kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۴۵۵
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۸
معاون شهردار تهران خبر داد

هوشمند‌سازی کنترل نقشه‌های معماری برای نخستین بار در کشور

 
 
 
 
 
معاون شهر‌سازی و معماری شهرداری تهران گفت: بخش نظارت فنی شهرداری پایتخت، به‌زودی هوشمند خواهد شد، که این اقدام به‌ویژه در بحث نظام سلامت اداری در ۲۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، حمیدرضا صارمی با بیان اینکه بر اساس آمار، بیش از ۸۵ درصد مراجعات شهروندان تهرانی به شهرداری، مربوط به موضوعاتی همچون صدور پروانه، عدم‌خلافی، پایان‌کار و اخذ گواهی است، اظهارداشت: هوشمند‌سازی یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و سیاست‌های مدیریت شهری تهران و هوشمند‌سازی در حوزه شهر‌سازی و معماری، یکی از گام‌های اصلی ما است.
صارمی افزود: اگر تمام این امور و مراحل کار مردم به‌صورت کاملا هوشمند و الکترونیک انجام شود، دیگر نیازی به حضور فیزیکی شهروندان در دفترها و مراکز مختلف و مرتبط با این حوزه نیست و این موضوع با کاهش روزانه هزاران سفر شهری در پایتخت، تأثیر مستقیم و ملموسی بر کاهش ترافیک شهر و ارتقاء رفاه شهروندان دارد.
وی ادامه داد: کاهش زمان صدور پروانه، ارتقاء سلامت اداری، به صفررساندن خطا‌های محاسباتی، کوتاه کردن دست واسطه‌ها و دلال‌ها در حوزه جواز و همچنین صرفه‌جویی در زمان شهروندان از دیگر پیامدهای مثبت هوشمندی‌‌سازی در حوزه شهر‌سازی و معماری است.
معاون شهردار تهران گفت: برای نیل به این هدف، باید تمام فرآیند‌های مربوط به کمیسیون ماده ۵، کمیسیون ماده ۱۰۰، کمیته‌های نما و سایر فرآیند‌های مرتبط با حوزه شهر‌سازی و معماری به سمت هوشمند‌سازی و الکترونیکی شدن پیش برود که برای تحقق این مهم، کار‌های خوب و مناسبی نیز انجام شده و یا در دست اقدام است.
صارمی با بیان اینکه بخش نظارت فنی شهرداری تهران، به‌زودی هوشمند خواهد شد که این اقدام به‌ویژه در بحث نظام سلامت اداری در ۲۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است، تاکید کرد: هوشمند‌سازی کنترل نقشه‌های معماری نیز برای نخستین بار در کشور در حال انجام است که کمک شایانی به کاهش زمان صدور پروانه می‌کند، چرا که یکی از گلوگاه‌های اصلی طولانی شدن زمان صدور پروانه، کنترل نقشه‌های معماری در دفاتر خدمات الکترونیک شهر است.
وی افزود: معاونت شهر‌سازی و معماری به‌منظور حل این مسئله، طی قراردادی با یکی از دانشگاه‌های مطرح، پروژه هوشمند‌سازی کامل فرآیند صدور پروانه را آغاز کرده است. در گام اول این پروژه، ۱۴محور از جمله ابعاد پارکینگ، ابعاد راه‌پله، ابعاد آسانسور و... به‌عنوان شاخص‌های اصلی تعریف شده‌اند که به صورت هوشمند توسط سامانه کنترل می‌شوند، اکنون گام اول به پایان رسیده و این پروژه در گام‌های بعدی قابل ارتقاء است.
معاون شهر‌سازی و معماری شهرداری تهران گفت: واقعیت این است که برای هوشمند‌سازی شهر تهران تمام زیرساخت‌های لازم مهیا است و مشکلات و چالش‌هایی که در این مسیر وجود دارند، اغلب به موضوعات و موارد ثانویه برمی‌گردد و در زمینه زیرساختی مشکل و مانع جدی وجود ندارد، بنابراین با یک برنامه‌ریزی دقیق و مدون می‌توان تهران را به یک شهر هوشمند تبدیل کرد و باید گفت که در این دوره از مدیریت شهری، پروژه هوشمند‌سازی پایتخت در حوزه‌های مختلف ازجمله شهر‌سازی و معماری آغاز شده و در حال اجرا است.