kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۹۳۷
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۵
تشدید شکاف سیاسی در آمریکا به روایت گاردین

12 میلیون آمریکایی از توسل به زور برای بازگشت ترامپ به قدرت حمایت می‌کنند

یک نشریه معتبر با توجه به وضعیت جاری در آمریکا تاکید کرد که شکافت سیاسی در این کشور به اوج خود رسیده و اینکه براساس آخرین نظرسنجی‌ها در این کشور بیش از 12 میلیون از اهالی آمریکا تاکید می‌کنند که استفاده از زور برای بازگشت ترامپ به قدرت موجه است!

هوادارانی خشمگین و بی‌حوصله که تحمل شنیدن صدای مخالف را ندارند. شکل ‌و شمایلشان عجیب است و منش متفاوتی دارند، اقدامات آنها توام شده با رفتارهای افراطی راست‌گراها و در مواقع متفاوت نشان دادند که نژادپرست هم هستند. در سایه دوران چهار ساله ریاست جمهوری دونالد ترامپ گروه‌های افراطی وفادار به او همچون «پسران مغرور» به بار آمدند و بزرگ‌ترین نمایش خشونت را در پی باخت رئیس‌جمهور محبوبشان در آخرین انتخابات ریاست جمهوری ارائه کردند و حمله‌ای به ساختمان کنگره را رقم زدند که «نانسی پلوسی» از آن به‌عنوان حمله به قلب دموکراسی آمریکا یاد می‌کند. 2 سال و نیم پس از حمله ششم ژانویه به ساختمان کنگره آمریکا، حالا حدود ۱۲ میلیون بزرگسال آمریکایی بر اساس نتایج یک نظرسنجی تاکید کرده‌اند که معتقدند خشونت برای بازگرداندن «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق این کشور، به کاخ سفید اقدامی کاملا موجه است. اگرچه تعداد بزرگسالانی که به این تفکر معتقدند پس از شورش کاهش یافته است اما داده‌های نظرسنجی اخیر از دانشگاه شیکاگو سطوح هشداردهنده و خطرناکی از حمایت از خشونت سیاسی و تئوری‌های توطئه را در سراسر آمریکا نشان می‌دهد. 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه گاردین محققان مرکز تحقیقاتی پروژه شیکاگو در مورد امنیت و تهدیدات در داده‌های جدید خود دریافتند که حمایت از خشونت برای دستیابی به اهداف سیاسی مختلف در هر دو طرف و همچنین یک بی‌اعتمادی عمومی به دموکراسی در این کشور وجود دارد. در این گزارش آمده است: «این داده‌ها در زمانی که تلاش‌ها برای از بین بردن دموکراسی به طور فزاینده‌ای در آمریکا رواج پیدا می‌کند، از نامزد‌هایی گرفته که نتایج انتخابات خود را انکار می‌کنند تا گروه‌های ویژه دولتی که تلاش می‌کنند که خودسر برخی را محاکمه کنند، بسیار حیاتی خواهد بود».«رابرت پیپ»، استاد دانشگاه شیکاگو که مدیریت این تحقیق را بر عهده ‌دارد، می‎گوید: «ما در حال پیشروی به یک فصل انتخاباتی بسیار پرآشوب هستیم. آنچه در آمریکا اتفاق می‌افتد این است که خشونت سیاسی از حاشیه به جریان اصلی می‌رود». او معتقد است واقعاً سطوح نگران‌کننده‌ای از بی‌اعتمادی به دموکراسی آمریکایی، حمایت از تئوری‌های خطرناک توطئه و حمایت از خود خشونت سیاسی وجود دارد.
گفتنی است، برای یک سال و نیم آینده تا انتخابات ۲۰۲۴، این نهاد هر ۳ ماه یکبار داده‌های نظرسنجی جدیدی را منتشر و خطرات مداوم برای دموکراسی را ردیابی می‌کند و نسبت به پیامدهای آن هشدار می‌دهد. جدیدترین نظرسنجی از‌ آوریل ۲۰۲۳ نشان داد که حدود ۱۴۲ میلیون آمریکایی معتقدند که انتخابات اساسی‌ترین مشکلات آمریکا را حل نخواهد کرد؛ این رقم در سپتامبر گذشته ۱۱۱ میلیون نفر بود. همچنین از هر پنج بزرگسال آمریکایی، یک نفر هنوز معتقد است که در انتخابات ۲۰۲۰ به ضرر ترامپ تقلب شده است که نشان‌دهنده تغییر بسیار کمی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ است. 
نظارت گسترده اف‌بی‌آی بر مسلمانان آمریکا
خبر دیگر از آمریکا این که گزارش گروهی از مسلمانان آمریکا نشان می‌دهد که بیش از ۹۸ درصد افرادی که نامشان در فهرست مخفی تحت‌نظر اف‌بی‌آی قرار دارد، مسلمان هستند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، سازمان مردم‌ نهادِ «شورای روابط آمریکایی- اسلامی» در گزارش تازه خود به جزئیات استفاده اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) از «پایگاه پایش تروریسم» پرداخته و این پایگاهِ اطلاعاتی را به هدف قراردادن مسلمانان متهم کرده است.گزارش نامبرده در روز دوشنبه و تحت عنوان «۲۰ سال بس است، درخواستی برای توقف فهرست مخفی اف‌بی‌آی» منتشر شده است.
در اوایل سال میلادی جاری یک شرکت هواپیمایی محلی به ‌اشتباه نسخه ۲۰۱۹ این فهرست را در یک پایگاه حفاظت‌نشده بارگذاری کرد و پس از آن بود که یک هکر سوئدی توانست آن را به دست آورده و منتشر کند؛ این فهرست شامل ۱.۵ میلیون نام بود که حق پرواز با خطوط هوایی آمریکا را نداشتند یا تحت‌نظر بودند. شورای روابط آمریکایی- اسلامی با بررسی این فهرست در گزارشی اعلام کرد: بیش از ۳۵۰ هزار فرد حاضر در این فهرست «محمد»، «علی» یا «محمود» نام دارند و ۵۰ اسم پرتکرار در آن همگی نام‌های اسلامی هستند. در ادامه این گزارش آمده است: با بررسی مدخل‌های این فهرست، تخمین می‌زنیم که بیش از ۱.۴۷ میلیون تن از افراد حاضر در آن مسلمان هستند؛ یعنی بیش از ۹۸ درصد کل فهرست.