برنامه اشتغالی دولت برای دهکهای کمدرآمد
محمود کریمی بیرانوند در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم؛ درباره برنامه اشتغالی سال 1402 گفت: یکی از برنامههایی که به صورت جدی دنبال میکنیم برنامه اشتغال سه دهک کمدرآمد است. بر اساس تصمیم هیئت دولت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با محوریت معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال، در نظر دارد طرح پرداخت حق بیمه بیکاران به بنگاههای اقتصادی را اجرا کند.
وی افزود: در راستای تشویق کارآفرینان در بهکارگیری کارگران سه دهک کمدرآمد حق بیمه سهم کارفرما به مدت یکسال توسط دولت پرداخت میشود. حق بیمه سهم کارفرما 23 درصد حقوق پایه است. کارگرانی که در دهکهای کمدرآمد جامعه قرار دارند و تعداد اعضای خانوار آنها چهار نفر و بیشتر باشند در صورتی که تحت پوشش سازمان حمایتی بهزیستی یا کمیته امداد امام خمینی(ره) نباشند مشمول این طرح هستند.
معاون اشتغال وزارت کار ادامه داد: بنابراین اگر کارفرمایی، این افراد را در کشور بکار بگیرد در مرحله اول تا یکسال حق بیمه سهم کارفرما از سوی دولت پرداخت میشود که البته ممکن است در مرحله بعدی تا دو سال هم تمدید شود.
بیرانوند افزود: این طرح که به منظورکمک به معیشت و اشتغال افراد کمدرآمد است از اواخر بهمن و اوایل اسفند ماه در 10 استان شروع شده، از سال 1402 به صورت سراسری اجرا میشود و منابع آن نیز از محل منابع داخلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأمین میشود.
او، هدف از اجرای این طرح را کاهش بیکاری در مناطق محروم با به کارگیری افراد کمدرآمد خواند و افزود: برای اینکه کارگران از مزایای استفاده از این طرح در دولت باخبر شوند باید در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبتنام کنند. با ثبتنام در سامانه moshavegh.mcls.gov.ir و پس از استعلام از سامانه رفاه ایرانیان و احراز شرایط، در صورت جذب و اشتغال در بنگاه اقتصادی (بخشهای خصوصی و تعاونی) از حمایت دولت با پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به مدت یکسال بهرهمند خواهند شد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: افرادی که در سایت وزارت تعاون ثبتنام میکنند باید سوابق شغلی، تجربیات و مشخصات خود را ذکر کنند و کارآفرینان از روی این سایت این افراد را انتخاب میکنند.
بیرانوند با بیان اینکه در این طرح در ازای بهکارگیری افراد کمدرآمد از سه دهک پایین جامعه توسط وزارت کار پرداخت میشود، افزود: کارجویانی که در سه دهک اول درآمدی قرار دارند و تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند.