kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۶۳۳
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۷
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی تهران:

علی رغم اعلام آمارهای مثبت، فشار زندگی بر مردم بیشتر شده است

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی تهران با تاکید بر ضرورت توجه هر چه بیشتر دولت به بهبود معیشت مردم، گفت: علی رغم اعلام آمار‌ها از سوی دولت که حکایت از رشد بسیاری از بخش‌های اقتصادی دارد اما معیشت مردم وضعیت نگران کننده‌ای دارد و فشار زندگی با کاهش قدرت خرید بیشتر شده است.


به گزارش مهر، یحیی آل اسحاق در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی تهران گفت: اعلام رشد 6/4 درصدی از سوی بانک مرکزی جای خوشحالی دارد اما باید برخی تأملات را نیز در مورد آن انجام داد. در عین حال، برای خروج از رکود باید چندین دوره این رشد مثبت باشد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: در ترکیب این رشد گروه نفت 7/0 درصد، صنعت 5/1 درصد، بازرگانی یک درصد، خدمات مالی و پولی 8/3 درصد و سایر گروه‌‌ها 8/3 درصد رشد داشته است اما عمده رشد صنعت به خودروسازی، پتروشیمی و واحدهای بزرگ مربوط است.
وی ادامه داد: براساس آمارها، تولید خودرو ۷۵ درصد رشد داشته و قرار است به 2/1 میلیون دستگاه افزایش یابد اما آنچه جای تأمل دارد واحدهای کوچک و متوسط هستند که متاسفانه رشد مناسبی نداشته اند.
به اعتقاد آل اسحاق، چنانچه به واحد‌های کوچک و متوسط توجه نشود، به طور قطع اشتغال نیز رشد نمی‌یابد، ضمن اینکه در این آمار‌ها بخش عمومی منفی 1/2 درصد رشد داشته که نگران کننده است.
آل اسحاق با انتقاد از عدم بهبود معیشت مردم، تاکید کرد: اگر چه دولت توانسته تورم را کنترل کند اما معیشت مردم و معضل قیمت مواد غذایی حل نشده و هر روز قیمت میوه و برنج در حال تغییر است که نیاز به رسیدگی دولت دارد.
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران خاطرنشان کرد: میانگین تورم ۱/21 درصد و تورم نقطه به نقطه نیز ۴/۴1 درصد اعلام شده که با کاهش 4/1 درصدی مواجه است اما ترکیب محاسبه تورم در سبد کالا نشانگر آن است که هزینه‌های تولید و معیشت مردم توجه جدی تری می‌خواهد و قدرت خرید به شدت کاهش یافته و این دو عامل، آن چیزی است که مردم در زندگی خود لمس می‌کنند و فشار زندگی ناشی از کاهش قدرت خرید بر مردم افزایش داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی تهران ادامه داد: علی رغم اعلام رشد ۴۰ درصدی در پرداخت تسهیلات بانکی، نکته قابل تأمل این است که آیا اعتبار جدیدی از سوی بانک‌‌ها به بخش‌های مختلف اختصاص یافته یا مهلت بازپرداخت تسهیلات گذشته تمدید شده است؟ چراکه رشد پرداخت تسهیلات برای بخش تولید و تامین سرمایه در گردش آن ملموس نیست و تولید همچنان با کمبود نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کند.
وی تصریح کرد: در رابطه با بودجه حرکت‌های خوبی صورت گرفته و قرار است در نیمه آذر ماه بودجه‌ای از سوی دولت به مجلس ارائه شود که این کاری ارزشمند است.
آل اسحاق با ابراز نگرانی از عدم تخصیص مناسب بودجه عمرانی، اظهار داشت: متاسفانه علی رغم هشدار‌ها بودجه عمرانی دولت به شدت نسبت به بودجه عمومی کاهش داشته و این نگران کننده است.
وی در ارتباط با ساماندهی اقتصادی گفت: دولت باید میان حرف و عمل خود تطابق بیشتری قائل شود و حرف او با عملش بیش از شرایط فعلی تطبیق داشته باشد.