# پزشکی
مهار رشد تومور با کمک نانوذرات
مطالعات محققان دانشگاه تهران نشان داد که درمان با کمک نانوذرات بهطور قابلتوجهی میتواند رشد تومور را مهار کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، استاد دانشکده علوم دانشگاه تهران گفت: مطالعات بر روی تومورهای گلیوما نشان داد که نانوذرات با ابعاد بین ۱۰ تا ۱۰۰ نانومتر مناسبترین اندازه برای ماندگاری در جریان خون و عبور از سد خونی مغزی دارند.
سپیده خویی افزود: این تحقیق ارزیابی میزان توزیع حرارتی و اثربخشی نوعی درمان متشکل از میدان مغناطیسی متناوب (۵۶/۱۳ مگاهرتز، ۱-۲۰۰ وات) و نانوذرات سوپرپارامغناطیسی اکسیدآهن/ اکسیدگرافن در موشهای صحرایی دارای تومور گلیوبلاستوماست.
وی ادامه داد: در ابتدا نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن با روش همرسوبی و نانوصفحات اکسیدگرافن ساخته میشود و نانوذرات نهایی از پوششدهی پلیمر زیستسازگار PLGA بر روی نانوذرات اکسیدآهن/ نانوصفحات اکسیدگرافن طراحی و ساخته شدند.
استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: نکته مهم در مورد ساخت نانوذرات این است که میزان جذب آنها بهشدت وابسته به مشخصات فیزیولوژیک اندام موردنظر است و برای نانوذراتی با یک اندازه مشخص، الگوهای جذبی متفاوتی بهویژه برای مغز مشاهده میشود.
خویی اعلام کرد: مطالعات بر روی تومورهای گلیوما نشان داد که نانوذرات با ابعاد بین ۱۰ تا ۱۰۰ نانومتر مناسبترین اندازه را برای ماندگاری در جریان خون و عبور از سد خونی مغزی دارند و نانوذرات با اندازه کمتر از ۱۰ نانومتر بهسرعت از طریق کلیهها دفع میشوند.
وی توضیح داد: همه نتایج نشان داد که این نوع ترکیب درمانی با استفاده از نانوذرات بر پایه اکسیدآهن/ اکسیدگرافن با روکش پلیمری بهطور معناداری مؤثرتر از درمان با هایپرترمیای تنهاست و تأکید کرد که درمان هایپرترمیا با کمک نانوذرات بهطور قابلتوجهی توانست رشد تومور را مهار کند. در واقع نانوذرات بهخوبی بهعنوان نانوهیتر در میدان مغناطیسی متناوب عمل کردند و توانستند حرارت را بهصورت موضعی در بافت تومور افزایش دهند.
این مطالعه نشان داد که نانوذرات مغناطیسی نقش کلیدی در تولید حرارت موضعی در تومور و تبدیل انرژی بَسامد رادیویی به گرما در سلول داشتند. علاوهبر این، ترکیب این نانوذرات با هایپرترمیای AMF میتواند بهعنوان یک روش درمانی جدید و مؤثر در درمان سرطان گلیوما معرفی شود.