kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۳۵۶
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۴

جزئیاتی از شاخص‌های «پایه تشویقی» هیئت علمی

 
 
براساس دستورالعمل جدید دریافت «پایه تشویقی» هیئت علمی، ۱۰ پایه برای مرجعیت علمی، ۱۰ پایه برای پژوهش‌های شاخص کاربردی و ۱۰ پایه به فعالیت‌های نوآورانه و فناورانه تعلق گرفته است.
وزارت علوم در دوره جدید پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی را به ۶۰ پایه ارتقا داد و اخیرا نیز اعلام شد، دستورالعمل مربوط به پایه‌های تشویقی در هیئت دولت به تصویب رسیده است. وزیر علوم در همین رابطه توضیح داده بود که با حمایت معاون علمی ریاست جمهوری، افزایش پایه‌های تشویقی در هیئت دولت مصوب شد تا مراحل قانونی آن مشکلی نداشته باشد. بخش‌های عمده‌ای از پایه‌های تشویقی را به تحقیقات نیاز محور و شاخص‌های فناورانه اختصاص دادیم.
در اصلاحیه ماده ۵۳ آئین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی، بیشترین امتیاز برای اعطای پایه‌های تشویقی به پژوهش‌های کاربردی، ارتباط با صنعت و تأسیس شرکت دانش بنیان اختصاص داده شده است. این پایه‌ها براساس فعالیت‌های شاخص آموزشی، فرهنگی و ترویج علم، بروندادها، پژوهش‌های شاخص بنیادی و همکاری‌های علمی بین‌المللی، بروندادها و پژوهش‌های شاخص کاربردی و توسعه‌ای، بروندادها و فعالیت‌های شاخص فناورانه و نوآورانه، مرجعیت علمی و مدیریت اجرایی و نشریه‌های علمی به اعضای هیئت علمی اعطا می‌شود.
این پایه‌ها به عضو پیمانی، رسمی آزمایشی و رسمی قطعی شاغل در مؤسسه و یا عضو مأمور به خدمت در سایر دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی، پژوهشی و فناوری دولتی یا دستگاه‌های اجرایی دارای مجوز از مراجع ذی‌صلاح، بر اساس فعالیت‌های شاخص علمی، آموزشی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی، هنری و... اعطا خواهد شد.
براساس دستورالعمل اعطای پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی، به فعالیت‌های شاخص آموزشی، فرهنگی و ترویج علم (حداکثر ۱۰ پایه تشویقی) تعلق می‌گیرد. به طور مثال دریافت عنوان «سرآمد آموزشی»، در دانشکده‌ها یا پژوهشکده‌ها در سـه سـال پیوسـته یـا ناپیوسته، بر مبنای شیوه نامة مصوب هیئت امنای مؤسسه، هر بار یک پایه حداکثر سـه پایـه تشویقی تعلق خواهد گرفت.
براساس این شاخص، به استاد راهنمای هر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد و یا مقطع دکتری تخصصی که نتیجه پایان نامه یا رساله او تبدیل به محصول دانش بنیان، هنری یـا منجـر بـه حل مسایل مربوط به زیست بوم اجتماعی محل انجام پژوهش شده باشد، با ارائه گواهی معتبر ملّی و تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه (حداکثر سه پایه تشویقی) اعطا خواهد شد.
به استاد راهنمای هر دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد و یا مقطع دکتری تخصصی که نظریه پردازی نوینی را در قالب ضوابط هیئت حمایـت از کرسـی‌های نظریـه پردازی ارائه کند، با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، به ازای هر کرسی اصیل نظریـه پردازی یک پایه (حداکثر سه پایه تشویقی) نیز تعلق می‌گیرد.
مربیگری برای تیم‌های دانشـجویی شـرکت‌کننده در مسـابقه‌ها یـا المپیادهـای علمـی دانشجویی در سطح ملّی (رتبة اول) و بین‌المللی (رتبة اول تا سوم) با ارائه گواهی معتبر و تایید شورای مؤسسه، یک پایه (حداکثر دو پایه تشویقی) داده می‌شود. مربیان تیم‌های ورزشی دانشجویی که در مسابقه‌های ملّی مدال قهرمـانی کسـب کننـد، بـا ارائه گواهی معتبر و تایید شورای مؤسسه، برای هر دوره یک پایه (حداکثر دو پایه تشویقی) داده خواهد شد.
برای بروندادها و پژوهش‌های شاخص بنیادی و همکاری‌های علمی بین‌المللی (حداکثر ۱۰ پایه ‌تشویقی)، به ازای کسب ۳۰ یا ۶۰ امتیاز از مقاله‌های منتشر شـده در نشـریه‌های بین‌المللـی بـر مبنـای هـر یـک از پایگاه‌هـای اطلاعات علمـی «اسکوپوس»‌، «واس» و یا «آی اس سی» یک پایـه (حـداکثر پـنج پایـه تشـویقی) در طـول خدمت با احتساب پایه‌های تشویقی دریافت شده بر اساس ضوابط قبلی مصوب هیئت امنا ارائه می‌شود.
همچنین بروندادها و پژوهش‌های شاخص کاربردی و توسعه‌ای حداکثر ۱۰ پایه، راهنمایی چهار سهم کامل رسـاله دکتـری تخصصـی (دفاع شده)، پایان نامه نیاز محور کارشناسی ارشد براساس نیازهای مندرج در سامانه نظام ایـده‌ها و نیازها و با تایید معاونت پژوهشـی و فنـاوری مؤسسـه، یـک پایـه(حـداکثر سـه پایـه تشویقی) تعلق می‌گیرد.
برای ساخت دستگاه‌های تقاضامحور آزمایشگاهی، آموزشی، تحقیقاتی، کاربردی و صنعتی همـراه با ثبت اختراع علمی در مراجع معتبر داخلی، با ارائـه گـواهی معتبـر ملّـی و بـا تاییـد شـورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه (حداکثر پنج پایه تشویقی) در طول خدمت در نظر گرفته شده است. مجری طرح کلان ملّی پایان یافته با تایید معـاون پژوهشـی و یـا معـاون فنـاوری و نـوآوری وزارت، هر مورد یک پایه و حداکثر سه پایه تشویقی دریافت خواهد کرد.
برای ساخت مواد شیمیایی، واکسن، دارو، کاتـالیزگر، قطعـه مکـانیکی، الکترونیکـی و دسـتگاهی و نرم‌افزاری که به تولید انبوه رسیده باشد، با ارائه گواهی معتبر ملّی و با تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، هر مورد یک پایه حداکثر پنج پایه تشویقی، تولید انبوه یا تجاری ‌سازی محصولات دانش بنیان با جذب سرمایة خارجی در داخل کشـور، حـداکثر چهار پایه تشویقی در طول خدمت در نظر گرفته شده است.
به تجاری ‌سازی، ثبت اختراع معتبر داخلی یا خارجی با ارائه گواهی معتبر ملّـی، بـا تاییـد شـورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، هر مورد یک پایه (حداکثر چهار پایه تشویقی) در طول خدمت اعضای هیئت علمی تعلق خواهد گرفت.
شاخص مرجعیت علمی (حداکثر ۱۰ پایه) را برای اعضای هیئت علمی به دنبال خواهد داشت.‌ قرار گرفتن نام عضو در فهرسـت پژوهشـگران یـک درصـد مسـتخرج از پایگاه هـای «آی اس سی» و با تایید میزان و کیفیـت اسـتنادها از سـوی شـورای پژوهشـی و فناوری مؤسسه، برای رشته‌های علوم انسانی و هنر دو پایه تشویقی و سایر رشته‌ها یک پایـه تشویقی در طول خدمت خواهد داشت.
پیوستگی قرار گرفتن نام عضو هیئت علمی به مدت ۵ (پنج سال متـوالی) در فهرسـت پژوهشـگران یـک درصد مستخرج از پایگاه‌های «آی اس سی» و با تاییـد میـزان و کیفیـت استنادها از سوی شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، برای رشته‌های علوم انسانی و هنر دو پایه تشویقی و سایر رشته‌ها یک پایه تشویقی (حداکثر چهار پایه تشویقی) در طول خدمت دارد.
به اعضای هیئت علمی که مدیریت اجرایی و نشریه‌های علمی برعهده‌دارند، (حداکثر ۵ پایه) تعلق می‌گیرد. بر همین اساس به سردبیران اصـلی و مدیرمسـئول هـر مـورد نشـریة علمـی داخلـی نمایه شـدة بین‌المللـی غیرفارسی زبان« و فارسی زبان در پایگاه‌های اطلاعات علمی «واس» و یا «اسـکوپوس»‌، بـا ارائه مستندات لازم و تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسـه، به ترتیـب یـک پایـه تشـویقی برای نشریة غیرفارسی زبان و دو پایه تشویقی برای نشریة فارسی زبان و حداکثر سه پایـه تشویقی در طول خدمت به اعضا اعطا خواهد شد.
اعضای مؤسسه که در سمت‌های وزیران یا همتراز وزیران، قائم‌مقام، معاونان وزیـران یـا همتراز معاونان وزیـران، مشـاوران وزیـران، رؤسـای سـازمان‌ها و مراکـز زیرمجموعـه وزیران، استانداران، رئیس‌نهاد نمایندگی مقام معظم رهبـری در دانشـگاه‌های کشـور، قائم‌مقام و معاونان رئیس ‌بنیاد ملی نخبگان، رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسـه‌های آمـوزش عالی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت و سایر سمت‌های مدیریت سیاسی، با پیشنهاد مقام منصوب‌کننده و تایید وزیـر، به ازای هر دو سال مدیریت متوالی یا غیرمتوالی، یک پایه و حداکثر دو پایه تشویقی در نظر گرفته شده است.
به نقل از مهر؛ همچنین به ازای هر شش سال سردبیری اصـلی یـا مـدیر مسـئولی نشـریه علمـی داخلـی نمایه شـده بین‌المللی در پایگاه‌های اطلاعات علمی «واس» و یا «اسکوپوس» بـا ارائـه مسـتندات لازم و بـا تایید شورای پژوهشی و فناوری مؤسسه، یک پایه و حداکثر سه پایه تشویقی در طول خدمت تعلق می‌گیرد.