kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۲۳۵۷
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۰
وزارت بهداشت:

روند افزایشی کرونا در کشور تا پایان فروردین ماه ادامه دارد

 
 
 
 
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با‌ اشاره به تداوم روند افزایشی کرونا تا پایان فروردین ماه از پیش‌بینی افزایش بیماران بستری و سپس تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا خبر داد.
بابک عشرتی درباره آخرین وضعیت کرونا در کشور به ایسنا گفت: ما از قبل هم انتظار افزایش موارد بیماری پس از تعطیلات نوروز را داشتیم که این اتفاق هم به وقوع پیوست. به دنبال افزایش مبتلایان به بیماری ابتدا تعداد افرادی که در بیمارستان بستری می‌شوند و سپس تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا افزایش می‌یابد و شواهد هم نشان می‌دهد این روند افزایشی کرونا به احتمال زیاد تا آخر فروردین ادامه یابد.
عشرتی ادامه داد: عمده مواردی که درحال حاضر به واسطه ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری می‌شوند، گروه سالمندان یا کسانی هستند که بیماری زمینه‌ای دارند و یا نوبت یادآور واکسن‌های کرونا را تزریق نکرده‌اند. وی درخصوص علائم فعلی بروز کرونا در افراد، توضیح داد: شروع علائم مانند گذشته با آبریزش بینی، تب و لرز، گلودرد و... است. در صورتی که فرد مشکل زمینه‌ای داشته باشد ممکن است این علائم تشدید شود و به دنبال آن درگیری ریه و تنگی نفس اتفاق افتد.
این اپیدمیولوژیست در پاسخ به اینکه آیا عفونت چشمی هم جزء علائم جدید ابتلا به کرونا است یا خیر؟، بیان داشت: برخی از ویروس‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و... علاوه‌بر علائم ذکر شده، علائم چشمی هم دارند. در شرایط فعلی ما تنها با یک ویروس کرونا سر و کار نداریم، ممکن است علائم چشمی مربوط به کسانی باشد که با سایر ویروس‌ها درگیر شده باشند.
عشرتی با تاکید بر اینکه کرونا دیگر جزئی از زندگی بشر است، گفت: توصیه کلی ما این است که کسانی که به بیماری مبتلا می‌شوند و علامت دارند تا پنج روز بعد از بهبود علائم حتما در منزل بمانند چون این کار سبب می‌شود از گردش بیماری در سطح جامعه جلوگیری شود. این مسئله در مورد دانش‌آموزان اهمیت بیشتری دارد؛ چون معمولا کودکان علائم سبک‌تری دارند اما انتقال بیماری از سمت آنها خیلی سریع‌تر اتفاق می‌افتد.
وی با ‌اشاره به لزوم تزریق نوبت‌های یادآور واکسن کرونا، افزود: بالغین و به ویژه کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند حتماً باید واکسن تزریق کنند.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، گفت: کرونا یک بیماری ویروسی است و اکثر مبتلایان به آن نیز نیازی به مصرف آنتی‌ بیوتیک ندارند؛ از این رو مردم نباید از پزشک خود درخواست تجویز آنتی‌بیوتیک داشته باشند؛ زیرا سبب افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌شود و آن‌هم مشکلات خود را دارد.
 شناسایی ۷۱۳ مبتلای جدید
 و فوت 18 بیمار کرونایی دیگر
در همین زمینه مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: از 13 تا ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۲ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۴۰۱ نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول این بازه زمانی، ۱۸ نفر از بیماران کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۵ هزار و ۴۰۹ رسید.
۷۳۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
در حال حاضر ۱۹ شهرستان وضعیت قرمز، ۴۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۳ شهر در وضعیت زرد و ۱۵۱ شهر کشور نیز در وضعیت آبی قرار دارند.