kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۶۸۳
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۱
کلاهبرداری ۱۰۷ میلیون یورویی از مالباختگان

اولین جلسه دادگاه پرونده رمز ارز جعلی «کینگ مانی» با ۴ هزار شاکی برگزار شد

 
 
 
 
دادگاه رسیدگی به پرونده موسوم به رمز ارز کینگ مانی به اتهام کلاهبرداری درشعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی استان تهران برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، دادگاه رسیدگی به پرونده موسوم به رمز ارز کینگ مانی به اتهام کلاهبرداری با حضور متهمان، جمعی از شکات و وکلای آنها به ریاست قاضی جواد غیاثی در شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی استان تهران برگزار شد.
در ابتدای جلسه دادگاه قاضی غیاثی گفت: در این جلسه دادگاه، متهم ردیف اول فریدون قربانیان مشهدی، متهم ردیف دوم سیده شهره موسوی، متهم ردیف پنجم شیدا قربانیان مشهدی و وکلای آنها در دادگاه حاضر هستند. دو متهم ردیف اول و متهم ردیف دوم از زندان به دادگاه اعزام شده بودند و متهم ردیف پنجم با قید وثیقه آزاد است.
وی افزود: متهمان فرشید و فرنوش قربانیان مشهدی، سید محمدرضا مشکوه رضوی، مسعود قربانی و معصومه ابراهیمی متواری بوده و برای این افراد کیفرخواست غیابی صادر شده است.
سپس در ادامه جلسه دادگاه نماینده دادستان با حضور درجایگاه به قرائت کیفرخواست پرداخت و گفت: متهمان متهم هستند به مشارکت درکلاهبرداری شبکه‌ای منجر به اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق ایجاد رمز ارز جعلی به اسم کینگ مانی و توزیع ارز جعلی بین مردم (شکات پرونده) و ساخت کارت فاقد اعتبار به نام بوست کارت و اخذ حداقل ۲۰۰ یورو جهت دریافت این کارت جعلی جهت خرید از فروشگاه‌های مورد ادعا که وجود خارجی جهت عرضه کالا با ارائه بوست کارت ندارد.
محمد صمدی افزود: متهمین ضمن ایجاد رمز ارز جعلی کینگ مانی و ترویج آن بین مشتریان، ارز مورد ‌اشاره را به وجه رایج در صرافی ساختگی یوتی بایت تبدیل کرده و اسامی کاربران خریدار رمز ارز را در کشور گرجستان ثبت کرده‌اند. متهمان سپس به تبلیغ گسترده درخصوص سود سرشار خرید ارز جعلی کینگ مانی پرداخته و در این راه تا جایی پیش رفته‌اند که در اواسط فعالیت متهمان این ارز جعلی از قیمت ارز دیجیتال بیت کوین که در سراسر جهان به عنوان ارز حقیقی خرید و فروش می‌شود بالاتر می‌رود. مشتریان برای خرید این ارز جعلی از طریق جابه‌جایی بیت کوین، یورو و یا دلار اقدام می‌کرده و با واریز وجه نقد به حساب شرکت بادران‌گستر به مدیرعاملی متهم ردیف دوم و به ریاست هیئت‌مدیره متهم ردیف اول، اقدام به خرید رمز ارز کینگ مانی می‌کرده‌اند. متهمین ردیف سوم الی هشتم علی‌رغم علم و اطلاع، فعالیت شدیدی در اقدامات متزورانه متهمین ردیف اول و دوم نموده و از طریق این اطلاع کسب درآمد کرده‌اند.
صمدی گفت: با عنایت به جمیع اوراق و محتویات پرونده و با توجه به وجود دلایلی اعم از شکایت شکات به شرح برگ‌های پیوست به تعداد چهار هزار و ۱۴۶ نفر، نظریه هیئت کارشناسان در رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات و جرایم رایانه مورخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ که حکایت از عدم اصالت رمز ارز کینگ مانی و جعلی بودن آن دارد، متهمین ردیف اول و دوم در زمان شروع فعالیت صرافی جعلی یوتی بایت هر دو سهامدار اصلی شرکت (رئیس‌هیئت مدیره و مدیرعامل) بوده‌اند.
وی ادامه داد: دلیل چهارم این است که شرکت بادران و صرافی جعلی یوتی بایت کاملا با هم مرتبط و همسو فعالیت می‌کنند و صرافی جعلی یوتی بایت که رمز ارز جعلی کینگ مانی را تبدیل می‌کند کاملا زاییده و به وجود آمده توسط شرکت بادران‌گستران به مسئولیت متهمین ردیف اول و دوم بوده است. همچنین نظریه کارشناسی مدیرکل حقوقی قضایی وزارت اطلاعات مورخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ حکایت از جعلی بودن رمز ارز کینگ مانی دارد. متهمین ردیف اول، دوم و پنجم نقش اصلی جهت اقدامات تهیه ارز جعلی داشته‌اند و متهم ردیف ۶ برنامه نویسی ارز جعلی کینگ مانی را به عهده داشته است و مجموعاً مبلغ 107 میلیون و 305 هزار یورو از طریق تولید و توزیع ارز جعلی کینگ مانی از شکات توسط متهمین برده شده است.
نماینده دادستان بیان داشت: دلیل ششم نظریه تکمیلی هیئت کارشناسان در رشته فناوری اطلاعات و جرایم رایانه‌ای دایر بر بردن مبلغ 107 میلیون و 305 هزار یورو از شکات توسط متهمین با تهیه و توزیع ارز جعلی کینگ مانی و کلاهبرداری شبکه‌ای از این طریق، توقیف رمز ارز جعلی کینگ مانی از زمان دستگیری متهمین ردیف اول و دوم و عدم عرضه و تقاضای این رمز ارز جعلی که حکایت از ایجاد آن توسط شرکت بادران‌گستران به مدیریت متهمین ردیف اول و دوم و توزیع آن بین شکات توسط نامبردگان دارد.
‌صمدی گفت: توسعه کلاهبرداری شبکه‌ای توسط متهمین ردیف اول و دوم در کشور‌های همسایه علاوه‌بر ایجاد رمز ارز جعلی کینگ مانی و توزیع بین اتباع این کشور‌ها و ایجاد کارت جعلی بوست کارت و توزیع بین نامبردگان جهت خرید نیم بها از فروشگاه‌های زنجیره‌ای جعلی که بجز تبلیغات چند روزه وجود خارجی آن محقق نشد.
وی پس از پایان قرائت کیفرخواست توضیحاتی را در ادامه بیان کرد و افزود: در ابتدای امر با شکایت ۱۰ نفر پرونده تشکیل شد، اما پس از این‌که متوجه شدیم شرکت بادران‌گستر اقدام به کلاهبرداری شبکه‌ای کرده است پرونده از شعبه دادیاری به شعبه بازپرسی ارجاع داده شد.پس از شروع رسیدگی در بازپرسی تعداد شکات روز به روز افزایش پیدا کرد همان‌طور که همچنان نیز این روند ادامه دارد.
نماینده دادستان با‌ اشاره به افزایش تعداد شکات و کیفرخواست دوم پرونده گفت: کیفرخواست کنونی چهار هزار و ۱۰۰ نفر شاکی دارد و کیفرخواست دوم هزار و سیصد شاکی دارد و به جهت اضافه شدن شکات ممکن است کیفرخواست دیگری هم به آن اضافه شود.
صمدی اظهارداشت: در حال حاضر اموال متهمین شناسایی و اقدامات لازم انجام شده است؛ اموال متهمان توقیف است، بنابراین، این موضوع که شکات بتوانند به مال خود برسند وجود دارد.
وی در مورد جعلی بودن رمز ارز کینگ مانی گفت: پرونده به جهت کثیرالشاکی بودن و اختلاف بر سر جعلی بودن و نبودن مورد بررسی قرار گرفت و در این زمینه از نهاد‌های مختلف از جمله کارشناسان رسمی دادگستری و وزارت اطلاعات استعلام گرفته شد و پس از بررسی‌ها هر دو نهاد اعلام کردند که این رمز ارز جعلی است.
نماینده دادستان گفت: با مانور و تبلیغات فراوان متهمان پرونده، رمز ارز کینگ مانی افزایش قیمت پیدا کرد و خرید گسترده‌ای از سوی مردم صورت گرفت، ولی متاسفانه پس از این‌که مشخص این رمزارز جعلی است ارزش اقتصادی آن سقوط پیدا کرد و موجب حیف و میل شدن دارایی بسیاری از مردم شد.
وی بیان داشت: با توجه به وضعیت ایجاد شده تقاضای ‌اشد مجازات متهمان این پرونده را از محضر دادگاه داریم.
همچنین در این جلسه دادگاه، وکیل ۲۹ نفر از شکات مشهد و ۱۸نفر (۱۲مرد و ۶ زن) از شکات پرونده موسوم به رمز ارز کینگ مانی در جایگاه قرار گرفتند و به بیان درخواست‌های خود در رابطه با رسیدگی به این پرونده پرداختند.
جلسه اول دادگاه در دو نوبت صبح و عصر برگزار و حدود پنج ساعت به طول انجامید. قاضی غیاثی با اعلام این‌که زمان جلسه بعدی متعاقبا اطلاع ‌رسانی می‌شود، ختم جلسه دیروز را اعلام کرد.