مدیرعامل آبفای پایتخت:
قطع آب ناشی از کمبود منابع آبی در تهران نداریم
مدیرعامل شرکت آبفای تهران گفت: قطع آب ناشی از کمبود منابع آبی در تهران وجود ندارد و آب با بالاترین کیفیت استاندارد ملی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن اردکانی در بخش خبری نیمروز شبکه خبر بااشاره به وقوع خشکسالی نسبت به بازه بلندمدت در کشور، افزود: در عین حال دچار حادثه بیسابقهای شدیم؛ کوه ریزش کرد و بر اثر بارندگی و مسیر جریان آب از سد کرج به سمت تهران که 20 درصد آب شهر تهران را تامین میکند مسدود شد. تبعا باید 20 درصد آب شهر قطع میشد اما با اقداماتی که انجام شد تاثیرات آن به چهار درصد شهر رسید.
مدیرعامل شرکت آبفای تهران اظهار کرد: به دلیل محدودیتهای ایجاد شده از مردم پوزش میخواهیم و تقاضا داریم که صرفهجویی کرده و کمک کنند که در مدت کوتاهتری بتوانیم سامانه را به وضعیت قبل برگردانیم.
اردکانی ادامه داد: مدیریت کردیم تا در بعضی از نقاط کمبود فشار باشد و طبقات هم کف آب داشته باشند ولی بعد از مدت سه روز این مسیر باز شده و اکنون آب کاملا به سمت تصفیهخانهها جریان دارد. البته در بعضی از نقاط به علت نوساناتی ممکن است که مشکلاتی در تامین آب نقاط موضعی و خانههای موردی وجود داشته باشد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا قطعی آب اصلا وجود ندارد؟ گفت: قطع آب ناشی از کمبود منابع آبی وجود ندارد چرا که آب داریم اما به دلیل اینکه شبکه را برای 20 درصد کمبود تجهیز کرده بودیم ممکن است نوساناتی در برخی نقاط مقطعی باشد. اکنون جریان آب از سد امیرکبیر به سمت تصفیهخانهها کاملا در جریان است و آب با بالاترین کیفیت استاندارد ملی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت آبفای تهران تاکید کرد: این مسئله به دلیل ریزش سیل و ریزش تودههای عظیم سنگی پاییندست سد امیرکبیر بوده و در مسیر جریان رودخانه رخ داده و تاسیسات سد امیرکبیر کوچکترین آسیبی ندیده و این مسیر بازگشایی شده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس، محسن اردکانی اظهار داشت: شبکههای ما در حالت عادی است و فرآیند آبرسانی بدون مشکل انجام میشود. هیچ کمبودی در تامین آب تهران و کرج نیست و اگر نقصی وجود داشته باشد، شهروندان به آبفا انتقال دهند تا مسئله به سرعت حل شود. راه استعلام این است که مشترکان با شماره 122 تماس بگیرند و همکاران ما موضوع را پیگیری کنند.
وجود آب شیرین در اعماق دریای عمان
همچنین به گزارش خبرگزاری تسنیم، «محمد همت»؛ دبیر ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: نتایج یک تحقیق، حجم آبهای شیرین زیر دریا را مقدار 500 هزار میلیارد کیلومتر مکعب تخمین زده که معادل مصرف شرب حدود ۵۵ هزار سال ایران است!
او افزود: بر اساس این مطالعه علمی، یکی از نقاطی که این آبها وجود دارند زیر دریای عمان است.
گفتنی است، پیشتر، بر اساس مطالعه محققان مرکز ملی تحقیقات و آموزش آبهای زیرزمینی استرالیا و دانشگاه فلیندرز نشان داد حجم این آبها (آبهای شیرین در اعماق دریاها) برابر500 هزار کیلومتر مکعب آب شیرین است!