جنبش «فرار از اسرائیل» اعلام موجودیت کرد
سرويس خارجي-
برخلاف تصاوير ويتريني و پر زرق و برقي كه از تلآويو در رسانهها نمايش داده ميشود، اما به نظر ميرسد اين تصاوير همه ماجرا نيست. تل آويو به عنوان مركز رژيم صهيونيستي از شكافهاي عمده و بزرگي رنج مي برد كه اين شكافها بيش از هرچيز ناشي از اختلاف سطح طبقاتي صهيونيستهای ساكن در اين شهر است. خبرنگار خبرگزاري اسپانيايي زبان «افه» در تل آويو به محلههاي مختلف اين شهر رفته و ميگويد زاغههایی را در برخي محلات اين شهر ديده است كه در آن یک خانواده فقیر در حال مبارزه براي زنده ماندن هستند.
براساس مشاهدات ميداني، محلههای شاپیرا و نوهشانان تل آويو پر از کابلهای برق درهم و شلوغ، موشهای مرده و فقرايي است که روی سنگفرشها و زبالهها میخوابند. این بخش فقيرنشين تلآویو، در چند متری جنوب منطقه گران قيمتي است، که روزنامه اکونومیست آن را گرانترین مكان زندگی توصيف كرده است. آمی گیز که در این محله زندگی میکند، به افه میگوید: «برخي ديگر از ساكنان تل آويو وقتی وارد اين منطقه مي شوند، شگفتزده میشوند، چون نمیدانند اینجا چه خبر است.»
اين وضعيت تل آويو بيش از هرچيز شكافهاي عميق اجتماعي و اقتصادي را در مركز رژيم صهيونيستي نشان ميدهد. پيش از اين نيز سازمان توسعه و همكاری اقتصادی (OECD ) در گزارشی، تل آويو را قلمرویی پر آب و رنگ اما سرشار از فقر عنوان كرده و گفته بود بر اساس آمار رسمي، تل آويو داراي بیشترین میزان فقر در میان اعضای این سازمان است. در واقع آنچه باعث ميشود تا وضعيت تلآويو و حتي ديگر شهرها و مناطق رژيم صهيونيستي بحراني شود، تراكم شكافهاي مختلف در اين مناطق است. ساكنان رژيم صهيونيستي هم از شكاف ناشي از اختلاف عقيدتي ميان گروههاي تندرو و مذهبي صهيونيسم رنج مي برد و هم به طور سنتي با شكاف ناشي از حضور مهاجران آفريقايي تبار در مقابل اروپايي تباران روبهرو هستند، چون آفريقايي تباران از نظر مزايا و امكانات اجتماعي به عنوان شهروند درجه چندم شناخته مي شوند.
مجموع همين شكافها و نااميدي از حل اين بحرانهاست كه باعث شده رسانههای رژیم صهیونیستی در گزارشهایی از راهاندازی کارزاری برای خروج ۱۰هزار صهیونیست از سرزمینهای اشغالی خبر دهند. روزنامه عبري زبان معاریو در اين ارتباط گزارش داده است كه پس از اعلام نتایج انتخابات و پیروزی بنیامین نتانیاهو، کارزاری یهودی با هدف فرار ۱۰ هزار صهیونیست از فلسطین اشغالی بهراه افتاده است. معاریو نوشته که گروه موسوم به «با هم از این سرزمین برویم»، نخستین هدف خود را خروج ۱۰ هزار صهیونیست از فلسطین اشغالی تعیین کرده است. این نشریه به نقل از «مردخای کاهانا»، یک تاجر صهیونیستی-آمریکایی که البته یکی دیگر از رهبران این گروه محسوب میشود، نوشت که «پس از سالها قاچاق یهودیان از مناطق جنگی در یمن، افغانستان، سوریه و اوکراین به اسرائیل، تصمیم گرفتم که برای خروج و رفتن به آمریکا به آنها کمک کنم.» معاریو به نقل از کاهانا نوشت: «مردم را در گروههای واتسآپی دیدم که درباره مهاجرت به رومانی یا یونان حرف میزنند.» به نوشته این نشریه، کاهانا بر این باور است که «یهودیان هرگز نخواهند فهمید که چطور بر سرزمینهای اشغالی حکومت کنند و سرنوشتشان زندگی در آوارگی است.»
بی ثباتی قیمتها
گزارش مردمی از بازار مناطق اشغالي فلسطين نيز حكايت از بي ثباتي و سردرگمي شهروندان دارد. «الئور خیون» كه مشغول خريد در بازار تل آويو است، به شبكه 14 تل آويو ميگويد: «ما چه بد بخت هستیم. ما واقعاً مردم فقیری هستیم. مرغ، تخم مرغ، ماهی، برق، کلاً همه چیز گران است.استخوان شهروندان زیر بار مشکلات اقتصادی درحال خُرد شدن است.» همچنين «مناخیم پنخاص» درباره گرانيها ميگويد: «از سال گذشته، هزینههای خانوادهها به طور قابل توجهی افزایش یافته است. بهای برق، نرخ مالیات بر درآمدها، قیمت مواد خام افزایش یافته و قیمت نان حدود 10 تا 36 درصد افزایش یافته است. «رافی ترابلسی» نيز مي گويد: «من نانوایی دارم، وقتی تنور را روشن میکنم، مردم میآیند، فقط بو میکنند و میروند.مردم هر روز اینجا میآیند تا ببینند وضعیت قیمتها چگونه است؟» براساس گزارش خبرنگار اين شبكه تلويزيوني، مردم اگر قبلا برای خرید یک آپارتمان باید تلاش بیشتری میکردند، اما حالا خانوادهها برای گذراندن یک ماهشان، باید بجنگند و تلاش کنند، آنهم شاید بتوانند خودشان را سیر کنند، چون وضعیت بغرنج و غیر قابل تحمل است، هزينهها بالا است و بسياري از شهروندان از عهده هزینهها برنمیآيند.
همچنين سازمان غیردولتی اسرائیلی موسوم به «لاتیت» در گزارشی اعلام کرد که از زمان شیوع کرونا ۱۳۱ هزار خانواده در تل آويو و ديگر شهرها به تعداد خانوارهایی که از مشکلات اقتصادی رنج میبرند، افزوده شده است. طبق این گزارش، در سال ۲۰۲۲، ۸۳۰ هزار خانوار اسرائیلی (۲۷.۷ درصد) در شرایط نابسامان اقتصادی قرار گرفتهاند که این میزان در مقایسه با ۶۹۹ هزار (۲۴.۱ درصد) قبل از کرونا ۱۴.۹ درصد افزایش داشته است. در این گزارش آمده است، مشکلات اقتصادی صهیونیستها در طول همهگیری کرونا به اوج خود رسید؛ طوری که در سال ۲۰۲۰، ۳۸.۶ درصد خانوارها با مشکلات اقتصادی مواجه بودند و این میزان در سال ۲۰۲۱، به ۳۱.۶ درصد کاهش یافت. علاوهبر این، یکپنجم خانوادهها در اسرائیل در معرض خطر فقر قرار دارند.
در این گزارش مشکلات اقتصادی با استفاده از متغیرهای درآمد کمتر از نصف متوسط درآمد سرانه، زیر خط فقر، فراهم نبودن شرایط اولیه زندگی، چشمپوشی از سه مورد ضروری (دارو، مواد غذایی و پرداخت قبوض)، پرداخت بدهی و متغیرهای دیگراندازهگیری شده است. این گزارش حاکی از آن است که ۶۸۰ هزار و ۴۷۵ خانوار در اراضی اشغالی در وضعیت ناامنی غذایی به سر میبرند که از این تعداد ۳۱۲ هزار و ۸۲۵ خانواده با ناامنی غذایی شدید دست و پنجه نرم میکنند. سازمان مذکور همچنین اعلام کرد، تعداد کودکانی که در وضعیت ناامنی غذایی قرار دارند به حدود یک میلیون تن میرسد.