توضیح مدیر تجسمی وزارت ارشاد درباره حاشیههای حراج تهران(اخبار ادبی و هنری)
مدیر تجسمی وزارت ارشاد ضمن حمایت از تقویت اقتصاد هنر در جریان برگزاری حراجهای هنری تأکید کرد که مسئول رسیدگی به حاشیههایی چون پولشویی در این حراجیها نهادهای ناظر هستند و وزارت ارشاد نمیتواند به این حوزه ورود کند.
به گزارش خبرنگار کیهان، عبدالرضا سهرابی، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی با اهالی رسانه، درباره اقدامات این مرکز در سال 1401 گفت: امسال تعداد ۳۱۲ نمایشگاه در نگارخانهها به ۳۵۱ نمایشگاه در ۹ ماه و تعداد ۳۸۷ نمایشگاه در طول یک سال رسیده است. ضمن اینکه تعداد هشت نگارخانه نیز به بقیه نگارخانهها اضافه شده است. تمدید مجوز از عدد ۱۴ در طول شش ماه به ۲۶ در طی نه ماه و ۵۸ در یک سال رسیده است. میزان صدور گواهی برای هنرمندان هم از عدد ۲۸ در طول شش ماه به ۴۵ در طی ۹ ماه و ۴۶ گواهی طی یک سال ثبت شده است. تعداد مجوز برای خروج آثار از کشور از تعداد ۱۰۷۸ مجوز به ۱۷۴۰ و در طول یک سال به ۲۳۸۴ رسیده است. نهایت تعداد مخالفت با خروج آثار از عدد ۳۰ بالاتر نمیرود. غالب این آثار یا در داخل فروخته شده است یا برای نمایشگاهی رفته که برای کشور ارزآوری جدی داشته است. در پاسخگویی به هنرمندان برای خرید آثار یا برگزارکنندههای نمایشگاه نیز ما زیر ۴۸ ساعت پاسخها را آماده و به گمرک ارائه دادهایم. در برگزاری جشنواره تعداد از ۱۵ به ۲۴ و ۳۱ رسیده است. تعداد مجوز تایید شده از عدد ۲ در شش ماهه نخست به ۵ در طی نه ماه و سپس ۱۰ در طول یک سال رسیده است.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در پاسخ به خبرنگار کیهان درباره رد و بدل شدن مبالغ نجومی در حراج تهران و شائبههایی که نسبت به پولشویی در این حراجی مطرح است، گفت: سیاست کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت از اقتصاد هنر است و یکی از بسترهای گردش اقتصاد هنر، برگزاری حراجهای هنری است. تاکنون دو حراج به فهرست حراجهای سال آتی اضافه شده است. همچنین شورای خرید آثار تجسمی نیز در مرکز هنرهای تجسمی ایجاد شده تا بتوانیم تا حد امکان آثار هنرمندان را خریداری کنیم. اما درباره شائبههای موجود و ازجمله مسائل مربوط به پولشویی و ارقام رد و بدل شده، رسیدگی به این مسائل در حیطه وزارت ارشاد نیست و نهادهای نظارتی باید به آن رسیدگی کنند.