صفهای طولانی در آمریکا برای خرید کالاهای تاریخ مصرف گذشته
در گزارش این سایت انگلیسی آمده: «آن دسته از خانوارهای آمریکایی که با مشکل مالی مواجه هستند در واکنش به افزایش شدید قیمت در فروشگاههای خردهفروشی مجبور شدهاند به خرید مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته روی بیاورند. برای خرید این مواد صفهای طولانی تا بیرون در فروشگاهها تشکیل میشود.»
بر اساس این گزارش نرخ تورم اعلامی آمریکا در ماه نوامبر(مهر ماه) به 7.1 درصد کاهش یافت اما قیمتهای واقعی در خردهفروشیها همچنان بالاست. قیمت مواد غذایی در این کشور در ماه نوامبرامسال 12 درصد بیشتر از نوامبر سال پیش اعلام شده است. تخممرغ طی یک سال گذشته 49.1 درصد گران شده و قیمت میوه و سبزیجات کنسروی نیز افزایش 18.4درصدی را نشان میدهند. نان و غلات 16.4 درصد و شیر 14.7 درصد گران شده است. از آنجایی که حقوق کارگران و کارمندان متناسب با تورم افزایش نمییابد، با یک تورم 10 درصدی زندگی اقشار متوسط به پایین زیرو رو میشود.
در ادامه گزارش «دیلی میل» میخوانیم: «با گرانی کالاهای خردهفروشی بهویژه مواد غذایی، کسبوکار فروشگاههایی که کالاهای خود را با تخفیف میفروشند رونق بیشتری پیدا کرده است. مدیر یک فروشگاه در شیکاگو گفته مجبور شده باجههای فروش خود را بیشتر کند تا بتواند به تقاضای فزاینده شهروندان آمریکایی پاسخ دهد...مردم برای مقابله با تورم بهسمت خرید کالاهای تاریخ مصرف گذشته یا کالاهایی که تاریخ مصرفشان رو به اتمام است روی آوردهاند و فروشگاهها این کالاها را با تخفیفهای ویژه میفروشند. متقاضیان این جور کالاها افزایش قابل ملاحظهای نسبت به گذشته داشته است.»
در این گزارش حتی آمده، مطالعهای که در ماه سپتامبر(شهریور) انجام شد نشان میدهد 6 نفر از هر 10 نفری که به فروشگاهها در آمریکا مراجعه کردهاند برای اینکه پول کمتری بپردازند مواد غذاییای را که تاریخ مصرفشان رو به اتمام بوده است، خریدهاند. یعنی 60 درصد! بر اساس این مطالعه همچنین 46 درصد پاسخدهندگان گفتهاند مدتی است هنگام خرید توجهی به تاریخ مصرف درجشده روی کالا نشان نمیدهند!
یک فروشنده آمریکایی گفته وقتی کالایی تاریخ مصرفش رو به اتمام میرود آن را با نصف قیمت یا کمتر به فروش میرساند و اگر کالایی تاریخ مصرفش بگذرد با 75، 80 یا 90 درصد تخفیف میفروشد. وی افزود طی 40 سال گذشته چنین کالاهایی را فروخته است اما اکنون فشار ناشی از تورم را در افزایش تقاضا برای این کالاها احساس میکند بهطوری که بعضی مواقع برای خرید این کالاها تا 100 متر صف تشکیل میشود. تقاضا برای خرید کالاهای ارزان و تاریخ مصرف گذشته در آمریکا به فضای مجازی هم کشیده شده است و برخی اپلیکیشنها مردم را برای پیدا کردن کالاهای تاریخ مصرف گذشته راهنمایی میکنند.
بر اساس گزارش دیلی میل تحلیلهای وزارت کشاورزی آمریکا هم با شرایط امروز این کشور وفق داده شده است. این وزارتخانه در گزارشی که روی سایت خود منتشر کرده نوشته است اگر کالایی تاریخ مصرفش بگذرد چنانچه در شرایط درستی نگهداری شده باشد هنوز قابل مصرف است مگر آن که نشانههای فساد در آن ظاهر شده باشد.این گزارش که بهنوعی مصرفکنندگان آمریکایی را به خرید غذاهای تاریخ مصرف گذشته ترغیب میکند تأکید کرده است تاریخ مصرف درجشده روی کالاها میزان کیفیت آنها را نشان میدهد نه ایمنی برای مصرف. فروش غذاهای تاریخ مصرف گذشته در آمریکا ممنوع نیست و فقط شیرخشک و غذای کودک استثنا هستند.