زاکانی:
تهران در حال پوستاندازی است
شهردار تهران با بیان اینکه تهران در حال پوستاندازی است، افزود: مشکلات تهران جز با مشارکت مردم، تکیه بر فناوری و همکاری مدیریت شهری حل نمیشود.
به گزارش پایگاه خبری شهر، اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری همزمان با یازدهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی برگزار شد.
علیرضا زاکانی در این مراسم با اشاره به آلودگی هوا و ترافیک بهعنوان دو مشکل اصلی مردم، اظهار داشت: عمده توجه مردم به بیمسکنی و بدمسکنی است. در کنار این موضوع، از ۹۳۰هزار پلاک شهر تهران بالغ بر چهار هزار پلاک آن ناپایدار است.
زاکانی ادامه داد: مشکلات تهران جز با مشارکت مردم، تکیه به فناوری و همکاری مدیریت شهری حل نمیشود. این انباشت مشکلات را از ابتدای دوره مدیریت شهری ششم مورد توجه قرار دادیم و در قالب ۴تحول در سند پیشرفت چهارم ثبت شد.
وی بیان داشت: یکی از رویکردهای ما این است که در بحث ترافیک، برقیسازی را آغاز کنیم. روز پنجشنبه هفته گذشته، بسته برقیسازی را رونمایی کردیم که اعم از تاکسی و اتوبوس برقی، توسعه مترو و رونمایی از الگوی جدید حملونقلی تراموا بود. امروز ۳۴درصد مردم از حملونقل عمومی استفاده میکنند؛ ضمن اینکه ۲۱میلیون سفر روزانه در تهران انجام میشود که ۷۰درصد آن مربوط به خودروهای شخصی است، نظم و انضباط در پیادهروها و معابر پایتخت با موتورسیکلتها بههم ریخته است و یکی از وجوه برقیسازی ایجاد نظم است. هدف ما این است که ۷۰درصد مردم از طریق حملونقل عمومی سفر کنند. در این راستا، تعداد اتوبوسها ۲.۵برابر نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.
شهردار تهران با بیان اینکه تهران در حال پوستاندازی است، گفت: تهران یکی از خوش آبوهواترین نقاط کشور است که بهخوبی از آن استفاده نشده است. خوشبختانه نیمه اسفندماه جشن پایان مرحله اول کمربند سبز تهران را خواهیم گرفت که از سال ۱۳۶۵ شروع شده بود. میانگین دهه نود ۹۳۰هکتار فضای سبز ایجاد شده بود. در این سه سال اخیر، مجموعاً ۶هزار هکتار فضای سبز ایجاد شده است.
زاکانی با اشاره به بازچرخانی آب، افزود: آثار بازچرخانی را میتوانید بر روی کاهش وقوع فرونشست ببینید؛ چرا که از چاهها استفاده نمیکنیم که باعث حادثه در تهران شود.
وی عنوان کرد: ابعاد مدیریت شهری گسترده است و بهتمامی علوم نیاز دارد و باعث افتخار است که شانزدهمین جشنواره را برگزار میکنیم. ۱۸درصد از موارد ارائهشده توسط پژوهشگران طرحهای پژوهشی، ۹درصد مربوط به جزئیات نوآوریها است. ۶۰مرکز علمی و ۱۰۰نفر از اساتید تلاش کردند تا به این مرحله برسیم.