kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۸۷۵
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۲
با وجود کاهش تا یک میلیارد تومانی ارزش آپارتمان

مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت مسکن هستند

انتظار مردم برای کاهش بیشتر قیمت مسکن و اعطای زمین از سوی دولت، موجب شده که از معاملات ملک خودداری کنند تا قیمت‌ها پایین‌تر بیاید یا شرایط ساخت خانه‌های زمینی فراهم شود.

به گزارش کیهان، قیمت مسکن بیش از سه ماه است به روند نزولی افتاده و بهای آپارتمان در تهران و حومه تا یک‌میلیارد تومان کاهش یافته است. کاهش قیمت در شهرهای جدید پردیس، پرند، هشتگرد و برخی مناطق تهران، چشمگیرتر است.
با ادامه‌دار شدن روند ریزشی قیمت‌ها، خریداران دست نگه داشته‌اند تا حباب قیمتی مسکن بیشتر تخلیه شده و پیشنهادهای فروش به نرخ‌های واقعی نزدیک‌تر شود. همین عقب‌نشینی خریداران باعث شده معاملات مسکن تا زمان تخلیه کامل حباب قیمتی با رکود مواجه شود.
با ادامه این وضعیت و کاهش بیشتر قیمت‌ها، تعداد بیشتری از مردم به خانه‌دار شدن امیدوار خواهند شد. از طرفی کارشناسان معتقدند دولت اگر سیاست اعطای زمین رایگان را بصورت گسترده اجرایی کند، با 500 میلیون تا یک میلیارد تومان می‌توان 50 تا 100 متر از خانه‌های زمینی را ساخت و از مستاجری خلاص شد.
از سوی دیگر ساخت مسکن در قالب نهضت ملی باید با جدیت دنبال شود. البته در این زمینه مسئولان می‌گویند که بیش از یک میلیون و 300 هزار واحد مسکن ملی در دست ساخت است.
علاوه‌بر این ساخت خانه و خانه باغ که زمانی صرفا در شمال کشور رواج داشت هم اکنون به سراسر کشور گسترش یافته و عده‌ای از مردم به ساخت این بناها در شهرها و روستاها به‌خصوص سکونتگاه‌های آبا و اجدادی خود روی آورده و خود را از حصار شهرهای بزرگ رها کرده‌اند. این پدیده در استان‌های نزدیک تهران، بیشتر قابل مشاهده است.
همه این عوامل در کنار سیاست‌های ضد تورمی دولت، ضمن رونق ساخت و ساز، به کاهش قیمت مسکن منجر شده است. با این‌حال برخی دلیل توقف معاملات مسکن را رکود ناشی از فقدان قدرت خرید عنوان می‌کنند حال آن‌که به نظر می‌رسد خودداری از معامله به دلیل انتظار مردم برای کاهش بیشتر قیمت مسکن و دریافت زمین است. رکود در دوره‌های قبل وجود داشت که با افزایش سرسام آور قیمت مسکن- به دلیل سیاست‌های عباس آخوندی در وزارت راه و شهر‌سازی- همراه بود.
البته کاهش قیمت مسکن در شهرهای بزرگ به خصوص تهران، بیش از گسترش محدوده شهرها، به اعمال جدی سیاست‌های مالیاتی در قالب مالیات بر ثروت و دارایی، عایدی سرمایه، خانه خالی و... و نو‌سازی بافت‌های فرسوده نیاز دارد.
لزوم هدایت سرمایه‌ها به تولید مسکن
حسن محتشم، کارشناس مسکن در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: در هفته‌های اخیر قیمت آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ کاهش بیشتری را در مقایسه با واحدهای کوچک تجربه کرده است. دولت باید در این وضعیت تلاش کند تولید مسکن افزایش یابد تا از جهش آتی قیمت‌ها جلوگیری شود.
او با بیان این‌که بازارهای بورس، خودرو، ارز، طلا و مسکن، همگی دچار ثبات شده‌اند، افزود: گزینه‌ خوب آن است که سرمایه‌ها به سمت تولید برود تا گردش مالی و‌اشتغال ایجاد کند. اگر سرمایه‌ها به بازار مسکن بیاید جز رشد قیمت و دور شدن متقاضیان مصرفی از مسکن مورد نیاز ثمره دیگری ندارد.
این کارشناس با‌اشاره به تلاش دولت برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفت: در حال حاضر ساخت و ساز در دو حوزه فعال است؛ یکی بخش خصوصی است که تقریبا سالیانه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تولید می‌کند. حوزه‌ دیگر به برنامه دولت برای ساخت سالانه یک‌میلیون واحد مربوط می‌شود که در این بخش در هفته‌های اخیر وزارت راه و شهر‌سازی همکاری خوبی با مجموعه‌های انبوه‌‌سازی آغاز کرده که امیدواری را به افزایش عرضه مسکن ایجاد کرده است.