kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۹۱۳
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
در راستای مقابله با سلطه دلار

پاکستان هزینه واردات نفت از روسیه را به یوان پرداخت کرد

رویترز به نقل از وزیر نفت پاکستان گزارش داد که این کشور هزینه اولین محموله وارداتی نفت خام خود را از روسیه به یوان چین پرداخت کرده است.

به گزارش تسنیم، رویترز روز دوشنبه به نقل از مسادیک مالک، وزیر نفت پاکستان گزارش داد که این محموله در پی قراردادی که مقامات روسیه و پاکستان در ماه ژانویه (دی ماه) منعقد کردند به بندر کراچی تحویل داده شد. اولین سفارش تحت این قرارداد در‌آوریل (فروردین) انجام شد.
وزیر نفت پاکستان، هیچ جزئیات دیگری را در مورد قیمت یا تخفیف‌های اعمال شده برای این خرید، فاش نکرد.
بر اساس این گزارش، معامله صورت گرفته به یوان نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در سیاست پاکستان در زمینه پرداخت‌های خارجی خود است. پرداخت‌هایی که پیش از این تحت سلطه دلار آمریکا بود.
روسیه به منظور تنوع بخشیدن به مسیرهای صادراتی خود پس از تحریم دسته جمعی اتحادیه اروپا، گروه 7 و متحدان آنها در دسامبر که با اعمال سقف قیمت 60 دلار برای هر بشکه نفت این کشور همراه شد، این قرارداد را با پاکستان امضا کرد.
مسکو جریان نفت خود را به کشورهایی مانند هند و چین هدایت کرد و به دلیل تحریم‌ها، پرداخت‌ها را به ارزهایی غیر از دلار آمریکا انجام داد که عملاً ارتباط مسکو را با سیستم مالی غرب قطع کرد.
براساس گزارش‌های قبلی، پاکستان با قیمت هر بشکه نفت روسیه در حدود 50 تا 52 دلار موافقت کرده بود.
سال گذشته، این کشور روزانه 154 هزار بشکه نفت وارد کرد که تقریباً 80 درصد آن را از عربستان سعودی، امارات و سایر کشورهای حوزه خلیج‌فارس تامین کرده بود.
هزینه واردات انرژی، بیشترین پرداخت‌های خارجی پاکستان را تشکیل می‌دهد. این کشور امیدوار است که نفت خام دارای تخفیف روسیه به تثبیت قیمت نفت در این کشور کمک کند. پاکستان مدت‌هاست که با بدهی خارجی بالا، ارز ضعیف و ذخایر ارزی بسیار پایین دست به‌ گریبان است.
گفتنی است دلارزدایی روندی است که از مدت‌ها قبل شروع شده و هر روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کند. بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که برای ایمن کردن خود در برابر کاهش ارزش دلار و همچنین کاهش سهم آن در ذخایر و مبادلات ارزی کشورها، باید به دنبال جایگزین باشند.
این به معنای فروپاشی یک روزه جایگاه دلار نیست، اما فرآیندی است که از مدت‌ها قبل آغاز شده و در حال سرعت گرفتن است.
نکته دیگر اینکه نه تنها کشورهای تحریم‌شده از سوی آمریکا، که سایر کشورهای مستقل که استفاده ابزاری آمریکا از سلاح دلار برای تسویه حساب سیاسی با کشورها را مشاهده می‌کنند، به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توان بی‌حدومرز روی دلار حسب کرد و لذا روند دلارزدایی و استفاده از روش‌های جایگزین مانند پیمان‌های پولی در حال توسعه می‌باشد.