kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۸۱۸
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۱
رئیس ‌سازمان شیلات:

روند کنونی صید در دریا موجب نابودی آبزیان می‌شود

 
 
 
 
رئیس ‌سازمان شیلات هشدار داد: روند کنونی صید در دریاها، موجب نابودی گونه‌های جانوری دریایی می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید حسین حسینی در برنامه صف اول با بیان اینکه خطر نابودی برخی از گونه‌های جانوری دریایی بسیار بالاست، تصریح کرد: آنچه در زیست‌بوم‌های خشکی به علت شکار بی‌رویه و تغییرات تمدنی رخ داد در دریا‌ها نیز شدنی است و متاسفانه تاکنون برخی از گونه‌ها، فراوانی خود را از دست داده‌اند.
وی افزود: زمانی انواع ماهیان حلوا سفید، شوریده، راشکو، سرخو و سنگسر به وفور در ترکیب صید دیده می‌شد اما اکنون آشکارا شاهد کاهش این‌گونه‌ها هستیم و فراوانی برخی از گونه‌ها به شمارش افتاده است.
رئیس‌ سازمان شیلات تصریح کرد: تغییرات در خشکی به دلیل مشهود بودن، آشکارتر دیده می‌شود اما آنچه که در دریا رخ داده و ادامه دارد چون به چشم نمی‌آید کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
حسینی با تاکید بر غلط بودن این تصور که دریا یک ذخیره تمام‌ناشدنی است، هشدار داد: اگر نگاه درست و عملکرد مناسبی نباشد مرگ ‌و ‌میر تحمیلی و طبیعی در کنار هم، فرصت باز‌سازی و تجدید ذخایر را از طبیعت می‌گیرند و حیات این زیست‌بوم تهدید می‌شود.
او، تلاش برای حفاظت از زیست‌بوم دریایی را از تکالیف و برنامه‌های سازمان شیلات خواند و تصریح کرد: موضوعاتی مانند تاکید بر تقویت یگان حفاظت یا اعمال محدودیت در صید و صدور مجوز صیادی در قالب همین برنامه‌هاست.
تدوین طرح آبزی مصرفی در کشور 
کاهش برخی گونه‌های آبزی دریایی در حالی رخ داده که مصرف محصولات شیلاتی در ایران بسیار پایین است. به گزارش ایرنا «علی مختاری»؛ رئیس ‌گروه توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شده و به استان‌ها ابلاغ می‌شود، افزود: این طرح از سال آینده به صورت آزمایشی در استان‌های گلستان و قم به اجرا در می‌آید.
او میانگین مصرف آبزیان در جهان را ۲۴ کیلوگرم اعلام و تصریح کرد: این رقم در ایران 13 کیلو و 800 گرم است. ترویج فرهنگ مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوارها به عنوان غذای سالم، نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. همچنین در راستای افزایش محصولات آبزی؛ توسعه مراکز زنده‌فروشی در کنار مراکز پرورش آبزی‌پروری، برگزاری نمایشگاه‌های فصلی تخصصی آبزیان از ۱۸ تا ۲۸ اسفندماه سال جاری در تمامی استان‌های کشور در راستای ارزان‌سازی مصرف آبزیان انجام شده است.
ماهی قرمز از دستفروش خریداری نکنید
از سوی دیگر با توجه به نزدیکی ایام نوروز و داغ شدن بازار ماهی قرمز، سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: مردم ماهی قرمز شب عید را از مراکز معتبر خریداری و از خرید دوره‌گردها و دستفروشان خودداری کنند.
این سازمان تاکید کرد: برای حمل‌ونقل ماهی قرمز از ظروف یکبار مصرف استفاده شود. مردم باید از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر پوست بدن خودداری کنند. همچنین پس از انتقال به منزل نسبت به تعویض آب اقدام و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.
دامپزشکی توصیه کرد که با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید ظرف نگهداری ماهی آماده در صورت استفاده از آب شهری باید در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود. در پایان نوروز هم ماهی قرمز در رودخانه‌ها یا نهرها رها‌سازی نشود و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رها‌سازی صورت گیرد.