kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۷۰۹۶
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۸
لزوم ارتقاء امنیت امتحانات به خاطر اثرگذاری در کنکور

سؤالات و پاسخ‌های امتحان نهایی باز هم در شبکه‌های مجازی منتشر شد 

 
 
 
 
دیروز امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم برگزار شد اما طبق شنیده‌ها فقط هشت دقیقه زمان لازم بود تا سؤالات با پاسخ در شبکه‌های مجازی منتشر شود.
دیروز خبرگزاری‌ها اعلام کردند: «امروز امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم برگزار شد اما طبق شنیده‌ها فقط هشت دقیقه زمان لازم بود تا سؤالات با پاسخ در شبکه‌های مجازی منتشر شود.این اتفاق در حالی رخ داده است که هیچ‌کدام از اعضای برگزار‌کننده امتحانات حق همراه داشتن تلفن همراه را در جلسه امتحان ندارند.»
در حالی که قرار است نمرات امتحانات نهایی در پذیرش دانشگاه‌ها ۶۰ درصد موثر باشد؛ باز هم بروز تقلب گسترده در زمان برگزاری امتحانات، تکلیف هزاران داوطلب کنکور را در‌هاله‌ای از ابهام قرار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، خبرها و مشاهدات نشان می‌دهد در آخرین آزمون امتحانات نهایی باز هم شاهد تقلب بوده‌ایم. این در حالی است که بر اساس مصوبه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از چند سال تأثیر مثبت نمرات نهایی در کنکور، از سال ۱۴۰۲ نمرات امتحانات نهایی ۶۰ درصد در نتیجه قبولی در دانشگاه‌ها تأثیر قطعی دارد.
با وجود تلاش وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی سالم و به دور از تقلب؛ گویا تقلب به شکل گسترده در این امتحانات همچنان در جریان است. در یکی از کانال‌های یکی از شبکه‌های اجتماعی دیروز هم جواب سؤالات درس جغرافیا در حالی که هنوز داوطلبان در جلسه امتحان حضور داشتند منتشر و پس از تنها چند دقیقه جواب سؤالات به تدریج منتشر شد.
هنوز معلوم نیست مسئولان وزارت آموزش و پرورش چه تصمیمی برای ادامه این روند خواهند گرفت اما آنچه که قطعی است با این برگزاری امتحانات نهایی سرنوشت داوطلبان کنکوری که تقلب نکرده‌اند؛ با ضربه‌ای جبران ناپذیر مواجه می‌شوند. عدالت آموزشی که یکی از اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی با تغییر شیوه پذیرش داوطلبان کنکور بود؛ با این وضع برگزاری امتحانات نهایی در حال نابودی است.
 درخواست آموزش و پرورش از پلیس فتا 
چند روز قبل نیز در نخستین روز امتحانات نهایی دی ماه و 10 دقیقه پس از شروع امتحان، تصویر سؤالات آزمون ریاضی 3 رشته علوم تجربی در فضای مجازی منتشر شد.
همان موقع رئیس‌مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش اعلام کرد: انتشار این سؤالات هنگام برگزاری امتحانات بود و به معنای لو رفتن سؤالات نیست چرا که لو رفتن سؤالات قبل از برگزاری آزمون است.
با این حال این ابهامات مطرح است که امنیت حوزه‌های امتحانی چگونه تأمین می‌شود و اگر داوطلبی حین برگزاری آزمون، موفق به بردن موبایل به داخل حوزه و دریافت پاسخ‌ها شود، چگونه می‌توان به سهم قطعی و 40 درصدی سوابق تحصیلی اطمینان داشت؟
محسن زارعی؛ رئیس‌مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره تأمین امنیت حوزه‌های امتحانات نهایی به تسنیم گفت: برای قطع اینترنت حوزه‌های امتحان، مکاتباتی انجام شده است اما هنوز مصوبه‌ای برای محدود کردن اینترنت نداریم. وی افزود: برای جلوگیری از ورود موبایل و ابزارهای الکترونیک، توصیه‌های لازم به داوطلبان ارائه شده است، همچنین در مبادی ورودی حوزه‌های اجرا کنترل‌های لازم انجام می‌شود.
زارعی بیان داشت: برخی افراد سودجو در فضای مجازی، کانال‌هایی را ایجاد کرده و دانش‌آموزان را اغفال می‌کنند که با این ترفندها می‌توانید موبایل یا ابزار جاسوسی را مخفی و در زمان امتحان پاسخ‌ها را دریافت کنید.
رئیس‌مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش تاکید کرد: افرادی که تصویر سؤالات نخستین امتحان نهایی را در فضای مجازی منتشر کردند، شناسایی شدند و تمام دروس صفر لحاظ می‌شود. زارعی درباره اینکه آیا برای شناسایی موبایل و ابزارهای جاسوسی به تجهیزات خاصی نیاز دارید؟ گفت: بخشی از این تجهیزات که دستگاه‌های سیگنال‌‌یاب است در برگزاری کنکور توسط سازمان سنجش استفاده می‌شود البته تعداد این دستگاه‌ها محدود است همچنین حفاظت آزمون باید مرتب در حوزه امتحانی تردد داشته باشد تا متوجه مبادله سیگنال شود.راهکار اصلی این است که تمام عوامل حوزه‌های امتحانی توجیه باشند، از سوی دیگر با شبکه‌های سودجو که این اقدامات را در فضای مجازی تبلیغ می‌کنند برخورد جدی شود و درخواست خود را به پلیس فتا ارائه دادیم.
وی افزود: در حوزه‌های امتحانات نهایی از راکت‌های فلزیاب برای بازرسی بدنی استفاده می‌شود.
گفتنی است، اقدامات خرابکارانه اینچنینی علاوه‌بر نیت مادی و کسب سود به قیمت نابرابری در نتیجه امتحان و از بین رفتن زحمات دانش‌آموزان درس خوان، باعث پمپاژ بدبینی و افزایش نگرانی خانواده نیز می‌شود.