kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۴۲۵
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۶

واکنش منفعلانه آمریکا به بازگشایی سفارت ایران در عربستان

 

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به خبر بازگشایی سفارت ایران در ریاض گفت: «مدت‌هاست که گفت وگوی مستقیم و دیپلماسی از جمله بین ایران و دولت‌های منطقه را تشویق کرده‌ایم.»
«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری خود در واکنش به خبر بازگشایی سفارت ایران در عربستان سعودی گفت: «ما به عنوان یک موضوع کلی، مدت‌هاست که گفت وگوی مستقیم و دیپلماسی از جمله بین ایران و دولت‌های منطقه را تشویق کرده‌ایم. مبادله سفرا گامی غیر منتظره در مسیر این گفت وگو‌ها نیست و ما همچنان امیدواریم که گفت وگو به تنش‌زدایی و ثبات بیشتر منطقه‌ای کمک کند و به نگرانی‌های دیرینه منطقه‌ای رسیدگی کند.»
روز دوشنبه ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درخصوص بازگشایی سفارتخانه، سرکنسولگری و نمایندگی کشورمان در سازمان همکاری اسلامی در عربستان سعودی اظهار داشت: در تکمیل روند اجرای توافقات دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده و نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی طی روزهای سه شنبه 16 خرداد و چهارشنبه 17 خرداد 1402 به صورت رسمی بازگشایی خواهند شد. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده قبل از عزیمت حجاج ایرانی فعالیت عملی خود را در جهت تسهیل امور حجاج بیت‌الله الحرام آغاز کرده و اکنون نمایندگی‌های مذکور با حضور مسئولان وزارت امور خارجه دو کشور رسما بازگشایی می‌شوند. پاتل همچنین در بخش دیگری در پاسخ به سؤالی درباره دیدار مستقیم راب مالی، نماینده آمریکا در امور ایران و سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل گفت: «همان‌طور که قبلاً از من شنیده‌اید ما ابزاری برای برقراری ارتباط با ایران و رساندن پیام‌هایی به آنها داریم که به نفع آمریکاست. ما قصد نداریم محتوای آن پیام‌ها یا ابزار‌ها را به تفصیل بیان کنیم. من سخنی اضافه‌تر از قبل ندارم.
تل‌آویو تنها رها شده و دیگر جایی در نظم جدید منطقه‌ای ندارد
رسانه‌های صهیونیست دیروز سه شنبه در گزارش‌هایی اعلام کردند که «اسرائیل» در رویارویی با ایران به ویژه پس از نزدیکی روابط تهران و ریاض و همچنین نزدیک شدن ایران به امارات به تنهایی رها شده است.
طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین»، رسانه‌های گزارش دادند: ایران امروز پس از هفت سال از بسته شدن سفارتش در ریاض، اماکن دیپلماتیک خود را بازگشایی می‌کند و امارات هم در آستانه پیوستن به ائتلاف دریایی جدید به رهبری تهران است؛ این نزدیکی روابط، هشدارهای مهمی در بر دارد و پیام آن این است که نقشه خاورمیانه تغییر خواهد کرد. رسانه‌های صهیونیست در ادامه این گزارش‌های خود به پیامدهای فرامنطقه‌ای همگرایی ایرانی-عربی در منطقه ‌اشاره کرده و نوشتند: عربستان سعودی نیز تولید نفت را کاهش داد که منجر به افزایش قیمت‌ها در بازارهای ایالات متحده آمریکا و غرب خواهد شد؛ نتیجه چنین تصمیمی برای این کشورها تورم اضافی خواهد بود.
رسانه‌های عبری درباره خروج امارات از مدار همکاری با واشنگتن و تل‌آویو، تصریح کردند: امارات متحده عربی که زمانی حامی توافقات عادی‌‌سازی (آبراهام) بود، اکنون قدمی دیگر از ایالات متحده فاصله گرفت؛ آنجایی که علناً اعلام کرد از ائتلاف نیروی دریایی تحت رهبری آمریکا در خلیج‌فارس خارج می‌شود.
دولت امارات روز چهارشنبه هفته گذشته (۳۱ می) در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری رسمی این کشور «وام» منتشر شد، اعلام کرد: «امارات بعد از ارزیابی مستمر از همکاری‌های امنیتی مؤثر با همه شرکا، دو ماه پیش از مشارکت خود در پیمان دریایی متحد [با واشنگتن] خارج شد». بعد از توافق تهران-ریاض، رسانه‌های غربی از جمله نشریه اقتصادی «فوربس»، به اتحاد از هم پاشیده غربی-عربی ‌اشاره کرده و نسبت به تبعات آن هشدار دادند. مدتی پیش، فوربس در گزارشی تحلیلی نوشته بود: بعد از عربستان ممکن است یک کشور عربی دیگر یعنی امارات، از مدار متحدان ایالات متحده آمریکا خارج شود؛ امارات نیز مانند عربستان سعودی از بسیاری جهات از آمریکا الگوبردار کرد، اما از این پس ابوظبی برای منافع کلی امارات تلاش خواهد کرد. بخش پایانی گزارش رسانه‌های صهیونیست از پیشرفت روابط ایرانی عربی به مصر اختصاص یافت. این رسانه‌ها نوشتند: مصر، اولین کشوری بود که توافقنامه صلح با اسرائیل امضا کرد، اما حالا مذاکراتی را با تهران برای بهبود روابط با این کشور آغاز کرده است.