kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۳۷۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۱
کانون انبوه‌سازان:

ساختمان‌های دارای بیمه کیفیت به انگشتان دست هم نمی‌رسد

آمار و ارقام نشان می‌دهد که به تعداد انگشتان دست هم نتوانستیم بیمه کیفیت برای ساختمان‌ها داشته باشیم.


عضو هیئت رئیسه و خزانه‌دار کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تضمین کیفیت کار ساختمان‌سازی، مجری را موظف کرده که پیگیری موضوع کیفیت باشد ولی تا به امروز آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد که به تعداد انگشتان دست هم نتوانستیم بیمه کیفیت برای ساختمان‌ها داشته باشیم.
سیدمحمد مرتضوی درباره راه‌اندازی صندوق کیفیت ساختمان اظهار کرد: یکی از بخش‌هایی که در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان به آن اشاره شده بحث کیفیت تضمین کار است.
وی ادامه داد: غفلت از انجام وظایف توسط مجری و در نهایت کنترل کننده وجود دارد. همچنین اداره کننده موضوع هم باید دقت لازم را داشته باشد که سازمان نظام مهندسی عهده‌دار این امر است.
خزانه‌دار کانون سراسری انبوه‌سازان کشور با بیان این که پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی این است که موضوع کنترل کیفی و تضمین‌های لازم در قالب یک صندوق که اعضای آن را انبوه‌سازان تشکیل می‌دهند باشد، افزود: در بند هشت از ماده دو قانون بهسازی و نوسازی مصوب سال 1387 مطرح شده که دولت در این رابطه می‌تواند کمک‌های مالی مناسب، ایجاد خدمات بیمه و تضمین کیفیت داشته باشد.مرتضوی خاطرنشان کرد: مناسب‌ترین گزینه، انبوه‌سازان هستند که به کمک دولت و وزارت راه و شهرسازی می‌توانند به بالا بردن کیفیت ساخت‌وساز کمک کنند.
او در ادامه درباره مبحث دوم مقررات ملی ساختمان که در حال حاضر در دست بازنگری است، اظهار کرد: آیین‌نامه‌های انجمن متناسب با پیشرفت‌هایی که در صنعت ساخت‌وساز حاصل می‌شود و تغییراتی که به وجود می‌آید، پیش می‌رود.
مرتضوی افزود: مبحث دوم مقررات ملی ساختمان از سال 1382 اعلام شده و تا به امروز بازنگری نشده است که موارد و اشکالات زیادی هم به آن وارد است.
خزانه‌دار کانون سراسری انبوه سازان کشور با بیان این که این اشکالات در زمینه ارتباطات بین سرمایه‌گذار و مالک، به عبارتی انبوه‌ساز و مجری وجود دارد تصریح کرد: تعریف صحیح از مجری باید وجود داشته باشد و روابط باید به نوعی بازنگری شود.مرتضوی با اشاره به این که همان‌طور که در ماده 33 گفته شده سازمان‌هایی باید در زمینه کنترل و ترویج اصول و قواعد مقررات ملی باشند، یادآور شد: همه این موارد در سازمان نظام مهندسی خلاصه شده است.
وی تاکید کرد: باید این وظایف توسط یک تشکل بررسی شود، چرا که سازمان نظام مهندسی خود دچار مشکلات فراوانی است.
مرتضوی با بیان این که موارد و مشکلاتی در قالب پیشنهادات مختلف به وزیر داده شده است، افزود: با توجه به نارسایی‌ها و مواردی که در طول این سالها می‌توان گفت شاهد یک تعامل و روابط صحیح بین اعضاء و افرادی که می‌خواهند اقدام به طراحی و ساخت یک ساختمان کنند، هستیم.