امیرعبداللهیان:
موضوع قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی از زمان اغتشاشات مطرح شد
وزیر امور خارجه گفت: موضوع قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی از زمان اغتشاشات مطرح شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر دیروز (دوشنبه) سوم بهمن ماه در ششمین کنفرانس تاریخ روابط خارجی ایران با بیان اینکه شاهد طرح قطعنامهای غیرالزامآور در پارلمان اروپا هستیم، گفت: از حدود دو ماه پیش همزمان با تحریکات خارجی و دامن زدن به اغتشاشات در داخل ایران توسط مداخله گران و سوءاستفاده مداخله گران خارجی از عواطف مردم در فوت یک دختر ایرانی، موضوع قرار دادن سپاه پاسداران در لیست به اصطلاح تروریستی اتحادیه اروپا مطرح شد. در گفتوگو با بورل مقامات کشورهای اروپایی و رایزنیهای یکایک سفرای ما در اروپا و سازمان ملل به اتحادیه اروپا هشدار جدی داده شد که اگر درخصوص نهاد مهم حاکمیتی ایران که نقش مهمی در سالهای گذشته به ویژه در حوزه مبارزه با تروریسم و داعش در منطقه داشته است و این نقش همچنان ادامه دارد، بخواهند اقدامی انجام دهند پاسخ ایران، قوی، موثر و متقابل خواهد بود.
وزیر خارجه بیان کرد: مجموعه تلاشهای دیپلماتیک منجر به این شد که در حوزه اروپا در پایینترین سطح در پارلمان اروپایی بیان احساسات تند و اظهارات شتابزده برخی از نمایندگان پارلمان را شاهد باشیم. قطعنامهای که از منطق و چارچوبهای حقوق بینالملل و منشور ملل متحد قویا فاصله دارد.
امیرعبداللهیان افزود: علیرغم اینکه آقای بورل تصریح میکند در اتحادیه اروپا ایدهای برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست به اصطلاح تروریستی اروپا وجود ندارد، ولی دیروز در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی شاهد بودم فضای مجلس بسیار ملتهب است و آنها به سمت تصمیماتی قوی و بازدارنده حرکت میکنند.
در قبال هرگونه تصمیم دیگر اتحادیه اروپا پاسخ متقابل و مؤثر داده خواهد شد
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همه طرفهای اروپایی را دعوت میکند از اظهارات احساسی و رفتار به دور از عقلانیت فاصله بگیرند. به آقای بورل در آخرین تماسم در هفته گذشته تأکید کردم امیدوارم در عرصه دیپلماسی و سیاست خارجی برخی از کشورهای اروپایی عقلانیت حاکم شود و سیاست خارجی در دو طرف اتحادیه اروپا و اروپا مجبور به پرداخت هزینههای سنگینتر نشود.
این دیپلمات عالیرتبه ایرانی خاطرنشان کرد: آنچه امروز در اظهارات آقای بورل شاهد بودیم حاکی از این است که اتحادیه اروپا به سمت گامهای پرهزینه حرکت نکند. به اتحادیه اروپا اعلام کردیم صرف نظر از مداخلات برخی از کشورهای اروپایی و غربی و دمیدنشان بر اغتشاشات و تشویق آشوبگران در ایران، جمهوری اسلامی ایران مذاکره، گفتوگو و تعامل سازنده اتحادیه اروپا و ایران را بهترین گزینه میداند، ولی در قبال هرگونه تصمیم دیگر اتحادیه اروپا پاسخ متقابل و موثر داده خواهد شد.
همچنان گفتوگوها و تعامل ما با طرفهای غربی برای توافق
قوی، خوب و پایدار ادامه دارد
وی به مذاکرات رفع تحریمها اشاره کرد و گفت: در دستگاه دیپلماسی پایبند به حل و فصل چالشها از مسیر مذاکره هستیم. همچنان گفتوگوها و تبادل پیامهای ما با طرفهای غربی برای رسیدن به یک توافق قوی، خوب و پایدار ادامه دارد.
وزیر خارجه یادآور شد: علیرغم رفتار ریاکارانه برخی از مقامات غربی از جمله آمریکاییها، تبادل پیام کشورهای غربی به ایران و تأکیدشان برای اینکه توافق به گام نهایی خودش برسد، همچنان در دستور کار است. ما شاهد بودیم که در یکی از بندهای قطعنامه پارلمان اروپا، موضوع عبور از برجام و توافق هستهای مطرح شده بود، اما در همان نشست احساسی و تند پارلمان اروپا نیز این بند از دستور کار خارج شد. این کار نشان میدهد که غرب و آمریکا همچنان از مسیر دیپلماتیک پیامهای خودشان را برای رسیدن به گامهای پایانی ارسال میکنند. مرحلهای از توافق را در چارچوب رفع تحریمها مورد توجه قرار دادیم. تبادل پیامهای ما جریان دارد.
آمریکاییها زودتر از اروپا فهمیدند
اغتشاشات تزلزلی در کشور ایجاد نکرده است
امیرعبداللهیان افزود: در مقطعی آمریکا و طرفهای غربی تصور میکردند اغتشاشات موضع ایران را ضعیف کرده و اصرار آنها این بود که ما از یکی دو خط قرمز خود عبور کنیم و در فضای به اصطلاح آنها ضعیف شده تیم مذاکراتی ما به دلیل پیامدهای اغتشاشات، میتواند دستاوردی برای طرفهای غربی داشته باشد. وزیر خارجه بیان کرد: آمریکاییها زودتر از سه کشور اروپایی متوجه شدند از این اغتشاشات به دلیل بصیرت مردم و نگاه مدبرانه رهبری و تدابیری که اندیشیده شد، اتفاق خاصی نیفتاده و نخواهد افتاد و مجدداً بر مسیر مذاکره و گفتوگو تأکید دارند. البته طرف آمریکایی کماکان اصرار دارد که از مسیر گفتوگوی مستقیم و رو در رو این اتفاق بیفتد. ولی ما بدون نیاز به هرگونه گفتوگوی مستقیمی اسناد لازم را در اختیار داریم و طرف مقابل هم در اختیار دارد. اگر اراده جدی در طرف مقابل باشد توافق را در دسترس میدانیم. امیرعبداللهیان تصریح کرد: به مقامات آمریکایی تذکر دادیم از اظهارات ریاکارانه در رسانه اجتناب کنند. آنها این اظهار نظرات را نیاز داخلی افکار عمومی خود ذکر میکنند. در هر میز مذاکرهای که منافع ملت باشد حضور داریم در قالب گفتوگوهای چندجانبه و امیدواریم با عقلانیت و واقعبینی طرفهای مقابل بتوانیم به نقطه توافق برسیم ولی پلان ۲ و گزینههای دیگر در دستور کار ایران است.
وی خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران با توصیههای رئیسجمهور همواره بر این موضوع تأکید دارد که بدون نگاه به برجام و توافق، دولت باید بهترین شرایط اقتصادی و معیشتی را فراهم کند. در هر مقطعی که توافق به هر شکل ممکن به نتیجه برسد و به گام نهایی منجر شود، به عنوان یک کاتالیزور به اقداماتی که دولت انجام میدهد، اضافه شود.
محکومیت هتک حرمت به قرآن در سوئد
حسین امیرعبداللهیان در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: هتک حرمت قرآن کریم و نفرتپراکنی علیه مقدسات اسلامی که باز در سوئد اتفاق افتاد را به شدت محکوم میکنم.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: نباید جریحهدار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلامهراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.