kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۵۶۳۲
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۴۹

تخریب خانه‌های فلسطینیان با مواد منفجره و دنیایی که همچنان تماشاچی است

 

سرويس خارجي-
از آغاز سال جاری ميلادي يعني طي كمتر از 6 ماه گذشته، نیروهای صهيونيستي حداقل 47 ساختمان فلسطینی را در قدس شرقی اشغالی، از جمله خانه‌های مسکونی و غیرمسکونی، فروشگاه‌ها و دیگر بناها تخریب کرده‌اند و در اين 5 ماه، حداقل 82 فلسطینی به‌دلیل تخریب‌ها خانه‌هايشان بی‌خانمان شده‌اند.
سازمان ملل و کشورهای غربی مدعی اما تاكنون فقط نظاره‌گر اين اقدامات ضدبشري عليه فلسطيني‌ها بوده است و تاكنون هيچ‌كدام از مجامع بين‌المللي اقدامي براي توقف تخريب خانه فلسطيني‌ها انجام نداده‌اند. شهرک نعلین در 35 كيلومتري شمال رام‌الله صبح سه‌شنبه را با صداي مهيب يك انفجار بزرگ آغاز كرد. انفجاري كه توسط نيروهاي رژيم صهيونيستي در خانه يك شهيد فلسطيني به نام الخواجا به وقوع پيوست و در نتيجه انفجار، خانه اين شهيد به‌طور كامل ويران شد. تصاوير حكايت از آن دارد كه احتمالا صهيونيست‌ها مواد منفجره را در مركز خانه شهيد فلسطيني قرار داده بودند تا بيشترين آسيب به اين خانه وارد شود.
شهید «معتز الخواجا»، مجری عملیات تیراندازی در خیابان دیزنگوف در تل‌آویو بود. عملیاتي كه حدود دو ماه پيش رخ داد و طی آن یک صهیونیست به هلاکت رسید و شماری دیگر زخمی شدند. البته عمليات اين شهيد فلسطيني در واقع عملياتي انتقام‌جويانه بود و ساعاتی پس از ترور 3 مجاهد فلسطینی در شهرک جبع در جنین انجام گرفت. با اين حال صهيونيست‌ها ثابت كرده‌اند كه براي آنها جان فلسطيني‌ها اهميتي ندارد و از انجام هر اقدامي ضدحقوق بشري نيز ابايي ندارند، چون جهان ساكت است. با وجود آنكه الخواجا پس از انجام عمليات، با گلوله نظاميان صهيونيستي در همان محل حادثه به شهادت مي‌رسد و پس از شهادت او دليلي براي اقدام عليه بازماندگان او وجود ندارد، اما صهيونيست‌‎ها دو ماه بعد خانه و كاشانه بازماندگان را نيز تخريب و ويران كردند تا فشار بر بازماندگان شهداي فلسطيني را افزايش دهند. از زمان تخريب خانه بازماندگان شهيد معتز الخواجا، هيچ‌كدام از مقامات حقوق بشري نه در سازمان ملل و نه در هيچ‌كدام از كشورهاي غربي كمترين واكنشي به اين اقدام ضدانساني و غيرقانوني نداشته‌اند. همين سكوت جهاني نيز باعث شده تا نظاميان صهيونيست نگراني از اقدامات ضدبشري خود نداشته باشند.
تخريب خانه فلسطيني‌ها، جنگ اعصاب تل‌آويو
تخريب خانه‌هاي شهروندان فلسطيني در مناطق مختلفي از كرانه باختري انجام مي‌شود. براساس گزارش سازمان ملل،‌ از آغاز سال جاری ميلادي يعني طي كمتر از 6 ماه گذشته، نیروهای صهيونيستي حداقل 47 ساختمان فلسطینی را در قدس شرقی اشغالی، از جمله خانه‌های مسکونی و غیرمسکونی، فروشگاه‌ها و دیگر بناها تخریب کرده‌اند. به گفته سازمان ملل در اين 5 ماه، حداقل 825 فلسطینی به‌دلیل تخریب‌ها خانه‌هايشان بی‌خانمان شده‌اند.
تخریب اموال و خانه فلسطینی‌ها روشی است که صهيونيست‌ها در سرزمین‌های اشغالی از زمان جنگ شش روزه 1967 تاكنون به‌كار برده‌اند. در سال 1968، پس از اینکه اشغالگران اسرائیلي کرانه باختری و غزه را اشغال کردند، فردي بنام «تئودور مرون»، مشاور حقوقی وزارت خارجه رژيم اسرائیل، در یادداشتی فوق‌محرمانه به دفتر نخست‌وزیر توصیه کرد که تخریب خانه‌ها و حتی اقامتگاه‌های فلسطينيان مظنون به انجام عمليات‌ها را در دستوركار قرار دهد و از آن زمان اين روند غيرانساني عليه شهروندان فلسطيني حتي شهروندان مظنون نيز ادامه دارد. به‌طور کلی براي صهيونيست‌ها، تخریب خانه فلسطيني‌ها اقدامي تنبیهی و بازدارنده و به‌عنوان بخشی از عملیات نظامی است، اما تجربه همه 55 سال گذشته حاكي از آن است كه تخريب خانه‌هاي فلسطيني هيچ‌گاه نتوانسته مقاومت فلسطيني‌ها را در برابر اشغالگري متوقف كند و در بسياري از موارد، فلسطيني‌ها پس از تخريب خانه‌هايشان دوباره به ساخت خانه جديد روي آورده‌اند.
آمارها حكايت از آن دارد كه از ابتدای اشغال سرزمین‌های فلسطین از 1948 تا سال 2019، ارتش رژيم صهيونيستي حداقل 46 هزار ساختمان فلسطینیان را با خاك یکسان کرده است. اين آمار مربوط به سازمان ملل تا سال 2019 است و احتمالا تعداد خانه‌هاي تخريب شده طي چند سال گذشته شايد به حدود 50 هزار واحد ساختماني رسيده باشد. اين در حالي است كه سازمان ملل تاكنون هيچ اقدام موثري براي متوقف كردن اين روند انجام نداده است. رژيم اسرائیل همچنين بین سال‌های 2004 تا 2020، 1097 خانه را فقط در بيت شرقی تخریب کرده یا مالکان آنان را مجبور به تخریب خانه‌هاي خود کرده است. همه اين اقدامات پيش چشمان باز و دهان‌هاي بسته سازمان‌هاي بين‌المللي و دولت‌ها صورت گرفته است.
هراس تل‌آویو از مقاومت در داخل و خارج فلسطين
با سپري شدن دو هفته از جنگ 5 روزه اخير ميان ارتش رژيم صهيونيستي و گروه فلسطيني جهاد اسلامي، صهيونيست‌ها همچنان از وحدت موجود ميان گروه‌هاي مقاومت در فلسطين و خارج از فلسطين به‌شدت نگران هستند. «آهارون‌ هالیوا» فرمانده دستگاه اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه مدعی شد كه «سید حسن نصرالله» در آستانه ارتکاب یک اشتباه راهبردی است که منجر به آتش زدن منطقه و گشودن جبهه‌های متعدد علیه اسرائیل خواهد شد.
همچنين روزنامه «یدیعوت آحارانوت» با بیان اینکه رزمایش اخیر حزب‌الله صرفا یک رزمایش تبلیغاتی نبوده، هشدار داد مقاومت لبنان آماده انجام حمله و اعزام تکاور به اراضی اشغالی فلسطین و گروگان‌گیری در شهرک‌‌ها است. درواقع به نظر مي‌رسد كه نگرانی واقعی تل‌آويو از جنگ با حزب‌الله است چراکه آنها می‌توانند در یک روز بیش از سه هزار موشک دوربرد سنگین و بسیار دقیق شلیک کنند.
در اين ميان نگراني صهيونيست‌ها از موشك‌هاي مقاومت فلسطين نيز بسيار زياد است و از اين‌رو، ارتش رژیم صهیونیستی از ترس هدف قرار گرفتن جنگ‌افزارهای خود و خودروهای شهرک‌نشینان اشغالگر صهیونیست در امتداد نوار مرزی باریکه غزه توسط موشک‌های ضدزره مقاومت، اقدام به ساخت دیوارهای بتنی در این منطقه کرده است.
از سوي ديگر، نارنجک‌ها و بمب‌های دست‌ساز فلسطینیان در کرانه باختری به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها و اسباب نگرانی ارتش رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و رادیو عبری‌زبان کان اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی پس از افزایش قابل ملاحظه استفاده فلسطینیان از بمب‌های دست‌ساز طی ماه گذشته به‌ویژه در شهر نابلس، به این پدیده به‌عنوان مسئله‌ای بسیار نگران‌کننده می‌نگرد. یک منبع نظامی صهيونيستي نيز عنوان کرد که هدف اصلی عملیات نظامی روز گذشته در اردوگاه بلاطه در نابلس نابودی یک کارگاه تولید بمب و نارنجک بوده است و 3 فلسطینی به اتهام ساخت این بمب‌ها بازداشت شدند. منبع مذکور اشاره کرد که زخمی شدن یک افسر بر اثر انفجار بمب در کنار یک خودروی زرهی ارتش، زنگ خطر را برای نهادهای امنیتی و نظامی تل‌آويو به صدا درآورده است و این نهادها از ابتدای ماه جاری مقابله با این پدیده را در دستورکار قرار داده‌اند.