال آن‌که کاسبها، عرضه را متناسب با تقاضا انجام می‌دهند و به دنبال جلب نظر مشتریان محجبه هم هستند اما به نظر می‌رسد برخی واردکنندگان و فروشندگان، کاسب نیستند و از جای دیگری آمده و اهداف دیگری را دنبال می‌کنند!