kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۲۴۳
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸

تمسخر تناقض‌های آل‌سعود از سوی ساندی تایمز؛ «این‌جا می‌شود رقصید اما نمی‌توان آزادانه حرف زد» 

 
 
روزنامه ساندی تایمز در مورد استانداردهای دوگانه ولی‌عهد سعودی با لحنی تمسخرآمیز نوشته، مراسم‌های رقص در این کشور [عربستان] مجاز و آزادی بیان ممنوع است!
رژیم آل‌سعود در سال‌های اخیر به ویژه پس از برآمدن 
«سلمان بن‌عبدالعزیز» و همه‌کاره شدن پسر سودایی‌اش «محمد بن سلمان» سعی در ایجاد اصلاحات گسترده و پیشروی به سمت یک توسعه سریع دارد؛ اما باید توجه داشت که آل‌سعود همچنان رژیمی خودکامه و سرکوبگر است و بنیان‌هایِ عصبیتیْ قبیله‌ای در آن همچنان زنده است.
روزنامه انگلیسی ساندی تایمز در این مورد نوشت، مردم پس از انتقال به بازداشتگاه‌ها یا زندان‌ها در عربستان یکی پس از دیگری ناپدید می‌شوند؛ اما در عین حال، محمد بن سلمان، ولی‌عهد این کشور نه تنها اجازه داده مجالس رقص زنان و مردان با هم برگزار شود حتی تا حدی بودجه آن را هم تأمین کرده است. به نوشته این روزنامه، این پارادوکس‌ها منعکس‌کننده تحول بنیادینی است که بر اقتصاد و زندگی اجتماعی در عربستان تأثیر گذاشته است، با این حال، این تحول تنها بخشی از حقیقت است.
ساندی تایمز نوشت، بن سلمان کشور را سرکوبگرتر کرده است و آزادی بیان که همیشه محدود بوده، اکنون وجود ندارد. او صداهای مخالف را در داخل قوه قضائیه، سرویس‌های امنیتی، جامعه تجاری و خود خانواده سلطنتی که آنها نیز تحت کنترل هستند، خاموش کرده، آنها ممنوع السفر و مجبور شده‌اند مبالغ زیادی پول نقد را به دولت بپردازند. آن‌طور که ایسنا از این روزنامه نقل کرده، سرکوب و حبس تشدید شده است و صندوق دارایی دولتی سعودی سهم بزرگی از پلتفرم توئیتر را در اختیار دارد و همین مسئله به بن سلمان اجازه می‌دهد هرکسی را که نظری خلاف نظرش توئیت می‌کند تعقیب و دستگیر کند.
این روزنامه در ادامه نوشت، در حالی که ممنوعیت رانندگی زنان برداشته شده، فعالان زنی که سال‌ها برای تغییر تلاش کرده‌اند، دستگیر شده و تعدادی از آنها در زندان مورد آزار جنسی، ضرب و شتم و شکنجه با شوک الکتریکی قرار گرفتند و برخی از آنها هنوز در حبس خانگی هستند. ساندی تایمز از جمله به پرونده خانم «سلمی الشهاب»، دانشجوی ۳۴ ساله سعودی در مقطع دکترا اشاره کرده که در دانشگاه لیدز انگلیس مشغول به تحصیل بود. وی به کشور خود بازگشته بود تا فرزندان و همسرش را به انگلیس ببرد؛ اما به جای آن به دلیل بازنشر مطالب مخالفان سعودی برای آزادی زندانیان سیاسی دستگیر و به ۳۴ سال زندان محکوم شد؛ در حالی که این توئیت را زمانی که خارج از عربستان حضور داشت، بازنشر کرده بود.
گفتنی است، جهان، چندی پیش، در حالی 25 نوامبر (4 آذر) «روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان» را گرامی داشت که بیش از 100 زن عربستانی به اتهام ابراز عقیده خود در زندان‌های رژیم سفاک آل‌سعود به سر می‌برند که همه آنها با شکنجه‌های روحی و حتی آزارهای جنسی 
روبه‌رو هستند.
واکنش سیاستمداران غربی که همواره داعیه‌دار «حقوق بشر» بوده‌اند، در قبال این دولت افراطی و خشن قابل توجه است. حقوق بشر مفهومی سیال دارد، زیرا در عمل – گرچه در مقام نظر چیز دیگری ادعا می‌شود – مفهومِ پایه‌ای و مبنایی نیست که دیگر مفاهیم را با آن سنجید و مقامِ عمل را با آن داوری کرد. وقتی «سود گرایانه» نگاه کنیم مفهوم حقوق بشر مفهومی خواهد بود سیال و قابل نادیده گرفته شدن. سال‌هاست که مقامات غربی نقض‌های مکرر و فاحش حقوق بشر توسط رژیم آل‌سعود را نادیده می‌گیرند، چون این رژیم – تا اطلاع ثانوی! – متحد غرب پنداشته می‌شود.