kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۲۶
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۷

توافق سهامداران عمده پتروشیمی با مجلس درباره تعیین فرمول نرخ خوراک

سهامداران عمده پتروشیمی در جلسه‌ای با برخی نمایندگان مجلس درباره مشخصه‌های فرمول تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها توافق کردند.


هفته گذشته سهامداران عمده شرکت‌های پتروشیمی، اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌های مجلس نشستی را برگزار کردند که در آن درباره 6 مشخصه مهم توافق داشتند.
بر اساس این گزارش: یکی از حاضران جلسه که از طرف پتروشیمی‌ها در این نشست شرکت کرده بود در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه مقرر شد قیمت گاز در لایحه اصلاح ساختار مالی دولت برای مدت 10 سال تعیین تکلیف شود، گفت: طبق نظر مجلس مقرر شد تا قیمت گاز به صورت دائمی مشخص باشد.
وی افزود: در این جلسه پیشنهاد شد که قیمت گاز تابعی از نرخ نفت باشد که کارشناسان صنعت پتروشیمی معتقد بودند که قیمت گاز ارتباطی به نفت ندارد و طی سال‌های گذشته طبق مستندات حتی قیمت این دو محصول بر عکس یکدیگر عمل کردند.
این منبع آگاه افزود: بنابراین پیشنهاد شد که کارشناسان صنعت پتروشیمی و مرکز پژوهش‌های مجلس درباره مشخصه‌های فرمول پیشنهادی توافق کنند؛ بر همین اساس 6 مشخصه مهم از جمله تعیین مبنای بازگشت سرمایه ارزی 25 درصد باشد.
همچنین مقرر شد جایی که دولت روی محصولات پتروشیمی قیمت تکلیفی اعمال می‌کند در خوراک تخفیف اعمال کند و همچنین اگر گاز پتروشیمی‌ها برای مدتی قطع شد وزارت نفت مکلف به پرداخت خسارت شود.
سهامدار عمده پتروشیمی با اشاره به اینکه قطع گاز موجب افزایش هزینه پتروشیمی‌ها می‌شود، گفت: نرخ 13 سنتی خوراک با قطع گاز چیزی حدود 32 سنت برای پتروشیمی‌ها تمام شد.
وی با اشاره به دیگر مشخصه مورد توافق تاکید کرد: قرار شد اگر دولت به خوراک و محصولات عوارضی را اعمال کند، مشمول پتروشیمی‌ها نشود.
این منبع آگاه دیگر مشخصه مهم این فرمول را 10 ساله بودن آن عنوان کرد و گفت: زمان 10 ساله برای اجرای آزمایشی این شیوه درنظر گرفته شده تا سرمایه‌گذار و صنعتگر تکلیف خود را برای مدت معینی بداند.
وی با بیان اینکه سهامداران عمده پتروشیمی معتقد بودند که دولت و مجلس نباید وارد نرخ‌گذاری برای سود یا بازگشت سرمایه شوند، خاطرنشان کرد: بالاخره مجلس و دولت مصمم هستند که بازده این صنعت 25 درصد باشد که پتروشیمی‌ها هم ناچارا این موضوع را قبول کردند.
وی تاکید کرد: امیدواریم این لایحه در صحن علنی مجلس هم تصویب شود تا بالاخره صنعتگران تکلیف خود را درباره طرح‌های توسعه‌ای بدانند.
این منبع آگاه در خصوص نرخ خوراک پالایشگاه‌ها هم تاکید کرد: با توجه به اینکه نرخ 95 درصد فوب خلیج فارس توجیه اقتصادی ندارد و پالایشگاه‌ها برای کیفی‌سازی و طرح‌های توسعه‌ای کلان خود با مشکل مواجه می‌شوند، نرخ 90 درصد فوب را پیشنهاد دادیم.