راز ماندگاری بازار سهام در کانال 1/5 میلیون واحدی
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس از قیمت ارز عقب مانده و رشد شاخص تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار
واحد چندان رشد چشمگیری نبوده
است.
به گزارش فارس، بازار سرمایه در حالی دیروز معاملات خود را به پایان برد که هیچیک از نیروهای بازار نتوانستند، بر یکدیگر برتری پیدا کنند و همین مسائل باعث شد تا شاخص کل بورس درجا بزند.
در جریان معاملات روز یکشنبه در بازار سهام شاخص کل با رشد ۳۰ هزار و ۳۰۸ واحدی همراه شد و به کانال ۱.۵ میلیون واحد رسید، همین موضوع باعث شد که ادامهدار بودن یا ابقای شاخص کل در این کانال مهمترین سؤالی باشد که سهامداران با آن روبهرو بودند.
بازگشت شاخص به یک کانال پایینتر، میتوانست باعث افت شاخص تا نزدیکترین حمایت کفسازی شده، شود.
بورس از نرخ ارز عقب مانده است
اما یک کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: افزایش قیمت دلار باعث شده است تا سرمایهگذاران به سمت نمادهای دلاری حرکت کنند و قیمت سهام این شرکتها نیز در روزهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
رضا گلستانی ادامه داد: حمایت حقوقیها از سهام بزرگ بورس در روزهای گذشته، سهامداران حقیقی را مجبور به خرید این سهام طی روزهای گذشته کرد. این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: باوجود ورود شاخص به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، ارزش دلاری بازار سرمایه به کمترین میزان خود یعنی ۱۷۵ میلیارد دلار رسیده است؛ یعنی یک تناقض آشکار در رابطه با ارزش دلاری و شاخص کل وجود دارد. به هر حال
بورس از قیمت ارز عقب مانده و رشد شاخص تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد چندان رشد چشمگیری نبوده است.
شاخصسازها برنده تقابل با کوچکهای بورس
در همین حال در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل 666 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 500 هزار و 908 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 4 صدم درصد بوده است.
اما شاخص کل هموزن بورس با کاهش 656 واحدی در سطح 443 هزار و 305 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی 15 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، 52 واحد بالا آمد و در سطح 19 هزار و 75 واحد قرار
گرفت.
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 215 هزار و 367 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 205 هزار و 16 میلیارد تومان بود که 95 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام هم با افزایش 13 صدم درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 6 هزار و 76 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس 3 درصد بوده
است.
همچنین در مجموع معاملات دوشنبه، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 203 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
بیشترین خروج پول حقیقی به سهام خودرو (شرکت ایرانخودرو)، خساپا (شرکت سایپا) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه) اختصاص داشت و در سوی دیگر نمادهای پارس (پتروشیمی پارس)، وسدید (شرکت صنعتی سدید) و فارس (صنایع پتروشیمی خلیجفارس) بیشترین ورود پول را داشتند.