kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۷۵۷۴
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰
رئیسی در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید ونزوئلا:

تمایل آمریکا به نزدیکی با ونزوئلا برای نیاز به منابع انرژی است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سفر آقای مادورو به تهران توافقات مفیدی برای گسترش روابط فیمابین به دست آمده است، اظهار داشت: اجرای این تفاهمات می‌تواند ظرفیت‌های متنوع دو کشور را در مسیر گسترش همکاری‌های دوجانبه عملیاتی کند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز یکشنبه در آیین دریافت استوارنامه «خوزه رافائل سیلوا آپونته» سفیر جدید جمهوری بولیواری ونزوئلا با بیان اینکه روابط دو کشور بسیار صمیمی و دوستانه است، گفت: در سفر آقای مادورو به تهران مذاکرات سازنده‌ای داشتیم که به توافقات مفیدی برای گسترش روابط فیمابین منتج شد.
رئیس‌جمهور با اظهار امیدواری از اینکه در دوره ماموریت سفیر جدید ونزوئلا گام‌های موثری در مسیر اجرای این توافقات برداشته شود، افزود: اجرای این تفاهمات می‌تواند ظرفیت‌های متنوع دو کشور را در مسیر گسترش همکاری‌های دوجانبه عملیاتی کند.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه روحیه استقلال‌طلبی مردم ونزوئلا آنها را به ملتی ممتاز در منطقه تبدیل کرده است، اظهار داشت: تمایل امروز آمریکایی‌ها برای نزدیکی به ونزوئلا نه از سر دوستی بلکه ناشی از نیاز این کشور به منابع انرژی است.
«خوزه رافائل سیلوا آپونته» سفیر جدید جمهوری بولیواری ونزوئلا نیز در این مراسم با ابلاغ سلام رئیس‌جمهور و مردم ونزوئلا به آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: ملت و دولت ونزوئلا قدردان حمایت‌های دولت و مردم ایران هستند و بنده در دوره ماموریتم تمام تلاش خود را برای گسترش و تقویت همکاری‌های اقتصادی دو کشور به کار خواهم گرفت.
روابط تهران و مسکو راهبردی است
رئیسی همچنین در آیین دریافت استوارنامه «آلکسی ددوف» سفیر جدید فدراسیون روسیه روابط تهران- مسکو را راهبردی توصیف و تاکید کرد: ایران و روسیه زمینه‌های خوبی برای همکاری در عرصه دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی دارند.
رئیس‌جمهور در این دیدار با اشاره به افزایش تعاملات دیپلماتیک دو کشور، بر ضرورت شکل‌گیری و تقویت همکاری‌های راهبردی اقتصادی ایران و روسیه نیز تاکید کرد.
«آلکسی ددوف» سفیر جدید فدراسیون روسیه نیز در این مراسم افزایش مستمر همکاری‌های همه‌جانبه اقتصادی را از اولویت‌های برنامه کاری خود بیان کرد و افزود: همکاری‌های راهبردی اقتصادی بین ایران و روسیه موجب ناامیدی کشورهای غربی از سیاست تحریم شده است.
غربی‌ها نه برای کمک
بلکه برای استعمار و غارت ثروت مردم آفریقا
به این قاره ورود کرده‌اند
رئیس‌جمهور در مراسم دریافت استوارنامه «محمد مایگا» سفیر جدید مالی، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، توسعه روابط با کشورهای آفریقایی را دنبال کرده است.
رئیسی ضمن تقبیح سیاست دولت‌های غربی در قبال کشورهای آفریقایی با بیان اینکه غربی‌ها نه برای کمک، بلکه برای استعمار و غارت ثروت مردم آفریقا به این قاره ورود کرده‌اند، اظهار داشت: معتقدیم کشورهای آفریقایی با توجه به ذخایر و منابع غنی و همچنین برخورداری از نیروی انسانی، بدون دخالت غربی‌ها خواهند توانست با استقلال به توسعه و پیشرفت بیشتر برسند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه حضور غربی‌ها در نقاط مختلف جهان نه‌تنها امنیت‌ساز نیست، بلکه مخل امنیت است، افزود: امیدواریم دولت جدید مالی با کمک مردم این کشور گام‌های بلندی در جهت استقلال و توسعه بردارد.
رئیسی همچنین گفت: با توجه به ظرفیت‌های عظیم ایران، آمادگی داریم روابط اقتصادی خود را با کشورهای مختلف آفریقایی از جمله مالی افزایش دهیم.
«محمد مایگا» سفیر جدید مالی نیز با تمجید از پیشرفت‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، گفت: در محافل علمی و سیاسی آفریقا، ایران را به‌عنوان یکی از اقتصادهای نوظهور می‌‌شناسند و از این منظر تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران خواسته ما است.
ظرفیت‌های بزرگ موجود در ایران و مالزی
باید در جهت توسعه همکاری‌ها به‌کار گرفته شود
رئیسی در مراسم دریافت استوارنامه «خیری بن‌عمر» سفیر جدید مالزی نیز با بیان اینکه روابط دو کشور مسلمان ایران و مالزی به‌ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مسیر توسعه بوده است، تصریح کرد: اولویت دولت ایران تعمیق و توسعه روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی با کشورهای مسلمان است.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم تحریم‌ها و تهدیدها، گام‌های بلندی در جهت توسعه و پیشرفت برداشته است، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های بزرگ موجود در دو کشور امیدواریم این ظرفیت‌ها در جهت پیشرفت هر چه بیشتر همکاری بین ایران و مالزی به کار گرفته شود.
«خیری بن‌عمر» سفیر جدید مالزی نیز در این مراسم ضمن ابلاغ سلام‌ها و تحیات پادشاه و نخست‌وزیر جدید و مردم مالزی به دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران، گفت: تجارت، سرمایه‌گذاری، آموزش، علم و فناوری و گردشگری از جمله حوزه‌هایی است که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه روابط ایران و مالزی باشد.