شـاخص بـورس در آستانه فتح دوباره کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی
شاخصکل بورس در روز اول هفته توانست در آستانه فتح دوباره به کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی قرار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بازار سرمایه در هفتههای گذشته دقیقاً مشابه نرخ ارز، پس از رشد شارپی که تجربه کرد و توانست وارد کانال یک میلیون و 600 هزار واحد شود با عقبنشینی و تثبیت نرخ ارز در محدوده 40 هزار تومان، تقریباً هفتهای قرمز را پشتسر گذاشت و نتوانست در کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی بماند.
شاخص کل بورس دیروز با رشد 18 هزار و 939 واحدی به جایگاه یک میلیون و ۵۹۸ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص هموزن هم با 8925 واحد افزایش به 482 هزار و 124 واحد رسید. در معاملات دیروز بورس، رشد همهجانبه بود و ۵۱۰ نماد بورسی مثبت بودند. ارزش معاملات خرد به عدد ۷,۹۲۳ میلیارد تومان رسید و ۳۵۰ نماد مثبت، ۱۶۰ نماد صف خرید و ۹۱ نماد منفی و تنها ۱۲ نماد صف فروش
بودند.
تاثیر رعایت نرخ سود بانکی
گفتنی است در این روزها، که به نظر میرسد نرخ ارز در محدوده 40 هزار تومان تثبیت شده است مهمترین تهدیدی که سایه آن بر سر بازار سرمایه سنگینی میکرد افزایش نرخ سود سپردههای بانکی بود.
در پی افزایش غیرقانونی نرخ سود تا 25 درصد در برخی بانکها و اخطار بانک مرکزی، جلسه ویژهای هفته گذشته با حضور مدیران بانکهای دولتی و خصوصی در بانک مرکزی برگزار شد و بر رعایت نرخ سود در همه بانکها از شنبه 17 دی توافق شد. براساس توافق شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی با بانک مرکزی، از دیروز اوراق گواهی سپرده با سود 23 درصدی در تمام بانکها اجرایی میشود.
همچنین از شنبه بازرسان بانک مرکزی و بانکها برای نظارت بر نرخ سود به شعب بانکهای دولتی و خصوصی خواهند رفت. طبق این توافق، پرداخت سود سپرده در ابتدای دوره سپردهگذاری به منظور جذب مشتری ممنوع شد و نرخ سود سپردههای سرمایهگذاری سهماهه و ششماهه طبق نرخهای اعلامی در بخشنامههای قبلی بانک مرکزی است.
یک کارشناس بازار سرمایه هم درباره افزایش نرخ سود بانکی گفت: افزایش نرخ بهره در سه قالب مطرح میشود که بهره بین بانکی، بهره سپردهها و بهره اوراق تا سررسیدشان که به آن YTM گفته میشود.
صادق محبی در گفتوگو با خبرگزاری فارس ادامه داد: افزایش نرخ سود میتواند چندین اثر بر بازار سرمایه داشته باشد. افزایش نرخ بهره یا در واقع همان نرخ سود بدون ریسک نشان داده است که اقتصاد را وارد رکود خواهد کرد. این مسئله به خودی خود میتواند فروش مقداری و ریالی شرکتها را با چالش مواجه کند.
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در نتیجه افزایش نرخ بهره سپردهها و YTM بهطور مستقیم میتواند بر EPS شرکتها اثرگذاری خود را اعمال کند. مضاف بر اینکه به جای گسیل نقدینگی به بازار سهام و خرید و فروش سهم، شرکتها، بانکها، نهادهای سرمایهگذاری و صاحبان کسبوکار را مجاب میکند که به سمت سپردهگذاری در بانک که ریسک نقدینگی کمی دارد حرکت کنند.
محبی افزود: بنابراین اتفاق بسیار مهمی که در این میان رخ میدهد این است که پول در داراییهای بدون ریسک فریز میشود بهجای اینکه به داراییهای با ریسکی مثل بازار سهام وارد شود. این مسئله در کنترل نقدینگی و تورم موثر است. چون از ورود پول به بخشهای سفتهبازی تا حدودی جلوگیری میکند و در حقیقت پول را فریز خواهد کرد اما نکته اینجاست که این موضوع در صورت استمرار و به شکل بلندمدت میتواند رکود را نیز به مشکلات اقتصاد کشور اضافه کند. وی تصریح کرد: اطلاعیه بانکهای دولتی و خصوصی مبنی بر توافق بر باقی ماندن در نرخهای سود قبلی در شرایط فعلی که بازار سرمایه پس از دو سال در حال متعادل شدن است میتواند موجب تداوم صعود بورس شود. رشد بورس در ماههای آینده میتواند بهعنوان یک سپر برای افزایش تورم عمل کند.