تصورهالیوودی اصلاحطلبان از آمریکا
سرویس سیاسی-
این متن در ادامه آورده: «پیشفرض این بحث سابقه تجاوز و پیروزی برقآسای یکی از دو ابرقدرت نظامی جهان بر عراق و افغانستان بود و این تصور که روسیه نیز میتواند به نحو مشابهی بهراحتی اوکراین را مسخر کند و دولت مطلوب خود را در کییف بر سر کار آورد. اما فرسایشیشدن جنگ در اوکراین و قرارگرفتن ارتش روسیه در موضع تدافعی همه محاسبات را به هم ریخته است. اکنون بحث جدیدی در دستور کار بینالمللی قرار گرفته و آن اینکه آیا سیر جنگ اوکراین و عوارض اقتصادی و راهبردی و حیثیتی آن برای روسیه، جامعه بینالمللی را در آستانه تحولی در جهت عکس آنچه کرملین تصور میکرد، قرار داده است یا خیر. وجه دیگر این بحث تأثیرات جنگ اوکراین بر سیاست داخلی روسیه و موقعیت شخص پوتین و بازتاب آن بر موقعیت بینالمللی روسیه است.»
این تحلیل ابتر و نامنطبق از سوی نویسنده سرمقاله در حال مطرح شده که در معرفی او عنوان «دیپلمات پیشین» آمده و تاسف برانگیز که کسانی که زمانی در دستگاه دیپلماسی این کشور بودهاند چنین تحلیلهایی دارند. براساس همین گونه تحلیلها بوده که یکی از دیپلماتهای متعلق به این طیف سیاسی زمانی گفته بود که آمریکا با فشار دادن یک دکمه میتواند تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد!
در متن فوق حمله آمریکا به عراق و افغانستان و اشغال چندین ساله این دو کشور با حمله روسیه به اوکراین مقایسه شده و در ادامه به پیروزی برق آسای آمریکا بر افغانستان و عراق اشاره شده و نویسنده آن را در مقابل حمله روسیه به اوکراین قرار داده و اینکه نتیجه مستتر در این مقایسه این است که آمریکا یک ابرقدرت واقعی است که توان مافوق همه کشورها دارد و اگر اراده کند به صورت رعدآسا هر حکومتی را ساقط میکند...
اما اشکال کار این است که حمله به افغانستان و عراق که هزاران کیلومتر از مرزهای آمریکا فاصله دارند با رهبری آمریکا و توسط نیروهای موسوم به ائتلاف بینالمللی صورت گرفت اما در این سو جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی آغاز شد که ناتو به صورت کامل به پشتیبانی از اوکراین درآمد و از آمریکا و اروپا گرفته تا رژیم صهیونیستی و حتی ترکیه با ارسال جنگ افزار و کمکهای اطلاعاتی و دیگر انواع کمک به حمایت از اوکراین پرداختند.
دیگر وجه تفاوت این 2نبرد این است که زمانی آمریکا به افغانستان حمله کرد که طالبان بر این کشور تسلط یافته بودند و در در فقدان یک حکومت مرکزی مقتدر و صاحب ارتش منسجم و آموزش دیده نیروهای ائتلاف بینالمللی به راحتی به اهداف خود رسیدند. همچنین در مورد عراق باید گفت که پیروزی نیروهای ائتلاف بر حزب بعث عراق در حالی رخ داد که یک دیوانه به نام صدام این کشور را از یک تهاجم 8ساله علیه ایران، تهاجم علیه کویت و اشغال آن برای مدت کوتاهی، متعاقب آن وقوع جنگی در زمان بوش پدر گذر داده بود. این جنگها تقریبا بیشتر توان نظامی ارتش بعث را تحلیل داده و نیز میزان تنفر از صدام در خود عراق و همچنین میان کشورهای همسایه آن بسیار بالا بود.
یکی از بانیان تورم 60 درصدی: استعفا دهید!
عبدالناصر همتی، رئیسبانک مرکزی دولت مدعی تدبیر که دوره مدیریت وی، رکورددار آمارهای منفی اقتصادی بوده و بانک مرکزی، در دوره مدیریتش به کارخانه چاپ پول تبدیل شد، به روزنامه هممیهن گفته است: «من پیشنهاد میدهم اگر واقعا گمان میکنید قبلیها وضع را خراب کردهاند و شما نمیتوانید آن را درست کنید، استعفا دهید و کنار بروید[!!]»
گفتنی است، قیمت دلار در مرداد ۱۳۹۷ که همتی رئیسبانک مرکزی دولت روحانی شد، حدود ۸۳۹۲ تومان بود اما در خرداد ۱۴۰۰، به ۲۲۸۳۸ تومان رسید. چنین شخصی میتواند پیشنهاد استعفا به دولت دهد یا خود باید پاسخگوی عملکرد درخشانش باشد؟ البته این نرخ در دولت ائتلافی مدعی
اصلاحات ـ اعتدال به ۳۳ هزار تومان هم رسید. مدعیان اصلاحات ـ اعتدال ادعا میکردند ارز 3700 تومانی را به 1000 تومان کاهش میدهند، اما به 33000 تومان رساندند.
همتی که به دولت میگوید استعفا دهید! لقب «سلطان چاپ پول» را به نام خود ثبت کرد و یکی از بانیان تورم 59/3 است. این فرد در انتخابات ریاست جمهوری در حالیکه خاتمی و 16 حزب اصلاحطلب، از وی حمایت کرده بودند، با ناکامی مطلق روبهرو شد و رأی به او به 3 میلیون هم نرسید.