نخست وزیر عراق تأکید کرد
نظامیان آمریکایی باید خاک عراق را ترک کنند
نخستوزیر عراق در سخنانی تأکید کرد کشورش دیگر هیچ نیازی به حضور نیروهای رزمی آمریکایی ندارد.
پارلمان عراق کمتر از 72 ساعت پس از جنایت آمریکاییها در این کشور و ترور شهیدان سپهبد «قاسم سلیمانی» و سردار «ابومهدی المهندس»، به طرح خروج نظامیان خارجی که به معنای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است، رأی مثبت داد. اما این مهم بنا به دلایلی به طور کامل هنوز محقق نشده است. «محمد شیاع سودانی»، نخستوزیر عراق با حضور در برنامه «المقابله» شبکه «الجزیره» به مسائل مختلف ازجمله پرونده ادامه حضور آمریکاییها در کشورش پرداخت. وی در این باره اظهار کرد که امروز داعش به پایان راهش رسیده و نیروهای امنیتی عراق از سطح آمادگی لازم برای تامین امنیت در سراسر کشور برخوردار هستند لذا: «نیاز امروز عراق حضور رزمی آمریکا و حضور نظامیان خارجی نیست، بلکه نیاز به روابط امنیتی و آموزش است و در تلاش هستیم تا یک بستر و چارچوب جدید برای این روابط وضع کنیم.»
گروههای مسلح مخالف ایران در عراق غیرقانونیاند
وی درخصوص حضور گروههای مسلح مخالف ایران در خاک عراق، هرچند که از عبارت «احزاب اپوزیسیون ایرانی» در توصیف آنها استفاده کرد، اما گفت که این طرفها سالهاست که به عنوان پناهنده در عراق حضور دارند اما حضور آنها به عنوان افراد مسلح دارای اردوگاه نظامی و تحت آموزش نظامی یا ورودشان به خاک ایران و انجام اقدامات مسلحانه، طبق نص قانون اساسی عراق کاملا مردود است. وی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به سؤالی درباره روابط بغداد و تهران؛ ایران را کشوری همسایه دانست که پس از سال ۲۰۰۳ از روند سیاسی عراق حمایت کرده و روابطش با همه طیفهای عراقی خوب است. سودانی در ادامه به توافق اخیر تهران و ریاض مبنی بر از سرگیری روابط دیپلماتیک اشاره و آن را مهم توصیف کرد و گفت: «این توافق به ثبات منطقه کمک خواهد کرد و توسعه و رشد اقتصادی تنها میتواند در فضای همکاری بین کشورهای منطقه تحقق یابد.»
بازگشت دمشق به اتحادیه عرب
سودانی در بخش دیگری از اظهاراتش به پرونده ازسرگیری روابط اعراب و دولت سوریه پرداخت و در این باره بر ضرورت بازگشت دمشق به اتحادیه عرب تأکید کرد. نخستوزیر عراق در این باره تصریح کرد: باید با نظام رسمی در سوریه تعامل کرد؛ چراکه سوریه اکنون و پس از زلزله ویرانگر با مشکلات واقعی دست و پنجه نرم میکند.
ابتلا به سرطان خون در فلوجه چهار برابر هیروشیما
اما خبر دیگر از عراق آنکه روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی فاش کرده، نرخ افزایش سرطان خون در شهر فلوجه عراق بعد از بمباران توسط آمریکا حتی چهار برابر نرخ افزایش این سرطان در شهر هیروشیما بعد از بمباران اتمی است. حمله آمریکا به عراق که ۲۰ سال قبل به اجرا درآمد میراثی سمی حتی بدتر از میراث حمله آمریکا با بمب اتمی به شهر هیروشیمای ژاپن در خاتمه جنگ جهانی دوم به جا گذاشته است. سطح ابتلا در زمان اوج آسیبهای تشعشعات در شهر هیروشیما در بین آنهایی که بیشترین تشعشع را متحمل شدند کمتر از سطح ابتلا در کل شهر فلوجه است.