تثبیت شاخص کل بورس در کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی
دماسنج بازار سهام که چند روز پیش رقم یک میلیون و 600 هزار واحد را از دست داده بود روز یکشنبه توانست با رشد شدید 37 هزار و 168 واحدی مجددا کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی را پس بگیرد و به رقم یک میلیون و 635 هزار و 229 واحد برسد. شاخص کل هموزن هم 10 هزار و 315 واحد افزایش در 492 هزار و 439 واحد ایستاد. همچنین ارزش معاملات خرد بیش از 10 هزار و 700 میلیارد تومان شد و شاهد ورود پول حقیقیها به بازار بودیم.
همچنین همه شاخصهای بورس دیروز سبز شد و نسبت به روز قبل دو درصد افزایش یافت به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی- ارزشی دو و سه دهم درصد رشد کردند. این دو شاخص با معیار هموزن دو و یک صدم درصد رشد کردند.
در فرابورس ایران هم شاخص کل دیروز با 489 واحد افزایش به رقم 20 هزار و 757 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 128 هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس هم 393 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از 5.8 میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب 345 هزار فقره معامله و به ارزش 5 هزار و 177 میلیارد تومان داد و ستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از 14.7 هزار میلیارد تومان رسید.
واکنش بورس به سخنان وزیر اقتصاد
اما درباره دلیل رشد دیروز بورس برخی معتقدند سخنان اخیر وزیر اقتصاد درباره سیاست ثبات ارزی و نه تثبیت نرخ ارز سبب رشد بورس شده است.
وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت شنبه شب در گفتوگوی ویژه خبری «تثبیت نرخ ارز» را تفسیر غلط عدهای توصیف کرد و گفت که نرخ نیمایی «ممکن است به طور متوسط» در این نرخ باشد. خاندوزی با اشاره به نوسانات نرخ ارز در ماههای اخیر، اظهار کرد: «سیاست دولت ایجاد ثبات در بازار ارز بوده است که متاسفانه برخی با تفسیرهای غلط تصور کردند منظور دولت تثبیت نرخ ارز در یک نرخ خاص است اما آنچه دولت بر آن تاکید دارد ثبات بازار ارز در سامانه نیما است. باید بتوانیم اکثریت واردات کشور یعنی واردات رسمی کشور را در سامانه نیما و با نرخ نیمایی که «ممکن است به طور متوسط 28 هزار و 500 تومان باشد»، انجام دهیم.»
همچنین خبرگزاری تسنیم نوشت: از دیگر دلایلی که احتمالا سیگنال رشد را به بازار سرمایه صادر کرده است رشد نرخ ارز در بازار آزاد و توافقی است که باید دید آیا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد میتوانند به وعده خود درخصوص برگرداندن ثبات به این بازار جامه عمل بپوشانند
یا خیر.
به گزارش فارس، برخی کارشناسان مانند عبده تبریزی گفتند با توجه به رکود صنعت ساختمان در حال حاضر بازار بورس رقیبی در اقتصاد کشور ندارد اما در عین حال کارشناسان گفتند که سرمایهگذاری در بورس همواره همراه با ریسک و نوسان است و قبل از معامله، مطالعه، تحلیل و مشورت فراموش نشود. همچنین فعالان بازار سرمایه منتظر مشخص شدن تکلیف لایحه بودجه 1402 هستند تا به این طریق بتوانند پیشبینی بنگاههای اقتصادی برای سال آینده را داشته باشند.