kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۴۸۰
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۶

تحریم‌های جدید آمریکا علیه برنامه پهپادی ایران

 
 
 
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی در ارتباط با برنامه پهپادی اعمال نمود.
وزارت خزانه‌داری آمریکا شامگاه جمعه تحریم‌های جدیدی را علیه ایران و در ارتباط با برنامه پهپادی اعمال کرد که هشت فرد ایرانی و دو شناور دریایی را شامل می‌شود. 
در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، هشت مقام شرکت «پرآور پارس» را تحریم کرده است. این شرکت پیش از این نیز در لیست تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل تولید پهپادهای شاهد قرار داشته است. 
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین دو شناور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به نام‌های مکران و ناوچه دنا را به‌عنوان اموالی که دولت ایران در آن ذی‌نفع بوده،‌ شناسایی کرده است.
برایان نلسون معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی مدعی شد: نهادهای ایرانی همچنان به تولید پهپاد برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش ایران می‌پردازند. به‌طور گسترده‌تر، ایران در حال تامین پهپاد برای عملیات تهاجمی روسیه در هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی اوکراین است.
این مقام آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت: آمریکا همچنان به هدف قرار دادن تمام عناصر برنامه پهپادی ایران ادامه خواهد داد.
در تحریم جدید آمریکا، هشت مقام هیئت‌مدیره شرکت پرآور پارس در لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته‌اند. آقایان حسین شمس‌آبادی، ابوالفضل نصیری، محسن اسدی، محمدصادق حیدری مورسی، ابوالفضل ساحل‌نژاد و محمدرضا محمدی افرادی هستند که نام آنها در این فهرست دیده می‌شود.
 در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که کشتی مکران که به عملیات دریانوردی می‌پردازد و قابلیت‌های پرتاب پهپاد را دارد، در حال حاضر ماموریت بین‌المللی انجام می‌دهد و ناوچه دنا نیز کشتی مکران را در این ماموریت‌ها همراهی می‌کند. این دو کشتی به‌عنوان دارایی‌هایی شناسایی شدند که دولت ایران در آنها ذی‌نفع است.
به گزارش فارس، متحدان غربی اوکراین از جمله ایالات متحده آمریکا مدعی هستند که ایران از طریق عرضه پهپاد به روسیه، در جنگ اوکراین مشارکت دارد و این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده‌اند که مسئله عرضه پهپاد به روسیه به قبل از جنگ اوکراین مربوط می‌شود و جمهوری اسلامی از نحوه استفاده از این پهپادها اطلاعی ندارد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز چند روز پیش با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها به اتهامات بی‌اساس مقامات اوکراینی در موضوع ادعایی پهپادها پاسخ داده، بار دیگر تاکید کرد‌ که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه تجهیزات نظامی برای هیچ طرفی به منظور استفاده در جنگ اوکراین صادر نکرده است.