رئیس سازمان تات خبر داد
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(تات) اظهار کرد: میزان صرفهجویی آب کشاورزی کشور با توسعه پروژههای آبیاری نوین طی سالهای اخیر تاکنون به ۲۴ میلیارد مترمکعب در سال رسیده
است.
سید مجتبی خیام نکویی گفت: میزان مصرف آب کشاورزی کشور در دهههای گذشته، ۹۶ میلیارد مترمکعب در سال بود که اکنون به ۷۲ میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه محدودیت منابع آبی بزرگترین چالش در حوزه کشاورزی و شرب کشور است، توضیح داد: طبق برنامهریزیهای در تلاش هستیم تا سالانه سه میلیارد مترمکعب مصرف آب کشاورزی را کاهش دهیم و در یک برنامه چهارساله میزان مصرف آب کشاورزی را به ۶۰ میلیارد مترمکعب در سال بکاهیم.
کسری آب در سدهای تهران
در همین حال، یک مدیر شرکت آب منطقهای تهران مدعی کسری آب در سدهای تهران با وجود بارشهای اخیر شد و اظهار کرد: حجم مخازن در ۲۵ بهمنماه سال جاری ۲۳۰ میلیون مترمکعب بوده و در روز مشابه سال ۱۴۰۰ این عدد معادل ۳۱۲ میلیون مترمکعب ثبت شده است که اختلاف آن ۸۲ میلیون مترمکعب کسری مخزن را نشان
میدهد.
«علیرضا ارسطویی» مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه سال گذشته نیز وضعیت مناسبی از نظر ذخیره سدهای پنجگانه تهران نداشتیم، تصریح کرد: در تمام سدهای تحت پوشش با کاهش در ورودی مخازن سدها مواجه هستیم. در مجموع شرایط برای هر پنج سد زیر حد نرمال و کمتر از میانگین است و تمام سدها شرایط مشابهی را نسبت به سالهای قبل از نظر کاهش میزان آورد و بارندگی تجربه میکنند.
وی با بیان اینکه در سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب با کاهش حجم ۱۵، شش، یک، ۳۶ و ۲۵ میلیون مترمکعبی نسبت به سال قبل مواجه هستیم، اظهار کرد: در شرایط کنونی وضعیت ذخیره آب در سدهای پنجگانه تهران مناسب نیست و با کاهش ورودی نیز مواجه هستند.
این مسئول با اشاره به آخرین وضعیت سدهای پنجگانه تهران، اظهار کرد: وضعیت ورودی سدها از ابتدای سال آبی تا ۲۵ بهمنماه ۱۴۰۱، معادل ۱۶۷ میلیون و 500 هزار مترمکعب بوده که در مقایسه با ۲۰۹ میلیون و 200 هزار مترمکعب مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۰ درصد کاهش ورودی داشته است.
ارسطویی درخصوص میزان بارشها نیز گفت: میزان بارشها از ابتدای سال آبی تاکنون ۹۵ و هفتدهم میلیمتر ثبت شده که این میزان در سال گذشته ۹۵ و هفتدهم میلیمتر بوده است و بر این اساس میزان بارشها تاکنون با سال آبی قبل آن برابر و نسبت به بلندمدت ۲۹ و 9 دهم درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه در روزهای اخیر شاهد بارش باران و برف در استان تهران بودیم؛ اما با توجه به اینکه عمده بارشها در بالادست سدها به شکل برف بوده و در حال حاضر به علت برودت هوا تبدیل به روانآب نمیشود و تنها برای فصول گرم سال ذخیره میشوند، کمکی به مخازن سدها نخواهد کرد و آوردی برای رودخانهها در شرایط فعلی نخواهد داشت، در نتیجه لازم است که شهروندان همچنان به موضوع مدیریت مصرف توجه ویژهای داشته
باشند.