افغانستان در حال فروپاشی است
بحران اقتصادی و اجتماعی روز به روز در افغانستان عمیقتر میشود و این برای کشورهای همیشه مدعی دفاع از حقوق بشر، پشیزی اهمیت ندارد. بر اساس گزارش نهادهای بینالملی بیش از 70 درصد جمعیت 40 میلیونی این کشور به «کمکهای فوری» نیاز دارند. طی روزهای گذشته بسیاری از شهرهای این کشور نیز به دلیل کمبود برق در خاموشی مطلق فرو رفته بود. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود تاکید کرده این کشور در آستانه فروپاشی ساختاری قرار دارد: «افغانستان با یک بحران بشردوستانه بیسابقه و با خطر بسیار واقعی فروپاشی ساختاری و فاجعه انسانی مواجه است. در غیاب فعالیتهای توسعهای که از افزایش نیازهای بشردوستانه در سراسر این کشور مشخص است، مردم افغانستان دچار یک لغزش رو به عقب شدهاند.»
بر اساس این گزارش تعداد افراد نیازمند به کمک در افغانستان در سال ۲۰۲۲ با ۱۶ درصد افزایش به ۲۸.۳ میلیون تن رسید که تقریباً ۶۶ درصد جمعیت این کشور را شامل میشود. با این حال در این گزارش آمده که انتظار میرود جمعیت افغانستان ۲.۳ درصد در سال رشد کند که یکی از سریعترین نرخها در این منطقه است. این گزارش توضیح داد که پس از فروپاشی نظام قبلی کابل، اهداکنندگان کمکهای خارجی که ۷۵ درصد از هزینههای عمومی از جمله بودجه برای سیستم بهداشت عمومی را در بر میگرفت، کمکهای خود را قطع کردهاند. آمریکا نیز سال گذشته میلیاردها دلار از اموال این کشور را مصادره کرد!
این آژانس سازمان ملل متحد اعلام کرد که حدود ۱۷ میلیون تن در افغانستان با «گرسنگی حاد» مواجه هستند، از جمله ۶ میلیون تن در سطوح اضطراری قرار دارند که یکی از بالاترین آمارها در سراسر جهان است. با این حال این نهاد هشدار داد که ممکن است اوضاع بدتر شود.