kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۹۱۶
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
مجری طرح گیاهان قندی اعلام کرد

ایران در رتبه ۱۸ تولید شکر جهان

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران به لحاظ تولید چغندر‌قند رتبه ۱۱، تولید نیشکر رتبه ۲۱ و تولید شکر رتبه ۱۸ جهان را داراست.

پیمان حصادی در گفت‌وگو با ایرنا درباره وضعیت تولید و قیمت چغندر قند، اظهار داشت: کشت بهاره چغندر‌قند در سال جاری بیش از ۷۰ هزار هکتار انجام شده که با توجه به افزایش عملکرد، تولید نزدیک به پنج میلیون تن محصول را می‌توان پیش‌بینی کرد.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۱۳ هزار هکتار چغندرقند (۹۲ هزار هکتار کشت بهاره و ۲۱ هزار هکتار کشت پاییزه) و ۸۴ هزار هکتار نیشکر کشت شده بود که در مقایسه با سال 1400 حدود ۷ درصد در میزان سطح زیرکشت چغندرقند و حدود 4 و نیم درصد در میزان کشت نیشکر کاهش داشته است.
وی گفت: سال زراعی گذشته میانگین عملکرد تولید چغندر پاییزه حدود ۶۶ تن در هکتار و چغندر بهاره ۵۸ تن در هکتار بوده که در مجموع میانگین عملکرد تولید چغندرقند بهاره و پاییزه ۵۹ تن در هکتار بود. امیدواریم امسال نیز این میانگین تولید با توجه به شرایط آب و هوایی و سایر عوامل حفظ شود.
حصادی با بیان اینکه به طور معمول محصول چغندرقند سالیانه در ۲۱ استان کشور کشت می‌شود، بیان کرد: عمده کشت این محصول مربوط به استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، کرمانشاه، فارس و همدان است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: کشت نیشکر تنها در استان خوزستان انجام می‌شود.
حصادی گفت: سال زراعی گذشته قیمت تمام شده هر کیلوگرم شکر با توجه به تاثیر نرخ خرید تضمینی چغندرقند، بیش از ۲۱ هزار تومان بود. در حالی که با ثابت ماندن قیمت شکر در همان زمان با قیمت ۱۸ هزار تومان، کارخانجات قند و شکر در واقع مجبور شدند تا شکر خود را با حداقل دو هزار تومان زیر قیمت تمام شده به فروش برسانند که همین امر در تولید اثرگذار است.
این مقام مسئول درباره افزایش نرخ تضمینی چغندرقند در سال زراعی جاری بیان کرد: امسال قیمت این محصول در راستای حمایت از تولید برای هر کیلوگرم چغندرقند بهاره نرخ خرید تضمینی ۲۸۰۰ تومان و برای هر کیلوگرم چغندر پاییزه نرخ خرید تضمینی 2700 تومان تعیین شده است. این نرخ افزایشی است اما با توجه به اینکه قیمت تمام شده هر کیلوگرم شکر با احتساب سود متعارف، به بیش از ۲۸ هزار تومان می‌رسد، باز هم این تفاوت قیمت بر فعالیت کارخانجات قند اثر منفی خواهد داشت.
گفتنی است به تازگی احمد خانی نوذری، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای با‌ اشاره به مصوبه کارگروه تنظیم بازار، قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر سفید را درب کارخانجات ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم شکر را برای مصرف‌کنندگان ۲۸ هزار تومان اعلام کرد.