kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۴۱۱
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۵
پایگاه عبری‌زبان واللا بررسی کرد

رواج پدیده خودکشی در میان جوانان صهیونیست

 

سرويس خارجي-
بررسي گزارش‌هاي مختلف حكايت از افزايش چشم‌گير آمار خودكشي‌ها در ميان جوانان جامعه صهيونيستي دارد. اين گزارش‌ها همچنين نشان مي‌دهد كه بخش زيادي از جواناني كه در رژيم صهيونيستي دست به خودكشي زده‌اند، از اعضاي ارتش اين رژيم بوده‌اند.
بحران‌هاي داخلي در رژيم صهيونيستي فقط در ميدان جنگ و نبرد نظامي نيست، بلكه اين روزها جامعه صهيونيستي با مجموعه‌اي از بحران‌هاي داخلي رو‌به‌روست كه شيرازه وجودش را تهديد مي‌كند. اين بحران‌ها بيش از هرچيز بافت و جامعه رژيم صهيونيستي را از درون با چالش رو‌به‌رو كرده تا آنجا كه حتي صداي مقامات ارشد تل‌آويو هم درآمده است. به تازگي نيز ژنرال «هرزی ‌هالوی»، ‌رئيس ستاد ارتش رژيم صهيونيستي هشدار داده است که میزان خودکشی در میان نيروهاي ارتش در حال افزایش است و اين موضوع چالشی خطرناک و دلهره‌آور را به وجود آورده است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رژيم صهيونيستي همچنین از مقامات سياسي و ساير همكاران نظامی خود خواست راه‌حلی برای حل این مشکل رو به رشد بیندیشند. ميدل‌ايست مانيتور نيز به نقل از رسانه‌های محلی رژيم صهيونيستي خبر داده است كه حداقل سه سرباز رژيم اسرائیل از ابتدای ماه جاری خودکشی کردند که دو مورد از اين خودكشي‌‎ها مربوط به دو هفته پيش بوده است. همزمان، پایگاه خبری عبری‌زبان واللا از افزایش تمایل به خودکشی جوانان اسرائیلی خبر داد و گفت ۲۰ درصد از جواناني كه تمایل به خودکشی دارند، با نگرانی، اضطراب و ناامیدی دائمي رو‌به‌رو هستند. براساس گزارش واللا، بيشترين آمار خودكشي‌ها نيز مربوط به نظاميان صهيونيستي است و در اين ميان نظامي‌ها حجم زيادي از آمار خودكشي‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.
افزايش سه برابري خودكشي‌ها در سال 2022
انتشار این گزارش‌ها در شرایطی است که در ماه‌های اخیر جنبش‌های جوانان صهیونیست با هشدار درباره وضعیت نابسامان خود در اراضی اشغالی، با راه‌اندازی پویش‌هایی بر لزوم مهاجرت معکوس و بازگشت به کشورهایی که از آنها به فلسطین اشغالی آمده‌اند، تاکید کرده‌اند. از سوي ديگر، براساس گزارش یدیعوت آحارونوت، سال گذشته 14 سرباز صهيونيستي در حین انجام خدمت خودکشی کردند که بالاترین رقم ثبت‌شده تا سال 2021 است. همچنين براساس گزارشی که سال گذشته توسط روزنامه تایمز اسرائیل منتشر شد، خودکشی عامل اصلی مرگ و میر در میان سربازان صهيونيستي است. در اين گزارش گفته شده که از 11 سربازی که در سال 2021 خودكشي كردند، سه نفر از اعضای جامعه اتیوپیایی بودند كه اين آمار بالاي خودكشي در ميان سياهان در جامعه صهيونيستي نشان از شكاف عميق‌تر ديگري است كه ميان جامعه سفيدپوست و رنگين‌پوست صهيونيستي وجود دارد. آمار خودكشي‌ها در ميان نظاميان صهيونيست در سال 2022 روند پرشتاب بيشتري گرفته و آن‌گونه كه تايمز اسرائيل گزارش داده است، آمار خودكشي نظاميان در سال 2022 به حداقل 31 نفر رسيده كه اين آمار افزايش تقريبي سه برابري داشته است. اين آمار همچنين به معناي آن است كه در سال 2022 در هر ماه بيش از دو نظامي خودكشي كرده‌اند كه اين مسئله وجود بحران رواني در ميان نظاميان جوان ارتش رژيم صهيونيستي را تائيد مي‌كند.
بحران رواني در جامعه صهيونيستي
آمارهاي رسمي نهادهاي بهداشتي و پزشكي رژيم صهيونيستي حكايت از آن دارد كه بیشتر خودکشی‌ها در ارتش اين رژيم در سال گذشته مربوط به سربازان مرد بودند. ژنرال «یورام کنافو»، رئیس ستاد فرماندهی نیروی انسانی ارتش رژيم اسرائیل به تلويزيون كان گفته است كه دو مورد از 14 مورد خودكشي سربازان مرد در 12 ماه گذشته شامل سربازان تنها بودند، سربازانی که یا خانواده‌ای در اسرائیل ندارند یا از خانواده‌های خود به‌طور كامل جدا شده‌اند. اين وضعيت بيش از هرچيز نشان مي‌‎دهد كه نظاميان ارتش رژيم صهيونيستي با بحران روحي و مشكلات رواني دست‌وپنجه نرم مي‌كنند. «آموتز آسا ال»، از همکاران موسسه شالوم‌ هارتمن، به جوييش اينسايدر مي‌گويد: «ارتش اسرائیل از زمان ایجادش توسط دیوید بن‌گوریون مامور شد تا وظایف اجتماعی را در كنار وظايف نظامي برعهده بگیرد که معروف‌ترین آن آموزش زبان عبری به مهاجران جدید است و به این ترتیب ارتش به بخشی از برنامه اجتماعی اسرائیل جذب شد، در اين وضعيت اگر ارتش با بحران‌هاي رواني مواجه شود، در عمل به معناي آن است كه جامعه با بحران رو‌به‌رو شده، چون وقتي نيروهاي ارتشي با مشكلات روحي مواجه مي‌شوند، نمي‌توانند با بدنه جامعه ارتباط برقرار كنند.» «هیلا هداس»، مدیر اجرایی انجمن سلامت روان رژيم صهيونيستي نيز معتقد است که مشكلات سلامت روان در میان جوانان بسیار بیشتر از مشكلات جسمی آنهاست و براساس آمار رسمي، تعداد جواناني که از مشکلات سلامت روان رنج می‌برند به سرعت در حال افزایش است. او به افزایش 27 درصدی آمار نوجوانان و جوانانی اشاره مي‌كند که طي 12 ماه گذشته به‌دنبال درمان مشكلات رواني خود بوده‌اند. آمارهای رسمي همچنين نشان مي‌دهد که از هر چهار نوجوان صهيونيستي، یک نفر در سال گذشته به‌دنبال درمان روانشناختی بوده يا به روان‌درماني فکر کرده است.
تشديد اختلافات داخلي
اين روزها اختلافات داخلي در ميان مقامات رژيم صهيونيستي نيز موج مي‌زند و تنش بین مقامات رژیم صهیونیستی درباره لایحه «تغییرات قضایی» ادامه دارد، تا آنجا كه وزیر دادگستری این رژیم تهدید به استعفا کرده است. روزنامه صهیونیستی «معاریو» به نقل از منابع نزدیک به «یاریو لوین» وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی و از طراحان لایحه تغییرات قضایی نوشت: لوین تهدید کرده اگر تا زمان تعیین «نمایندگان کنست در کمیته انتخاب قضات دیوان عالی»، توافق درباره این لایحه انجام نشود، استعفا خواهد داد. معاریو نوشت: لوین مصمم است حتی به قیمت انحلال کابینه، برای انتخاب «نمایندگان کنست در کمیته انتخاب قضات دیوان عالی» از میان اعضای ائتلاف حاکم، مبارزه کند.
این رسانه صهیونیست درباره موضع «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره لایحه تغییرات قضایی نیز نوشت: نتانیاهو برعکس لوین، دنبال درگیر شدن با مخالفان نیست و دنبال تداوم مذاکرات با آنهاست. دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی درباره انتخاب ۲ نماینده کنست در کمیته انتخاب قضات دیوان عالی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ائتلاف حاکم به مذاکره با مخالفان درباره لایحه تغییرات قضایی ادامه می‌دهد و در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات، یکی از ۲ عضو کنست در کمیته انتخاب قضات، از ائتلاف مخالفان خواهد بود. در شرایطی که ائتلاف حاکم بر رژیم صهیونیستی برای چگونگی مدیریت اعتراضات چندماهه علیه لایحه تغییرات قضایی، با اختلاف و چنددستگی روبه‌روست، ائتلاف مخالفان نیز در وضعیت مشابهی است و معترضان روز سه‌شنبه جلوی خانه یائیر لاپید رهبر ائتلاف مخالفان در کنست تجمع کردند.