kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۷۳۲
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۳

طالبان: این‌جا بحران اقتصادی وجود ندارد تبلیغات رسانه‌ای است

سرپرست وزارت خارجه طالبان می‌گوید هیچ بحران اقتصادی در افغانستان وجود ندارد و آنچه در این باره گفته می‌شود، همه تبلیغات رسانه‌ای است.

در حالی که بر اساس گزارش‌های نهادهای بین‌المللی مثل سازمان ملل بیش از 90 درصد مردم افغانستان به دلیل بحران اقتصادی این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند سرپرست وزارت خارجه افغانستان در اظهاراتی مدعی شده است که بحران اقتصادی در این کشور واقعیت ندارند و بیشتر دروغ‌پردازی رسانه‌ها است.
به گزارش ایرنا به نقل از طلوع نیوز، «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان در مراسم استقبال از بازگشت شماری از مقام‌های طالبان از مراسم حج با بیان این که بحران اقتصادی در افغانستان صرفا تبلیغات رسانه‌ای است تاکید کرد: امروز اقتصاد تغییر کرده است. برای مثال دیروز رساندن مواد مخدر به چهار میلیون تُن نیز یک اقتصاد بود. افغانستان که در سطح جهان در تولید تریاک و هروئین در جایگاه نخست قرار داشت، و تولید مواد مخدر نیز یک اقتصاد بود. امروز که معتادان جمع‌آوری و تریاک ممنوع شده است، طبعاً به اقتصاد زیان می‌رساند.»
سرپرست وزارت خارجه طالبان افزود: ارزش افغانی با وجود تحریم‌ها و فشارهای جامعه جهانی در کشور ثابت مانده و اقتصاد کشور با تمرکز بر اجرای پروژه‌های زیرساختی رشد خواهد کرد.وی افزود: «با وجود همه تحریم‌ها و فشارها پول افغانستان ثبات یافته است. مرزهای کشور نیز باز است. هر کسی می‌تواند تجارت کند. قحطی وجود ندارد و این موضوع یک دستاورد است.»
گفتنی است ادعای نبود قحطی در کشور در حالی از سوی طالبان مطرح می‌شود که دبیرکل سازمان ملل متحد حدود دو ماه قبل در نشستی که درباره‌ اوضاع افغانستان با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ کشور و نهادهای جهانی در دوحه برگزار شده بود، تاکید کرد که ۲۸ میلیون نفر در افغانستان که
۶ میلیون آن در معرض قحطی قرار دارند، نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند.
آغاز استخراج نفت
خبر دیگر از افغانستان اینکه وزارت معادن و نفت طالبان اعلام کرد استخراج نفت از چاه‌های «بلاک قشقری» حوزه‌ آمو دریا در ولایت «سرپل» را آغاز کرده است. ایرنا در این باره به نقل از طلوع نیوز نوشته است، شهاب‌الدین دلاور سرپرست وزارت معادن و نفت طالبان که به ولایت سرپل سفر کرده، گفت در آینده‌ نزدیک میزان استخراج نفت از چاه‌های این حوزه به ۱۰۰ تُن در روز خواهد رسید.