اشک تمساح کشورهای غربی در حمایت از مردم ایران باورپذیر نیست
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز سهشنبه ۲۹ آذرماه و در حاشیه نشست بغداد ۲ در امان پایتخت اردن با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفتوگو کرد.
در نشست امیرعبداللهیان و بورل که علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و انریکه مورا معاون بورل و هماهنگکننده مذاکرات نیز حضور داشتند، مهمترین موضوعات در دستور کار ایران و اتحادیه اروپا به ویژه شرایط حاکم بر مذاکرات وین، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای جمعبندی مذاکرات وین بر اساس پیشنویس بسته مذاکراتی که نتیجه ماهها مذاکرات سخت و فشرده است، به طرفهای مقابل توصیه کرد با پرهیز از سیاسیکاری و با اتخاذ رویکردی سازنده و واقعبینانه، تصمیمات سیاسی لازم را برای اعلام توافق بگیرند. رئیس دستگاه دیپلماسی رویکرد کشورهای غربی در حمایت از اغتشاشگران و وضع تحریمهای غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانههای واهی حمایت از حقوق بشر مردم ایران را محکوم کرد و حمایت از حقوق بشر را جزو اصول پایهای انقلاب اسلامی خواند و ضمن یادآوری رویکرد کشورهای غربی در نقض حقوق بشر ملت ایران از جمله در همراهی با تحریمهای غیرقانونی آمریکا، ریختن اشک تمساح از سوی این کشورها در حمایت از حقوق مردم ایران را باورپذیر ندانست.
جوزپ بورل در این ملاقات، با تشریح مواضع و رویکردهای اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران طی ماههای اخیر، موضوع برجام و مذاکرات هستهای را جدا از سایر موضوعات در دستورکار دو طرف خواند و بر عزم اتحادیه اروپا برای پیشبرد و به نتیجه رساندن مذاکرات وین تأکید کرد.
به گزارش فارس، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در توئیتی با اشاره به گفتوگوی امروز خود با وزیر خارجه ایران، نوشت: «توافق کردیم راههای ارتباطی را باز نگه داریم.»
امیرعبداللهیان: انتظار نداریم که
از خاک عراق، هیچ تهدیدی
متوجه همسایگان شود
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه دیروز ۲۹ آذرماه در نشست بغداد ۲ در امان پایتخت اردن به تشریح نظرات جمهوری اسلامی ایران در رابطه با عراق، منطقه و برخی موضوعات بینالمللی پرداخت.
وزیر امور خارجه کشورمان در سخنان خود، ضمن تاکید بر حمایت همیشگی جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق، ابراز امیدواری کرد که در نتیجه تعامل و همکاری کشورهای حاضر در این نشست، منطقه خلیجفارس شاهد توسعه، آبادانی و ثبات بیشتری باشد.
امیرعبداللهیان، گفتوگو و همکاری بین کشورهای منطقه برای رسیدن به یک فهم مشترک جهت نیل به ثبات، صلح و توسعه را نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت قطعی خواند.
وی گفت: از زمان آغاز به کار دولت من، جمهوری اسلامی ایران مناسبات خود را با کشورهای همسایه از جمله کشور برادر جمهوری عراق گسترش داده و حمایت خود از دولت عراق و نخستوزیر آن آقای سودانی را در رشد و شکوفایی عراق مورد تأکید قرار داده است. ما آرامش و ثبات خودمان را متصل و وابسته به ثبات و امنیت در کل منطقه میدانیم و بر همین اساس است که سیاست ثابت و بدون تغییر ما دوری از جنگ و کمک به اعاده امنیت و ثبات در منطقه بوده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران پاکترین خونها و شجاعترین فرزندانش را برای دفاع از امنیت و ثبات منطقه، در کنار ملت و دولت عراق و سوریه و در مصاف با داعش تقدیم کرده است، یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان که با ترور مستقیم رژیم آمریکا به شهادت رسیدند را گرامی داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان، جایگاه عراق در برقراری صلح و ثبات در منطقه را مهم و از نقش مثبت منطقهای عراق در جهت برقراری صلح و ثبات منطقه و ترویج فرهنگ گفتوگو استقبال کرد و آمادگی تهران برای تعمیق همکاریهای منطقهای را یادآور شد. رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با بیان اینکه، امنیت، امری وارداتی و خریدنی نبوده و قابل گزینش از منطقهای به منطقه دیگر نیست، از عدم حضور نماینده جمهوری عربی سوریه در نشست امروز ابراز تاسف کرد. وی گفت: جمهوری اسلامی ایران انتظار ندارد که از خاک عراق، هیچ تهدیدی متوجه همسایگان شود.
وزیر خارجه کارآمدترین مدل ائتلاف در بین کشورهای منطقه را، ائتلاف برای صلح و توسعه با مشارکت همه کشورهای منطقه دانسته و در همین رابطه، ضرورت همکاریهای کشورهای منطقه در برخورد با چالشهای منطقهای، نظیر موضوعات زیست محیطی و پدیده طوفانهای گرد و غبار را یادآور شد.
امیرعبداللهیان، ضمن برشمردن ظرفیتهای ژئوپولیتیکی و اقتصادی منطقه از جمله در زمینه حملونقل و ترانزیت بین آسیا، اروپا و آفریقا، این ظرفیتها را محرک و زمینهساز مناسبی برای همکاری مشترک بین کشورهای منطقه عنوان کرد. وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر جدیت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات دو سال گذشته درخصوص برنامه هستهای، رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار را هدف طرف ایرانی در مذاکرات اعلام کرد و گفت: امروز با آقای جوزپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکراتی داشتم و ضمن تشکر از نقش سازنده ایشان در مذاکرات وین، به ایشان گفتم که ما با رعایت خطوط قرمز و متون پیش رو، آماده جمعبندی هستیم.
تاکید بر منطقه عاری از سلاح هستهای و کشتار جمعی و ضرورت جلوگیری از فرصت تهدید امنیت منطقه توسط کلاهکهای هستهای رژیم صهیونیستی، از دیگر محورهای سخنرانی وزیر امور خارجه بود. امیرعبداللهیان در پایان، مسئله فلسطین را همچنان موضوع اول جهان اسلام نامید و ضمن حمایت کامل جمهوری اسلامی ایران از مقاومت در مقابل اشغالگری، راهحل سیاسی مسئله فلسطین را با توجه به اصل «حق تعیین سرنوشت»، برگزاری رفراندم بین ساکنان اصیل سرزمین تاریخی فلسطین، اعم از مسلمانان، یهودیان و مسیحیان و تشکیل دولت واحد فلسطین به پایتختی قدس خواند.