kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۴
با ابلاغ دستورالعمل روش تأمین منابع مالی صورت گرفت

اقدام دولت برای سرعت در اجرای نهضت ملی مسکن

 
 
 
دولت برای سرعت در اجرای نهضت ملی مسکن، دستورالعمل ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن با روش تأمین منابع مالی نقدی و غیرنقدی را ابلاغ کرده است. 
به گزارش خبرگزاری مهر، دولت در آخرین تلاش‌هایش برای سرعت در اجرای نهضت ملی مسکن، دستور‌العملی به عنوان «دستورالعمل ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن با روش تأمین منابع مالی نقدی و غیرنقدی» را ابلاغ کرده است. طبق این دستورالعمل، در ساختار کلی اجرای این طرح علاوه‌بر دولت، شبکه بانکی، سازنده و مردم، دو بازیگر دیگر نیز معرفی شده است؛ انبوه‌سازان و صندوق ملی مسکن.
صندوق ملی مسکن بر اساس این دستورالعمل، قرار است به عنوان نهاد مالی پشتیبان، وارد عمل شده و هر جا متقاضیان از تأمین بموقع سهم آورده ناتوان شوند، با تأمین مالی منابع مورد نیاز، از تأخیر در تکمیل و تحویل واحدها جلوگیری کند.
انبوه‌سازان هم قرار است به عنوان شریک دولت در ساخت یک میلیون مسکن در سال نقش ایفا کرده و در قالب مدل مشارکت ۷۰ به ۳۰ مسئولیت تأمین هزینه‌ای معادل ۳۰ درصد از ارزش کل پروژه را عهده‌دار باشند. در مقابل ۳۰ درصد از واحدهای احداث‌ شده به عنوان سهم انبوه‌سازان از فرآیند مشارکت، تعیین شده است. ۷۰ درصد واحدها نیز به عنوان سهم دولت از این مشارکت به متقاضیان این واحدها تحویل داده می‌شود.
کوتاهی بانک‌ها در پرداخت وام مسکن
با این‌حال همچنان مشکلات مالی نهضت ملی مسکن به دلیل کوتاهی بانک‌ها در پرداخت وام مسکن وجود دارد. «سید محمد پاک‌مهر»؛ نماینده مجلس گفت: بانک‌ها به وظایف خود برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن به خوبی عمل نمی‌کنند. در حال حاضر اقدامات آنها به نوعی فرار به جلو محسوب می‌شود و آنها بهانه می‌آورند که منابع لازم را در اختیار ندارند و ادعا می‌کنند که سود وام ساخت مسکن پایین و زمان برگشت آن نیز خیلی طولانی است.
او ادامه داد: این اقدامات بانک‌ها صرفاً بهانه‌جویی‌ها برای عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است و آنها بیشتر به جای اینکه بانکداری کنند بنگاه‌داری می‌کنند. ضمن اینکه اکثر بانک‌های خصوصی هم در حال حاضر کوتاهی و قصور در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن کرده‌اند. البته برخی از بانک‌ها هم به وظایف و مأموریت‌های خود عمل کرده‌اند.
 پرداخت وام ودیعه مسکن
 فقط به ۱2 درصد متقاضیان
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین جنتی؛ مدیرکل راه و شهر‌سازی استان تهران با بیان این‌که حدود 800 هزار نفر در چهار سال اخیر متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن بوده‌اند، اظهار کرد: تعداد تسهیلات پرداخت شده نهایی 128 هزار و 799 فقره بوده یعنی نزدیک به یک‌هشتم (12 درصد) متقاضیان دریافت وام اجاره موفق به اخذ این تسهیلات شده‌اند.
وی با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین ارکان هزینه در سبد خانوار تهرانی‌ها اجاره‌بهای مسکن است، افزود:‌ مقرر است در دولت سیزدهم در این خصوص کارگشایی بیشتری صورت گیرد از این رو بانک‌های عامل (20 بانک پرداخت‌کننده) باید همگام‌تر با مردم و دولت در این زمینه حرکت کنند.