kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۱۱۸۹
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

تازه‌ترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگوهای اختصاصی در‌باره «مردم‌سالاری دینی»، «ناامنی در فضای جازی» و «تبیین در روایتگری» و نیز به همراه موضوعات متنوع سیاسی و فرهنگی چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرا گرفت.
 
 
 
«عادی‌‌سازی انقلاب محال است» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول با اشاره به اقدامات دشمن نوشته است:
همه تحرکات و اقدامات دشمن از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون از جنگ و تروریسم و تجزیه‌طلبی تا اغتشاشات 1401 در این چارچوب قابل ارزیابی است.
با این وجود، ملت و دولت ما این اقدامات و حرکات را به‌سان فرصتی غنیمت شمردند و «تهدید»های دشمنان را به «فرصت» و «شر» آنان را به «خیر» تبدیل ساختند: عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.
ملت مؤمن ایران، دشمنان را نه تنها به هیچ گرفته، بلکه هستی آنها را به تعبیر اقبال لاهوری «رونق بازار» خویش ساخته و قوت و قدرت دشمنان را فضل و تفضل الهی برای خود دانسته است.
دکتر اصلانی در ادامه افزوده است: بیش از چهار دهه است که نقشه دشمنان برای تضعیف انقلاب به رشد و تقویت و تحکیم پایه‌های آن بدل شده است. آری، «ما قصد لم یقع و ما وقع لم یقصد».
 دشمنان می‌خواهند انقلاب اسلامی ایران را تضعیف کنند اما تقویت می‌شود، فتنه‌گری می‌کنند تا طرفی ببندند و آب رفته را به جوی نظام لیبرال‌سرمایه‌داری غرب باز گردانند اما رسوا می‌شوند و ماهیت «نفوذی‌ها»و «ذخیره‌های نظام سلطه» در ایران در فتنه‌های 78، 88، 96 و 1401برملا و «مهره‌های» آنان سوزانده می‌شود.
اینکه همواره مقصود آنان حاصل نمی‌شود و رشته‌های آنها پنبه می‌گردد، علتی جز این ندارد که با امام و امتی مؤمن، هوشیار، فداکار و ایستاده در صحنه مقاومت رو‌به‌رویند.
وی درپایان تأکید کرده است: «عادی‌‌سازی» انقلاب اسلامی و تغییر هویت و ماهیت آن راه به جایی نمی‌برد؛ چرا که ملت ما به‌ویژه نسل نو، با رهبری امام هوشیار و بیدار و شجاع ما به جد در برابر «هویت‌زدایی از انقلاب» ایستاده است و با صلابت و رشادت از «نظریه نظام انقلابی» دفاع می‌کند. نسل امروز کشور به‌ویژه دهه هشتادی‌ها در کوره فتنه‌ها و تحرکات مذبوحانه دشمن آبدیده شده‌اند و تابلوهای غلط‌انداز و پرچم‌های دروغین و چهره‌های منافق نفوذی را شناخته‌اند و همانند «روح‌الله‌ها» و «آرمان‌ها» پای آرمان‌های روح‌الله(ره) ایستاده‌اند، و این خود از برکات و الطاف خفیه‌الهی است که فتنه فتنه‌گران و توطئه دشمنان، مایه فرصت‌‌سازی، طراوت، شادابی، تحرک و پیشروی بیشتر و‌ جدی‌تر نیروهای انقلاب به سوی تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی شده است و خواهد شد.
«ولایت» حصنی برای جمهوریت نظام» عنوان نخستین گفت‌وگوی کیهان فرهنگی با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر داود مهدوی‌زادگان اینکه با اشاره جمهوریت و اسلامیت گفته است: جمهوریت عین اسلامیت است و اسلامیت هم عین جمهوریت. یعنی ما در اسلام جمهوری و مردم و خواست مردمی را کاملاً می‌توانیم بیینیم.
مهدوی‌زادگان در ادامه افزوده است: حقیقت مردم سالاری در حکومت اسلامی کاملاً محفوظ است و دیده شده و بعد این‌که اساساً اگر «جمهوری» بخواهد از دید طمع‌ورزان و سوءاستفاده‌گران از مردم در امن بماند باید در پناه اسلام قرار بگیرد. ولایت همان حصن است برای جمهوریت.
«حضور جهادی در عرصه فرهنگی و فضای مجازی ضرورت امروز» عنوان گفت‌وگوی بعدی با حجت‌الاسلام والمسلمین محسن مجتهدزاده است که با اشاره به ناامنی در فضای مجازی گفته‌ است: امروز فضای مجازی به‌شدت امنیت روانی مردم را هدف قرار داده است. دشمن آن قدر نیرو ندارد که در خانه همه را آتش بزند، اما در این فضا، یک حس ناامنی به مردم منتقل می‏کند که توجه به این حربه دشمن از تأکیدات مقام معظم رهبری است.
وی در ادامه تأکید کرده است: «معتقدم پلتفرم‌های ملی قوی را باید آورد تا قدرت فضای مجازی دست شما باشد و بتوانید به دشمن حمله کنید، بتوانید به کل دنیا سرویس و خدمات دهید... جنگ شناختی سخت ما امروز در کف میدان، واقعاً متأثر از فضای مجازی است. الان کو حاج قاسم‌های ما؟ کو سربازان حاج قاسم ما در فضای مجازی؟ مردم پای کار هستند؛ این ضعف نهاد حاکمیتی است، ضعف شورای عالی فضای مجازی دارد خودش را امروز کف جامعه نشان می‌دهد.»
«تبیین در ردای روایتگری» عنوان آخرین گفت‌وگوی کیهان فرهنگ با قدرت‌الله میرزایی است که در بخشی از آن می‌خوانید: اگر راویان دفاع مقدس نه به صورت تکه‌تکه و مُقطّع و بلکه در یک سیر منطقی و ممتد، خاطرات خود را بگویند بسیاری از ابهامات و ناگفته‌ها هم روشن می‌شود؛ ضمن این‌که ما باید در ذکر خاطرات به آنچه رخ داده بپردازیم؛ نه اسیر شعارزدگی بشویم و نه گرفتار تغییرات فرهنگی و سیاسی.
وی در ادامه افزود: اگر راویان، خود سانسوری را در ذکر خاطرات کنار بگذارند و ملاحظات مختلفی که باعث آسیب به تاریخ و روایت می‌شود را کنار بگذارند، خوانندگان هم رغبت بیشتری به دنبال کردن مطالب خواهند داشت و استقبال بیشتری می‌کنند.
«جنگ احزاب در میدان تاریخ‌نگاری» عنوان یکی از مطالب این شماره است که در بخشی از آن آمده است: در ایران گروه‌های زاویه‌دار و البته تحجری همچون «انجمن حجتیه» مشغول تولید روایات تحریف‌آمیز خود بودند. در مقال این حجم تخریب و تهمت، افشار منطق مزورانه ضد انقلاب مقدس‌مآب برای جوانان به تصریح امام‌خمینی یکی از وظایف مورخان انقلاب اسلامی است و ضرورتش آن‌گاه روشن می‌شود که بدانیم آن خط منحط که روزی انقلابی‌گری را مساوی با مارکسیسم می‌دانست یا قیام ضد طاغوت را باطل می‌پنداشت، پی از پیروزی انقلاب اسلامی با ادبیات جدیدی تیغ تخریف را تیز کرده کرده است و در صورت غفلت مورخان متعهد همین جریان با تولید است روایی انحرافی زمینه را برای ذبح انقلاب اسلامی بر آستانه دنیاپرستی و کج‌فهمی فراهم خواهد کرد.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «جهاد تبیین را باید جدی گرفت» رهنمودهای حضرت امام خامنه‌ای/ «آخرت در نظام عقیدتی و ارزشی اسلام» گفتاری از حضرت آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی/ «سخنی در باب کارآمدی جمهوری اسلامی» از دکتر یدالله جوانی/ «جنگ احزاب در میدان تاریخ‌نگاری» به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین احمد ‌هاشمی/ «هاسبارا، ماشین جنگ شناختی یا هنر فریب» از حجت‌الاسلامی والمسلمین محمود کشاورز/ «غوغاسالاری دشمنان راه به جایی نمی‌بَرَد» به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی جبرائیلی تبریزی/ «مقابله با کمین‌ها و کمین کرده‌ها» از قاسم غلامرضایی/ «یونس پیامبر(ع) نوشته طیبه محمدی مسجدلو و...