جلسه شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی پس از شش سال وقفه به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار و بر تخصیص حداکثری بودجه سازمان نهضت سوادآموزی و تلاش برای ریشهکنی بیسوادی در کشور تاکید شد.
در این جلسه که با حضور نماینده ولی فقیه در نهضت سوادآموزی و وزرای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و سایر رؤسا و نمایندگان دستگاههای مربوط برگزار شد، محمد مخبر با اشاره به اهمیت سوادآموزی در کشور، بیسوادی را امالمصائب خواند و گفت: در اقصی نقاط ایران کودکان مستعدی هستند که به دلایل مختلف موفق به ادامه تحصیل نیستند اما با شکوفا شدن استعدادها و فراهم شدن زمینههای تحصیلی، آنها میتوانند تبدیل به یک استعداد درخشان برای خود و کشور شوند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه بیسوادی در فضای خانواده میتواند منشأ آسیبهای جدی در همه ابعاد شود، بر توجه به مهارتآموزی در کنار سوادآموزی تاکید کرد و افزود: باید نهضت سوادآموزی جهتدار عمل کند و بین سوادآموزی، اشتغالزایی و یادگیری یک حرفه و مهارت، حتماً رابطهای برقرار شود تا افراد پس از اتمام دوران تحصیل با یادگیری یک حرفه فضای کاری جدیدی نیز داشته باشند.
مخبر با اشاره به رتبه ایران از لحاظ سوادآموزی در شاخصهای جهانی خاطرنشان کرد: با وجود تلاشهای نهضت سوادآموزی در طول ۴۰ سال گذشته و رسیدن به آمار بالای ۹۰ درصد سوادآموز در کشور اما به دلیل برخی تعارضها در شاخصها، تلاشهای نهضت سوادآموزی در طول سالیان گذشته به خوبی دیده نشده که باید با بروزرسانی این شاخصها و برنامههای سوادآموزی در راستای ارتقای رتبه ایران در سطح کشورهای جهان گام برداریم.
معاون اول رئیسجمهور همچنین به آمار بیسوادان در کشور اشاره و تأکید کرد: بازماندن از تحصیل در سنین پایین و بیسوادی در هرم بالای سنی کشور به هر میزانی شایسته نیست و تشکیل مجدد شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی در دولت سیزدهم پس از شش سال وقفه نشانگر عزم جدی دولت برای ریشهکنی بیسوادی در ایران است.
وی همچنین از سازمان برنامه و بودجه خواست در راستای تخصیص حداکثری بودجه نهضت سوادآموزی کمک کند و در ادامه تصریح کرد: در تدوین بودجه سال آینده و همچنین تدوین برنامه هفتم توسعه درخصوص بازماندگان از تحصیل و بیسوادان پوشش بودجهای ویژه دیده شود.
حجتالاسلام قرائتی، نماینده ولی فقیه در نهضت سوادآموزی نیز با اشاره به مشکلات عدیده این نهضت در چندین سال گذشته، ضمن قدردانی از تشکیل این جلسه پس از وقفه طولانی شش ساله، خواستار توجه ویژه دولت سیزدهم به گسترش سوادآموزی در کشور
شد.