معاون وزیر جهاد کشاورزی:
آمارهای تولید گندم خیلی بیربط نیست خیلی هم دقیق نیست
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: آمارهای تولید گندم خیلی بیربط نیست، خیلی هم دقیق نیست.
علیرضا مهاجر در نشست خبری دیروز خود و در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان درباره آمارهای تولید گندم چقدر دقیق است؟ گفت: از آنجا که ما از یک جامعه آماری سنتی برخورداریم و از طرفی هم اراضی کشاورزی ما اغلب کوچک هستند لذا گرفتن آمار در این وضعیت خیلی آسان نیست.
وی در تشریح جزئیات تولید 11 میلیون تن گندم در سالجاری اظهار کرد: امسال حدود 7/5 میلیون تن گندم از کشاورزان خریدیم علاوهبر آن، سالانه حدود یک تا دو میلیون تن گندم برای طیور مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین سالانه 200هزار تن گندم دوروم داریم و 500هزار تن هم بذر گندم از کشاورزان خریدیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه سالانه
6 میلیون هکتار گندم میکاریم افزود: از این میزان 4 میلیون هکتار مربوط به کشت دیم است که اگر باران ببارد آمار تولید داخلی گندم محقق میشود.
وی با تاکید بر اینکه آمارهای تولید گندم خیلی بیربط نیست و خیلی هم دقیق نیست، افزود: در مورد برنج هم همینگونه است و ما نمیتوانیم خیلی پیشبینی دقیقی داشته باشیم.
آخرین وضعیت الگوی کشت
همچنین به گزارش فارس، علیرضا مهاجر درباره برنامه الگوی کشت که وزارت جهاد کشاورزی از مهرماه امسال آغاز کرده است، گفت: اجرای کامل این طرح نیاز به همکاری سازمانها و نهادهای خارج از وزارتخانه از جمله وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه و سازمان محیطزیست دارد و در صورت همکاری کامل آنها طی چند سال آینده این طرح صددرصد اجرایی میشود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر 90 درصد الگوی کشت در کشور اجرایی میشود و بهدنبال اجرای 10 درصد هستیم که این میزان در بازار تأثیرگذار است.
مهاجر در مورد انتقاداتی که در رسانهها به کشت محصولات آببر انجام میشود، گفت: حدود 650 تا 700 هزار هکتار سطح زیر کشت سبزی و صیفی است که میخواهیم در قالب الگوی کشت 100 تا 150 هزار هکتار از آن کم کرده و کالای اساسی کشت کنیم.
مهاجر درباره موانع اجرای الگوی کشت گفت: زمانی که به کشاورز میگوییم فلان محصول را نکارد و محصول دیگری بکارد، باید ضرر و زیان احتمالی و یا کاهش درآمد کشاورز را پرداخت کنیم.
وی در پاسخ به اینکه قرار است چه حمایتی از کشاورزانی که این طرح را انجام میهند، انجام پذیرد، گفت: قرار است مشوقهایی به مجریان الگوی کشت پرداخت شود، وزارت نیرو به افرادی که این طرح را اجرا میکنند 50 درصد تخفیف آببها میدهد. علاوهبر آن به مجریان طرح، تسهیلات و نیز ادوات کشاورزی داده میشود و همچنین یکپارچهسازی اراضی هم برای اینگونه افراد در اولویت قرار میگیرد.
عرضه کود اوره در بورس مانع تولید کالاهای اساسی
مهاجر در پاسخ به اینکه قرار است کود شیمیایی در بورس کالا عرضه شود آیا این مانعی برای تولیدات کشاورزی نیست؟ گفت: در لایحه بودجه سال آینده قرارشده عرضه کود اوره در بورس انجام شود. این باعث بالا رفتن قیمت خواهد شد و مشکل اصلی برای تولید میشود و امیدوارم که این کار اجرایی نشود.