اعتصاب سراسری پزشکان در انگلیس دهها هزار عمل جراحی را لغو کرد
سرویس خارجی-
بحران اقتصادی طی یک سال گذشته زیر سایه جنگ اوکراین وضعیت بغرنجی را برای مردم این قاره رقم زده است. در اروپا وضعیت انگلیس از بقیه کشورها وخیمتر است. موج اعتصابها ماههاست که زندگی انگلیسیها را مختل کرده و کارگران برای همگام شدن با تورم دو رقمی خواهان افزایش حقوق هستند. طی این مدت پزشکان،پرستاران، کارکنان خدمات بهداشتی، رانندگان آمبولانسها، معلمان، رانندگان قطار، باربران فرودگاه، رانندگان اتوبوس و کارکنان پست همگی چند نوبت اعتصاب کرده و خواهان افزایش دستمزدهای خود شدهاند. اتحادیههای انگلیس اعلام کردهاند که دستمزدها، بهویژه در بخش دولتی در دهه گذشته کاهش یافته و بحران هزینههای زندگی ناشی از افزایش شدید قیمتهای مواد غذایی و انرژی بسیاری را برای پرداخت صورتحسابهای خود دچار مشکل کرده است. نرخ تورم سالانه انگلیس در ژانویه(دی) ۱۰.۱ درصد بود که همچنان بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته است. دولت محافظهکار این کشور استدلال میکند که افزایش حقوق کارکنان بخش دولتی به میزان ۱۰ درصد یا بیشتر، تورم را بیشتر میکند. روز دوشنبه نیز در ادامه اعتصابها در انگلیس اعتصاب فلجکننده هزاران تن از پزشکان انگلیسی منجر به لغو دهها هزار نوبت درمانی و عملهای جراحی در بیمارستانهای این کشور شد و این رویداد ضربه دیگری را بر نظام ورشکسته درمان این کشور وارد کرد. بر اساس گزارشها بیش از ۶۱ هزار پزشک جوان انگلیسی از روز دوشنبه بمدت ۷۲ ساعت، در اعتراض به دستمزدهای پایین دست از کار کشیدند. آنها خواهان افزایش ۲۶ درصدی دستمزدهای خود هستند تا بر مخارج افسارگسیخته و بحران هزینههای زندگی در این کشور غلبه کنند. اتحادیه صنفی پزشکان اعلام کرده که دستمزد پزشکان جوان از سال ۲۰۰۸ به این سو ۲۶ درصد کاهش یافته است در حالی که حجم کار و فهرست انتظار بیماران در بالاترین حد خود قرار دارد. این اتحادیه اعلام کرده که فرسودگی شغلی و بحران هزینههای زندگی در انگلیس شمار بسیاری از پزشکان را از خدمات بهداشت عمومی دور میکند. به گزارش ایرنا، دولت انگلیس برای پرداخت مبلغی به عنوان پاداش برای سال جاری میلادی و یک افزایش نامشخص دستمزدها برای سال آتی موافقت کرده است اما حاضر به گفتوگو درباره افزایش ۲۶ درصدی نیست.
بر اساس این گزارش پزشکان معترض برای افزایش تاثیر اعتصاب خود، در کنار اقشار مختلف مردم انگلیس که از اوضاع موجود بد اقتصادی به ستوه آمدهاند در خیابانهای لندن دست به تظاهرات زدند. راهپیمایان، پلاکاردهایی با مضامین «به بحران در نظام سلامت پایان بدهید» و «کارکنان حوزه بهداشت شایسته حقوق شرافتمندانه هستند»، با اشاره به افزایش هزینهها و مخارج زندگی در انگلستان خواستار افزایش حقوق کارکنان حوزه بهداشت شدند. در این راهپیمایی علاوهبر پزشکان،پرستاران و کادر درمان، اعضای بسیاری از سندیکاها و نمایندگان کارگری شرکت داشتند. همزمان، مدیران بیمارستانها و مراکز درمانی انگلیس هم با صدور بیانیهای مشترک درباره تبعات فلجکننده اعتصاب پزشکان این کشور، بر کاهش سطح خدمات درمانی و تشدید بحران در این حوزه هشدار دادند. در این بیانیه که فرازهایی از آن در رسانههای انگلیس منتشر شد آمده است: «متاسفانه با تشدید اعتصاب (کارکنان حوزه درمان) مواجه هستیم که اختلال در خدمات درمانی را افزایش میدهد. مسئولان سازمان خدمات درمان تمام تلاش خود را برای کاهش تأثیر آن انجام خواهند، اما این رویداد، به ناچار ایمنی برخی از بیماران را به مخاطره میاندازد.» آنها درباره تاثیر اعتصاب پزشکان بر افزایش تحمیلی حجم کاری سایر کارکنان در این بخش ابراز نگرانی و تصریح کردند که تداوم وضع موجود به روحیه و روابط کارکنان آسیب جدی وارد میکند. نخستوزیر انگلیس ماه پیش جلسه اضطراری مشترکی را با حضور وزرای دارایی، بهداشت و اتحادیههای معترض برگزار کرد اما نتیجه ملموسی را که مانع تداوم اعتصابها شود به همراه نداشت؛ در واقع این جلسه منجر به تشکیل ستادی در داخل بیمارستانها شد که بیماران در مواقع برگزاری اعتصاب کارکنان این بخش، بین مراکز درمانی توزیع شوند. نتایج تازهترین تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که بیشتر انگلیسیها از عملکرد نظام سلامت این کشور در بحبوحه افت شدید خدمات درمانی و اعتصاب گسترده پزشکان،پرستاران و رانندگان آمبولانسها ناراضی هستند. یافتههای مشترک نظرسنجی موسسه معتبر یوگاو و نشریه تایمز لندن نشان میدهد که از نظر دو سوم مردم انگلیس سطح خدمات درمانی در این کشور وخیم است و ۸۰ درصد معتقدند که اوضاع طی پنج سال گذشته، یعنی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وخیمتر شده است.
اعتصاب فرودگاههای آلمان
در آلمان نیز روز دوشنبه اعتصاب در برخی فرودگاههای آلمان 200 پرواز را لغو کرد و هزاران مسافر سرگردان شدند. به گفته اتحادیهها این اعتصاب مقدمهای برای اعتصابهای گسترده حملونقل عمومی در روزهای آینده است. به گزارش خبرگزاری «یونایتدپرس» لغو این پروازها حدود ۲۷۰۰۰ مسافر را سرگردان کرده است. همه پروازها به فرودگاههای «نیوآرک لیبرتی» در نیوجرسی، «گاتویک» در لندن، «چانگی» در سنگاپور و فرودگاه استانبول لغو شدند. در بیانیه فرودگاه برلین آمده است: «به دلیل اعتصاب کارکنان بخشهای کنترل امنیتی هیچ پروازی در فرودگاه براندنبورگ برلین انجام نخواهد شد. پروازهای ورودی نیز ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند.» این در حالی است که اتحادیههای صنعتی آلمان نیز هشدار دادهاند که به دلیل قیمت بالای برق بیش از معیارهای جهانی، صدها هزار شغل در این کشور در معرض خطر قرار دارد.بر اساس بیانیه مشترک اتحادیههای کارگری در آلمان، بخشهای انرژیبر مانند تولید فولاد، مواد شیمیایی و مصالح ساختمانی اینک آسیب پذیر هستند. این اتحادیهها با فراخوان برای برگزاری اعتراضات سراسری در روز پنجشنبه، امیدوارند از قیمت رقابتی بینالمللی در برق صنعتی و قابلیت پیشبینی بلندمدت هزینههای برق برخوردار شوند. صنعت آلمان چندین ماه است که درگیر بالاتر بودن هزینههای انرژی داخلی با توجه به معیارهای جهانی است. اگرچه دولت در حال حاضر اقداماتی برای جلوگیری از افزایش قیمتها در نظر گرفته، اما اتحادیهها اعتقادی به اقدامات دولت آلمان ندارند و بر این باورند اقدامات دولتی منجر به افزایش قیمت برق میشود.
دیروز نیز کارکنان حملونقل عمومی در برخی مناطق آلمان در اعتراض به دستمزدها اعتصابکردند. به گزارش تسنیم به نقل از نشریه «فوکوس» آلمان، اتحادیه وردی، خواهان 10.5 درصد دستمزد بیشتر است(حداقل 500 یورو بیشتر در هر ماه) آن هم برای حدود 2.5 میلیون کارمند در خدمات عمومی فدرال و محلی. طرف کارفرما تاکنون پنج درصد پول بیشتر را در دو مرحله و پرداخت یکباره 2500 یورو را پیشنهاد کرده است. دور سوم مذاکرات قرار است 27 تا 29 مارس(7 تا 9 فروردین) در پوتسدام برگزار شود.