نماز خواندن چند دانشآموز 9 تا 12 ساله در فرانسه شهردار نیس را به وحشت انداخت!
دولت فرانسه در تئوری خود را مدافع آزادی، حقوق بشر و پیشرو در این زمینه میداند اما واقعیت چیز دیگری است و در عمل دولتمردان فرانسه در طول سه قرن اخیر هیچگاه در دفاع از حقوق بشر و آزادی صادق نبوده و تا جایی که توانستهاند از این ارزشها برای پیشبرد سیاستهای خود سوءاستفاده کردهاند. همین مدعیان آزادی و حقوق بشر طی 132 سال اشغال کشور مسلمان الجزایر بیش از نیمی از مردم این کشور یعنی پنج و نیم میلیون نفر را قتل عام کردند. دولت این کشور از یک سو به بهانه دفاع از آزادی بیان و عقیده از انتشار کاریکاتورهای موهن علیه اشرف مخلوقات عالم یعنی پیامبر نور و رحمت حضرت ختمی مرتبت محمدمصطفی(ص) دفاع و حمایت میکند و از سوی دیگر همان دولت از نماز چند دانشآموز در حیاط یک مدرسه به وحشت میافتد و دست به کار میشود که جلوی آن را بگیرد.
ماجرا از این قرار است که ایرنا به نقل از شبکه خبری «فرانس انفو» اعلام کرده است، چندی است گزارشهایی از دیده شدن دانشآموزان مسلمان در چند مدرسه در مقاطع ابتدایی، دبیرستان و کالج در شهر «نیس» در حال اقامه نماز و سکوت به احترام پیامبر اسلام(ص) منتشر میشود. این اقدام با واکنش مقامهای شهر نیس که این اقدام را مغایر اصول لائیک فرانسه خواندند، مواجه شد.
«کریستیان استروسی» شهردار نیس که ظاهراً از نماز این کودکان حسابی به وحشت افتاده است نماز خواندن چند دانشآموز را نشانه افراطگرایی دانسته است و با محکوم کردن این اقدام، اعلام کرد که مراتب نگرانی خود را در نامهای خطاب به«الیزابت بورن» نخستوزیر اعلام کرده است. در بیانیه مطبوعاتی شورای شهر نیس آمده است که مسئله اصلی، اقامه نماز در یک دبستان است که دانشآموزان ۹ تا ۱۱ سال در حیاط مدرسه به نماز ایستاده و یک دقیقه به احترام پیامبر سکوت کردهاند.
روزنامه «لو فیگارو» هم در مطلب مفصلتری نوشت: در روز ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت) ۱۰ دانشآموز در مدرسهای نماز خواندند، در همان مدرسه در تاریخ ۵ ژوئن (۱۵ خرداد) سه دانشآموز دیگر نماز برپا کردند و در ۸ ژوئن (۱۸ خرداد) نیز دانشآموزی ابتکار یک دقیقه سکوت به احترام پیامبر اسلام را به خرج داد. به این ترتیب حدودا ۱۵ دانشآموز در آنچه که مسئولان شهر نیس «نشانه افراطگرایی» میخوانند مشارکت کردهاند.
شهردار نیس در نامهای به نخستوزیر با هشدار در مورد وضعیت به وجود آمده، نوشت: پاسخ ما در مقابل این تلاشها برای نفوذ مذهب به مدارس که مکانهای مقدس نظام جمهوری ما هستند، باید قاطع باشد.
«استروسی» در نامهاش از دولت میخواهد تا یک برنامه عملی و «یک کارزار آگاهیبخشی در مورد پدیده افراطگرایی» ارائه کند. وی همچنین بر نظارت شهرداران به عنوان «اولین دیدهبانان جمهوری» بر مدارسی که فرزندان مهاجران سوری را پذیرفتهاند، تاکید کرد. شهردار نیس همچنین در نشست خبری خود اعلام کرد: این رویداد یک مسئله مذهبی نیست بلکه یک اقدام تحریکآمیز سیاسی است. ما نمیتوانیم در این سنین بچهها را عامل این اقدام بدانیم بلکه آنها ابزار خانوادهها و یا عواملی در محلات شدهاند. از سوی دیگر گزارشها از احضار این والدین این دانشآموزان حکایت دارد.«پاپاندای» وزیر آموزش ملی فرانسه و استروسی شهردار نیس در بیانیه مشترکی با اعلام اینکه تحقیقات توسط بازرسی کل صورت خواهد گرفت، از احضار والدین دانشآموزان نمازگزار توسط مدیران مدارس و تیمهای «ارزشهای جمهوری» خبر دادند.