kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۸۵۸
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۴
آیت‌الله رئیسی در چهاردهمین همایش مدیران قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص):

سپاه پاسداران دانایی را به توانایی ضمیمه کرد

رئیس‌جمهور اظهار داشت: افتخاری که قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در آبرسانی و برق‌رسانی و گازرسانی به مردم انجام داد موجب شده تا مردم احساس کنند سپاه در دوران دفاع مقدس و بعد از آن و در مواجهه با حوادث همواره گمنام و بی‌نشان کنار آنها بوده و در سازندگی نیز میدان‌دار است.
 
 
 
 
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دیروز چهارشنبه در چهاردهمین همایش مدیران و فرماندهان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء که با شعار «قرارگاه متعهد، سازندگی دانش‌بنیان، ایران قوی» در مرکز همایش‌های نورالرضا‌(ع) تهران برگزار شد، از خدمات ۳۳ ساله این قرارگاه در عرصه سازندگی قدردانی کرد.
رئیس‌جمهور گفت: قرارگاه سازندگی از دل کار مهندسی در دوران دفاع مقدس برخاست و با نگاه «ما می‌توانیم» و با اندیشه و انگیزه سازندگی منشأ خدمات ماندگار و بزرگی شد.
قرارگاه سازندگی دانایی را ضمیمه توانایی کرد
و منشأ تحولات بزرگی شد
رئیسی گفت: هنگامی که در ۳۱ شهریور ۵۹ ایران اسلامی مورد تهاجم نظامی قرار گرفت، برخی تصور می‌کردند که ما امکان اداره جنگ را نداریم، اما کشور توسط نیروهای دلداده به انقلاب حفظ شد و با پیروزی عزتمندانه و غرورآفرین رزمندگان اسلام یک وجب از خاک میهن در اختیار دشمن قرار نگرفت.
رئیس‌جمهور افزود: بعد از جنگ هم بلافاصله کار سازندگی در کشور آغاز شد و برخی باور نداشتند که می‌توانیم در عرصه سازندگی موفق شویم، اما با حضور نیروهای متعهد و تلاش‌های قرارگاه سازندگی کارهای بزرگی صورت گرفت.
آیت‌الله رئیسی گفت: عزیزان ما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قرارگاه سازندگی دانش و دانایی را ضمیمه توانایی کردند و در پیوند علم و فناوری با کار و تلاش منشأ تحولات بزرگی شدند.
 هر جا سخن از کار بزرگ بود 
قرارگاه خاتم با انگیزه و برنامه وارد میدان شد
رئیس‌جمهور با بیان اینکه هر جا سخن از کار بزرگ شد قرارگاه خاتم‌الانبیاء با روحیه و انگیزه و نقشه راه وارد میدان شد، انجام پروژه‌های بزرگ همچون آبرسانی به خوزستان و سنندج و همچنین ایجاد شبکه آبرسانی در همدان را محصول تلاش این قرارگاه دانست.
رئیسی گفت: افتخاری که قرارگاه سازندگی در آبرسانی و برق‌رسانی و گازرسانی به مردم انجام داد موجب شده تا مردم احساس کنند سپاه در دوران دفاع مقدس و بعد از آن و در مواجهه با حوادث همواره گمنام و بی‌نشان کنار آنها بوده و در سازندگی نیز میدان‌دار
است.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: دشمن در دهه نخست انقلاب اسلامی با نیروی نظامی در برابر ملت ایران صف‌آرایی کرد و میهن ما را مورد هجمه قرار داد و امروز هم جنگی ترکیبی علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته است.
جنگ اقتصادی از مهم‌‌ترین ابعاد جنگ ترکیبی دشمن علیه ملت ایران است
آیت‌الله رئیسی یکی از مهم‌‌ترین ابعاد این جنگ ترکیبی را جنگ اقتصادی دانست و اظهار داشت: امروز دشمن می‌خواهد مانع اقتدار ایران اسلامی‌شود، اما مجاهدان ما در عرصه اقتصادی همان‌طور که در دوران دفاع مقدس تولید قدرت کردند در این عرصه نیز تولید قدرت
می‌کنند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز در صنایع دفاعی با تولید پیچیده‌‌ترین تجهیزات حرف برتر را در منطقه و دنیا می‌زنیم در عین حال متذکر شد که افتخار ایران منحصر به ساخت موشک نیست و به تولید قدرت در همه زمینه‌ها توجه داریم.
همواره به گستردگی داشته‌هایمان تهدید می‌شویم
رئیسی گفت: دشمن نمی‌خواهد در حوزه اقتصادی دست برتر را داشته باشیم، اما عزیزان ما در قرارگاه سازندگی با کارهای بزرگ زیربنایی در حوزه اقتصاد دشمن را مأیوس کرده‌اند و با اخلاص و انگیزه الهی و اندیشه بلند کارهای ماندگاری انجام دادند که قدرت‌آفرین، ثروت‌آفرین، عزت‌آفرین و افتخارآفرین است.
رئیس‌جمهور با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در تحلیل آشوب‌های اخیر، گفت: دشمن از پیشرفت ما عصبانی است و نمی‌خواهد ما پیشرفت داشته باشیم؛ همواره به گستردگی داشته‌هایمان تهدید می‌شویم.
آیت‌الله رئیسی افزود: بدخواهان می‌خواهند با ایجاد ناامنی ما را درگیر حاشیه‌ها کرده و از متن کار که پیشرفت، سازندگی و خدمت به مردم و گره‌گشایی از زندگی آنهاست بازدارند، اما باید با روحیه و انگیزه مضاعف تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
همه در دولت و نهادهای انقلابی 
به‌دنبال ساختن ایران قوی هستیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه شکل‌گیری ایران قوی بدون اقتصاد و زیرساخت قوی امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: همه ما در دولت و نهادهای انقلابی به‌دنبال ساختن ایران قوی هستیم که قدرت اقتصادی یکی از ساحت‌های آن است.
رئیسی با اشاره به ظرفیت‌های کشورمان برای کار جهادی گفت: اروپایی‌ها دسترسی محدودی به دریا دارند، اما سهم تولید ناخالص ملی ‌آنها از دریا بیش از ۵۰ درصد است و ما با دسترسی گسترده به حریم دریا بهره‌ اندکی از این موهبت الهی برده‌ایم.
رئیس‌جمهور افزود: برخی کشورهای همسایه بعضاً به میزان درآمد ما از نفت، از اقتصاد دیجیتال درآمد کسب می‌کنند. همچنین در عرصه کشاورزی نیز با وجود برخورداری روستاهای ما از ظرفیت‌ها و امکانات مناسب، هنوز به جایگاه قابل قبول دست نیافته‌ایم.
آیت‌الله رئیسی با تأکید بر لزوم توجه به همه ابعاد اقتصادی، خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد و تولید روستایی شکوفا شد، جاذبه روستا نیز افزون می‌شود و قطعاً در کاهش مهاجرت روستائیان تأثیر بسزایی خواهد داشت. برخی استان‌ها بهشت معدن هستند و توجه به اقتصاد معدن می‌تواند بسیاری از بخش‌ها را فعال و اقتصاد منطقه را شکوفا کند.
 راه‌اندازی اردوهای «راهیان پیشرفت» برای جوانان شوق‌آفرین و انگیزه‌افزا است
رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه قرارگاه خاتم‌الانبیاء در عرصه سازندگی منشأ اقدامات و تحولات بزرگی بوده، اظهار داشت: امروز در اجتماع شما حاضر شدم تا هم از زحمات‌تان تقدیر کنم و هم بگویم راهی طولانی در پیش داریم و کارهای بزرگ دیگری باید انجام شود و سختی‌ها نباید ما را از تلاش و رسیدن به هدف باز دارد.
رئیسی در پایان سخنانش با بیان اینکه باید توفیقات به دست آمده در عرصه سازندگی، همچون توفیقات دوران دفاع مقدس روایت شود، تصریح کرد: راه‌اندازی اردوی راهیان پیشرفت در کنار راهیان نور موجب آشنایی نسل جوان با دستاوردهای عرصه سازندگی خواهد شد و شوق‌آفرین و انگیزه‌افزا خواهد بود.
پیش از سخنان رئیس‌جمهور، سردار سیدحسین هوشی‌السادات فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گزارشی از ۳۳ سال فعالیت، خدمات و دستاوردهای این مجموعه ارائه کرد و گفت: قرارگاه خاتم‌الانبیاء توانست از دل تهدیدات فرصت‌‌سازی کرده و با خنثی‌‌سازی تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران در عرصه سازندگی و پیشرفت الگوساز و امیدآفرین باشد.
رئیس‌جمهور پیش از سخنرانی در همایش مسئولان و مدیران ارشد قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای این قرارگاه نیز بازدید کرد.
بررسی ابعاد مختلف مسائل فرهنگی کشور
ناظر بر ۴ محور اصلی بیانات مقام معظم رهبری
همچنین اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ای که به ریاست آیت‌الله رئیسی برگزار شد، ابعاد مختلف مسائل فرهنگی کشور را ناظر بر ۴ محور اصلی بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با اعضای این شورا مورد بررسی قرار دادند. چهار محور بررسی شده در جلسه امروز شورای‌عالی انقلاب فرهنگی عبارتند از:
۱- ورود موثر شورا در مسائل کلیدی ملی و استانی جامعه از جمله چالش‌های مهم حوزه آموزش و پرورش، حوزه فرهنگ و هنر، مسائل واقعی آموزش عالی کشور و مسائل مرتبط با زنان و خانواده و ارائه راهکارهای موثر برای گره‌گشایی و رفع مشکلات این حوزه‌ها
۲- رصد مستمر فضای فرهنگی کشور به‌ویژه با توجه به تغییرات مهم ایجاد شده ناشی از فراگیری فضای مجازی و تاثیرات فرهنگی و شناختی آن بر نسل جوان
۳- باز‌سازی انقلابی ساختار فرهنگ، نه به معنای ایجاد تغییرات در نهادهای فرهنگی بلکه به معنای تغییر در ذهنیت اجتماعی مردم با هدف تقویت انسجام، هویت و یکپارچگی ملی
۴- رصد منظم تغییرات اجتماعی بر مبنای واقعیات میدانی و تغییر جهت نظام اولویت‌ها از پایین به بالا به جای تعیین این اولویت‌ها از بالا به پایین
رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی پس از این مباحث به دبیرخانه شورا ماموریت داد تا در تعامل با دستگاه‌های فرهنگی مهم‌‌ترین مسائل و چالش‌های مدنظر این دستگاه‌ها را به اضافه راهکارهای حل‌وفصل آنها با لحاظ بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی احصا، جمع‌بندی و به شورا ارائه
کند.