kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۵۶۵
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۴
در پی اقدامات مداخله‌جویانه صورت گرفت

احضار کاردار سفارت انگلیس به وزارت امور خارجه

در واکنش به اقدامات و اظهارات مخرب و مداخله‌جویانه انگلیس، الیزابت مارش کاردار سفارت انگلیس در تهران در غیاب سفیر، توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.

در واکنش به ادامه اقدامات و اظهارات مخرب و مداخله جویانه انگلیس، خانم الیزابت مارش کاردار سفارت انگلیس در تهران در غیاب سفیر، توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد.
مدیرکل غرب اروپا اظهارات و مواضع مقامات انگلیسی و همچنین تحریم‌های اخیر این رژیم علیه ایران را اقدامی غیرقانونی و مداخله جویانه قلمداد و آن را قویاً محکوم کرد.
وی افزود: در حالی که مردم ایران نقش رسانه‌های معاند مستقر در انگلیس در ترویج خشونت را هنوز فراموش نکرده‌اند، جای تعجب است که انگلیس به جای پاسخگویی، به روند اتهام‌زنی خود همچنان ادامه می‌دهد.
مدیرکل غرب اروپا تصریح کرد: به مقامات انگلیس توصیه می‌کنیم با نگاه به تجارب گذشته، از ورود به دام‌های تنیده و شناخته شده از سوی رژیم صهیونیستی و گروهک‌های تروریستی خودداری کنند.
مدیرکل غرب اروپا اظهار داشت: تداوم رویکرد مخرب انگلیس قابل قبول نبوده و حتماً با اقدام متقابل، متناسب و مؤثر جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
کاردار انگلیس اظهار داشت که مراتب را به کشورش منتقل خواهد کرد.
عقب‌نشینی دولت انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران
دولت ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس پاره‌ای از درخواست‌ها برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را رد کرد. 
روزنامه گاردین گزارش داد دولت انگلیس در عضو ملاک‌هایی که به موجب آنها می‌توان حامیان و شرکت‌های مرتبط با یک نهاد را در فهرست تحریم‌ها قرار داد گسترش داده و از این طریق مجادله‌های طولانی در درون دولت انگلیس درخصوص مسئله سپاه را حل و فصل کرده است. 
این نظام تحریمی جدید برای اولین بار به وزرای دولت انگلیس امکان خواهد داد بر مبنای فعالیت‌های یک فرد در خاک انگلیس و(نه فقط در داخل ایران) تحریم‌هایی را علیه او اعمال کنند. 
دولت انگلیس پیش از این ایران را به تلاش برای ربودن یا قتل شهروندان آن کشور متهم کرده است. «مت جاکز»، رئیس‌پلیس «ضدتروریسم» انگلیس بهمن‌ماه گذشته مدعی شده بود تهدیدهای مرتبط با روسیه، چین و ایران در سال‌های گذشته چند برابر شده‌اند. جمهوری اسلامی ایران این ادعاها را رد کرده است. 
روزنامه گاردین نوشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی مقاومت بسیج و پلیس امنیت اخلاقی ایران پیش از این تحریم شده‌اند اما اقدام علیه سپاه  می‌توانست به مجرمانه تلقی شدن هر گونه ارتباط با این سازمان، مراودات مالی با آن یا حمایت از فعالیت‌هایش منجر شود.  
این روزنامه همچنین در بخش دیگری از گزارش خود نوشته انجام چنین اقدامی علیه سپاه می‌توانست به قرار گرفتن نام کل حکومت ایران در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» منجر شود چرا که سپاه یکی از بخش‌های محوری ساختار نظامی ایران است. 
تحلیلگران مانور کشورهای غربی از جمله انگلیس روی انجام چنین اقداماتی علیه سپاه پاسداران را بخشی از جنگ ترکیبی این کشورها برای مجاب کردن ایران به پذیرش توافق هسته‌ای، بدون لحاظ شدن بندهای ضامن منافع اقتصادی ایران می‌دانند.