kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۹۳۰
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۵
اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی رئیس تشکیلات خودگردان

یدیعوت آحارونوت: حسرت دوران محمود عباس را می‌خوریم!

در همان روزي كه محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در پكن، پايتخت چين مشغول گفت‌وگو با مقامات چيني بود، منابع صهيونيستي در گزارشي به خبرهاي ضدونقيض درباره سلامتي او اشاره كردند، اگرچه اين منابع دوران حضور عباس در قدرت را ستودند.



سرويس خارجي-

همزمان با حضور «محمودعباس»، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در چين، موضوع وضعيت جسماني و سلامتي او بار ديگر در رسانه‌ها مطرح شده است. در همين ارتباط نيز، روزنامه یدیعوت آحارونوت با بیان اینکه خبر وضعیت نامساعد سلامتی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رسانه‌ها پیچیده است، نوشت، او جانشین خود را اعلام نکرده و همین موجب بروز اختلافات پس از کناره‌گیری وی می‌شود. انتشار اين خبرها همزمان با آن صورت گرفت كه عباس در پنجمین سفر خود به پکن، با شماری از مقامات چینی و در رأس آنها شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین دیدار كرد. سخنگوی وزارت خارجه چین هفته گذشته گفته بود که عباس نخستین رئیس یک کشور عربی است که چین در سال جاری از آن استقبال می‌کند. محمود عباس اكنون ۸۸ ساله است و در سال 2004 پس از مرگ «ياسر عرفات»، رئيس وقت تشكيلات خودگردان فلسطين، قرار بود براي فقط چهار سال رئیس تشکیلات خودگردان فلسطين باشد؛ اما در حال حاضر او ۱۹ سال است كه منصب رياست تشكيلات خودگردان را اشغال کرده است. یدیعوت آحارونوت با برجسته كردن اختلافات بر سر جانشینی محمود عباس از افرادي مانند حسین الشیخ، دبیر کمیته اجرایی ساف و کمیته مرکزی جنبش فتح، ماجد فرج، رئیس سرویس اطلاعات عمومی فلسطین (مورد علاقه رژیم صهیونیستی)، مروان البرغوثی، زندانی محکوم به حبس ابد و محمد دحلان در تبعید به‌عنوان جانشينان عباس نام مي‌برد، هرچند در ادامه مي‌گويد عباس در حال حاضر دچار بيماري خاصي نيست. اين رسانه صهيونيستي در عين حال گفته است كه ما محمود عباس را همواره به‌عنوان رهبر فلسطین یاد خواهیم کرد و حسرت دوران او را خواهيم خورد، چون او فلسطيني‌ها را تشويق به مبارزه نكرد.
درواقع مقامات و رهبران صهيونيست حساب ويژه‌اي روي محمود عباس باز مي‌كنند و خواستار دوام و قوام حاكميت او هستند، چون در نگاه تل‌آويو، محمود عباس توانسته همان اهداف موردنظر صهيونيست‌ها براي كنترل كرانه باختري را دنبال كند، هرچند ابومازن در عمل موفق نبوده، اما به نظر مي‌رسد كه او در حدود دو دهه گذشته با تل‌آويو همسو و همنوا بوده است.
ديدار در خانه وزير جنگ!
البته شايعات مرتبط با بيماري محمود عباس براي نخستين‌بار نيست كه مطرح مي‌شود و اين شايعات پيشتر نيز مطرح شده بود. تا آنجا كه در بهار 1397، «اسامه القواسمی» سخنگوی فتح در صفحه فیس‌بوک خود تمامی خبرها مبنی بر فوت محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را تکذیب کرد. با اين حال، حسرت روزنامه صهيونيستي درباره وضعيت سلامتي محمود عباس چندان هم بي‌راه نيست. در زمستان 1400 در اوج مبارزات مردم فلسطين عليه اشغالگران؛ «بنی‌گانتز»، وزیر جنگ رژيم اسرائیل اعلام کرد که ميزبان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بوده است. آن ديدار دومین دیدار بنی‌گانتز و محمود عباس بود و قبل از آن در شهریور ماه نيز وزیر جنگ اسرائیل به شهر رام‌‌الله رفته و با او دیدار کرده بود. تایمز اسرائیل در آن زمان گزارش داد بنی‌گانتز معتقد است که حکومت محمود عباس «تنها جایگزین» برای گروه حماس در کرانه باختری است. بنی‌گانتز بعد از نخستین دیدارش با محمود عباس گفته بود كه اگر تشکیلات خودگردان فلسطین قوی‌تر باشد، حماس ضعیف‌تر خواهد شد و ما کمتر تحت فشار قرار خواهیم داشت. سال‌ها پيش نيز در سال 2007، محمود عباس با ايهود اولمرت، نخست‌وزیر وقت رژيم صهيونيستي ديدار كرده بود اما چند ماه بعد از آن، اولمرت در پی گزارش‌های رسانه‌ای درخصوص ظن فساد از نخست‌وزیری کنار رفت. محمود عباس همچنين در سال ۲۰۱۰ و چند سال پس از آن با بنیامین نتانیاهو دیدارهايي را دنبال كرده بود، اگرچه همه اين ديدارها براي فلسطيني‌ها بی‌حاصل بود.
پيام محرمانه ابومازن به تل‌آويو
سال گذشته نيز، روزنامه یدیعوت آحارونوت فاش کرد كه تشکیلات خودگردان فلسطینی به رياست محمود عباس پیامی محرمانه به تل‌آویو فرستاده و در آن آمادگی خود را براي همکاری علیه مبارزان فلسطینی اعلام كرده است. «ناحوم برنیاع»، در سرمقاله این روزنامه عبری‌زبان فاش کرده بود: «تشکیلات خودگردان فلسطین در پیامی محرمانه به اسرائیل اعلام کرد آمادگی مذاکره برای تغییر سیاست‌های خود را دارد و در همین چارچوب محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان، نماینده‌ای را برای مذاکره با طرف اسرائیلی اعلام و دولت آمریکا نیز نماینده خود را به شکل محرمانه‌ای در این رابطه تعیین کرده است اما اسرائیل حاضر به تعیین نماینده برای خود نیست.» در ادامه این سرمقاله آمده بود: «از رفتارهای محمود عباس می‌توان به این نتیجه رسید که او بین همکاری روزانه با اسرائیل در مبارزه با عملیات فلسطینیان و فشارهای سیاسی داخلی دست و پا می‌زند در حالی که کابینه اسرائیل می‌داند جامعه (افراطی) اسرائیل حاضر به پذیرش همکاری با عباس نیست.»
با اين حال، محمود عباس در عمل كنترل كرانه باختري را از دست داده و مماشات و سازش او با اشغالگران صهيونيستي باعث شده تا اعتبار و نفوذش در ميان گروه‌‎هاي فلسطيني از ميان برود. در حال حاضر نفوذ و مشروعيت گروه‌هاي مسلح فلسطيني در كرانه باختري بسيار بيشتر از تشكيلات خودگردان به رياست محمود عباس به نظر مي‌رسد و از همين‌رو كرانه باختري همواره شاهد عمليات نيروهاي فلسطيني عليه اشغالگران است. عمليات‌هاي مسلحانه متعددي كه نيروهاي تشكيلات خودگردان در كنترل آن شكست خورده است.
زخمی شدن 4 صهيونيست در غرب جنین
جديدترين عمليات نيروهاي فلسطيني عليه اشغالگران نيز در بعدازظهر سه‌شنبه به وقوع پيوست. شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی در اين ارتباط اعلام کرد که فلسطینیان از داخل یک خودرو به سمت کامیونی اسرائیلی در غرب جنین تیراندازی کرده سپس یک خودروی دیگر را هم به گلوله بستند که طی آن 4 اسرائیلی زخمی شدند. برخی منابع گفته‌اند که یکی از مجروحان یک شهرک‌نشین اشغالگر و 3 نفر هم نظامی بودند. همچنين منابع محلی اعلام کردند که یک دستگاه خودروی نظامی صهيونيستي مجریان عملیات تیراندازی در غرب جنین را تا شهرک یعبد در جنوب این شهر تعقیب کرده و در آنجا هدف تیراندازی گسترده قرار گرفته و مجبور به عقب‌نشینی و فرار شده است. از سوي ديگر، هلال احمر فلسطین اعلام کرد که در حمله بعدازظهر سه‌شنبه نظامیان اشغالگر اسرائیلی به اردوگاه بلاطه در نابلس یک جوان 19 ساله به شهادت رسیده و 8 نفر دیگر زخمی شدند. گفته شده است كه هدف از این حمله بازداشت یکی از مبارزان تحت تعقیب مقاومت بود اما اشغالگران شکست‌خورده و موفق به بازداشت او نشدند. پس از شهادت اين جوان فلسطيني، جنبش مقاومت اسلامی حماس شهادت فارس حشاش در حمله اشغالگران اسرائیلی به اردوگاه بلاطه را تسلیت گفت و در بیانیه‌ای تاکید کرد که حمله وحشیانه اشغالگران اسرائیلی به فلسطینیان در کرانه باختری که آخرین نمونه آن حمله به اردوگاه بلاطه بود، تنها عزم و اراده ملت فلسطین برای ادامه مقاومت را جزم‌تر خواهد کرد.
ادامه تنش داخلی در تل‌آويو
وضعیت قطبی شدن حزبی و تنش داخلی رژيم اسرائیل به‌دنبال کودتای قضایی همچنان ادامه دارد و تا مرز تهدید به مرگ و ترور و درخواست معاون رئیس کنست و عضو حزب لیکود برای صدور حکم ۲۰ سال حبس برای ایهود باراک به‌دلیل درخواستش برای نافرمانی مدنی رسیده است. روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از نسیم فاتوری، معاون رئیس کنست و عضو حزب لیکود نوشت: «درخواست ایهود باراک، نخست‌وزیر سابق از اسرائیلی‌ها طی تظاهرات شهر حیفا برای افزایش اعتراضات و انتقال به سطح تنش‌های غیرنظامی در کشورهای دیگر شایسته این است که آن فرد به دار آویخته شود؛ اما در اسرائیل مستحق ۲۰ سال حبس است. برای همین فردی مثل باراک باید در زندان باشد و امیدوارم برای شکایت علیه او زمان کافی داشته باشم چراکه برای چنین افرادی در این سن چنین حرف‌هایی مایه ننگ است.»