هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت با شکل و شیوه متفاوت برگزار میشود(اخبار ادبی و هنری)
نشست خبری هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت روز گذشته با حضور جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره، سیدمحمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس، محمدعلی مومنی مسئول کمیته بینالمللی جشنواره، محسن جوادی مسئول کمیته استانها و اکرانهای سراسر کشور، محسن رفیعی دبیر اجرایی جشنواره و جواد تمدنی مدیر روابط عمومی این رویداد برگزار شد.
غفاری قدیر دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت درباره این جشنواره گفت: فراخوان این جشنواره آذر ماه امسال اعلام شد. با وجود فرصت کمی که تا زمان برگزاری جشنواره بود اما شاهد استقبال فوقالعاده در مضامین ۱۷گانه در قالبهای داستانی، مستند و پویانمایی بودیم.
وی درباره هدف از شعار این دوره از جشنواره فیلم مقاومت توضیح داد: ایجاد بخش فلسطین بهمثابه پاره تن جهان اسلام، در جستوجوی آرمانی است که همه مسلمانان جهان دنبال میکنند تا اسرائیل کودککش و غاصب سرزمینی که حقی در آن نداشته، وجود نداشته باشد. موضوع فلسطین از سوی آزادیخواهان مورد حمایت بود و امروز در نقطهای هستیم که میگوییم سینما باید حقانیت این گفتمان را به پرده سینما نزدیک
کند.
دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت درباره شکل جدید برگزاری این جشنواره بر کرانه خلیجفارس هم بیان کرد: شکل برگزاری جشنوارههای دنیا را سنت لیبرال پایهگذاری کرده است. ایده برگزاری جشنواره در خلیجفارس از آنجا شکل گرفت که ما اینبار سعی کردیم از کاخ جشنواره فاصله بگیریم؛ سواحل خلیجفارس و قصههای تاریخی و معاصر آن برای ما پررنگ شد و تلاش کردیم گفتمان مقاومت به گوشها سنگین نیاید.
محمدعلی مومنی مدیر کمیته بینالملل جشنواره نیز در ادامه این نشست گفت: به یاری خداوند و همت عزیزان بیش از ۵۰ کشور دنیا در بخشهای مختلف جشنواره دریافت آثار را داشتیم و این تنوع برای جشنواره جذاب بود.
سیدمحمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب دفاع مقدس نیز در این نشست گفت: این دوره مسیر مناسبی را طی میکند و شاید مهمترین جشنواره کشور باشد، آنچه در جریان جشنوارهها اهمیت دارد، مدیریتپذیری سینمای جشنوارههاست برای اینکه رویکرد تولید آثار به یک ایدئولوژی و فکر به سمت خاصی کشیده شود.
محسن رفیعی دبیر اجرایی جشنواره فیلم مقاومت نیز در این نشست گفت: دوره هفدهم جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در روز ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۱۵ افتتاح میشود و افتتاحیه آن همزمان با افتتاح این جشنواره در
۳۲ استان کشور صورت میپذیرد. مراسم پایانی جشنواره در ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۱ ساعت ۲۰ تا ۲۳ روی عرشه کشتی ایرانی در سواحل نیلگون خلیجفارس برگزار خواهد شد و برنامههای متعدد و متنوعی برای مدعوین و حضار در نظر گرفته شده است و بیشترین وجه آن آموزشی، نقد فیلم و نمایش آثار منتخب جشنواره و ارتقای سطح نگرش فیلمسازان به مفهوم مقاومت است. ما در تهران شاهد حضور ۴۵ درصدی آثار نسبت به شهرهای دیگر کشور هستیم و استان قم و اصفهان بعد از تهران صدرنشین هستند.
همچنین سیدمهدی ناظمی دبیر بخش داوری جشنواره مقاومت در پایان گفت: بهروز افخمی رئیس کمیته داوران است که ۴ داور خارجی و ۲ داوری ایرانی او را همراهی خواهند کرد. همچنین در بخش دفاع مقدس شهریار بحرانی رئیس داوران خواهد بود و محسن برمهانی در بخش فلسطین و شهاب اسفندیاری در بخش نثر روایت رئیس داوران خواهند بود. در داوری بخش فیلمنامه نیز بهمن حبشی حضوری پررنگ خواهد داشت.