کنعانی:
ایران موضوع تمامیت ارضی بر جزایر سهگانه را هیچگاه قابل مذاکره نمیداند
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به بیانیه مسکو گفت: ایران نسبت به هر اقدامی که خلاف تمامیت ارضی ایران باشد واکنش جدی و فوری نشان خواهد داد. بدیهی است که ایران موضوع تمامیت ارضی و حاکمیت خودش را در رابطه با جزایر سه گانه هیچگاه قابل گفتوگو ندانسته است.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با خبرنگاران که صبح دوشنبه برگزار شد، با اشاره به بیانیه اخیر مسکو اظهار داشت: ایران نسبت به هر اقدامی که خلاف تمامیت ارضی ایران باشد واکنش جدی و فوری نشان خواهد داد. بدیهی است که ایران موضوع تمامیت ارضی و حاکمیت خودش را در رابطه با جزایر سه گانه هیچگاه قابل گفتوگو ندانسته است. در همین ارتباط نیز موضع و واکنش ایران شفاف و صریح و بدون هیچ مسامحهای بوده است. سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر وزیرخارجه عمان به ایران، گفت: وزیرخارجه دولت دوست و همسایه عمان امروز به تهران خواهند آمد و دیداری با مقامات کشورمان خواهند داشت.
کنعانی افزود: عمان کشوری است که نقش سازندهای درخصوص برخی از موضوعات بینالمللی مشترک دارد. طبیعی است که سفر وزیرخارجه عمان به ایران فرصتی برای گفتوگوی مشترک و سازنده است.
میزبانی از منافقین، مصداق بارز حمایت از تروریسم است
کنعانی در مورد اقدام ایتالیا در رابطه با دعوت از منافقین، تصریح کرد: اقدام رسمی ایران در این رابطه به طور جدی انجام شده است. میزبانی از فرقه تروریستی منافقین در هیچ سطحی قابل توجیه نیست. میزبانی از سرکردگان در هر سطحی و توسط هر کشوری مصداق بارز حمایت از تروریسم است که با مسئولیت بینالمللی دولتها در مبارزه با تروریسم تعارض دارد.
وی گفت: از همه ظرفیتها برای پیگیری و تعقیب سرکردگان این گروهک استفاده کرده و میکنیم. متأسفانه بسیاری از دولتها به رغم شعارهایی که میدهند به مسئولیتهای خود عمل نکردند. انتظار ما از این دولتها عمل به مسئولیتهای بینالمللی در مبارزه با تروریسم است.
ثبات رژیم صهیونیستی در بیثباتسازی کشورهای منطقه است
کنعانی در مورد سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به جمهوری آذربایجان گفت: در مورد بازدید وزیر جنگ اسرائیل از مرزهای ارس اطلاعاتی ندارم و مایل به اظهارنظر نیستم. رژیم صهیونیستی مبتنی بر ذات و ماهیت جعلی خود همواره امنیت و ثبات خود را در ایجاد بیثباتی و ناامنی در کشورهای منطقه و خاصه در بین کشورهای اسلامی جستوجو کرده است. وی عنوان کرد: آنچه از دولتهای اسلامی انتظار میرود توجه به این واقعیت است که رژیم صهیونیستی به دنبال تأمین منافع نامشروع خود در سایه دامن زدن به سوءتفاهمها بیثباتیها و ناامنیها و ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی در بین همسایگان است. این رویکرد کاملاً شناخته شده در رفتار سیاسی و امنیت رژیم صهیونیستی در ارتباط با کشورهای اسلامی است.
ایران در توسعه روابط خارجی
با کشورهای دنیا تعللی نخواهد کرد
کنعانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیاست خارجی دولت سیزدهم، گفت: از اولویتهای دولت توسعه روابط خارجی است. ایران در توسعه روابط خارجی با کشورهای دنیا تعللی نخواهد کرد و در این زمینه همه تلاشهای خود را به کار بسته است. پویایی دیپلماسی دولت کاملاً خود را در جغرافیای مختلف نشان داده است. ایران سیاست متوازن را در روابط خارجی دنبال خواهد کرد.
وی در مورد سفر فرمانده ارتش پاکستان و دیدارش با امیرعبداللهیان نیز اظهار داشت: سفر مقام عالی نظامی پاکستان در استمرار همکاریهای سازنده ایران و پاکستان انجام شده است و طرفین بر ضرورت تقویت همکاریهای دفاعی و نظامی مبتنی بر منافع مشترک و تقویت همکاریها با هدف تأمین امنیت برای دو کشور و تقویت فضای امنیتی در طول مرزهای طولانی مشترک بین دو کشور تأکید دارند و این مذاکرات و سفر فرصت مناسبی برای تکمیل مشورتها بین طرفین و تأکید بر اجرای توافقات در گذشته بود.
انتظار ما پایبندی عراق
به توافق امنیتی است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گفتوگوها با عراق در مورد مبارزه با گروههای تروریستی در شمال این کشور گفت: دولت عراق اخیراً اعلام کرد که با مقامات اقلیم کردستان عراق برای استقرار نیروهای دولت فدرال در مرزهای مشترک با ایران به توافق رسیده است، ایران از چنین اقداماتی که در راستای اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق استقبال میکند و این انتظار و توقع را از مقامات عراقی دارد که نسبت به اجرای کامل توافق پایبند باشد و در بازه زمانی توافق شده عملی و اجرایی
کند.
وی گفت: در حال حاضر قضاوت درباره کم و کیف اجرا نمیکنیم. مذاکرات بین دو طرف برقرار است و سفیر ما در بغداد ملاقاتی با مشاور امنیت ملی عراق داشت و گفتوگو کرد و انتظار ما از دولت عراق پایبندی کامل به توافق و اجرای آن در بازه زمانی مورد توافق است.
دعوت از رئیسی برای حضور
در اجلاس آتی بریکس
به گزارش مهر، کنعانی در بخش دیگری از این نشست از دعوت رئیسجمهور برای اجلاس بعدی سران بریکس خبر داد و گفت: اعضای بریکس گفتند در حال مشورت درباره آئیننامه عضویت کشورهای جدید هستند و آن را به اجلاس وزرای خارجه و سران بریکس ارائه خواهند داد.
امیدواریم روند عضویت به سرعت فراهم شود و ایران برای پیوستن به آن اقدامات دیپلماتیک خود را انجام خواهد داد.